Ξέσπασμα Ραπτόπουλου κατά Λαμπάκη: “Κάνει αντιπολίτευση χαμηλού επιπέδου. Να καταλάβει επιτέλους ότι έχασε την καρέκλα”

Ξέσπασμα Ραπτόπουλου κατά Λαμπάκη: “Κάνει αντιπολίτευση χαμηλού επιπέδου. Να καταλάβει επιτέλους ότι έχασε την καρέκλα”

Ξέσπασε κατά του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη ο συνήθως ήρεμος, χαμηλών τόνων, συναινετικός και συγκαταβατικός Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού Νίκος Ραπτόπουλος, με αφορμή την καταγγελία της παράταξης “Πόλη και Πολίτες” για τον Παιδικό Σταθμό των Φερών.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM 93,6 και στον Δ.Κολιό, ο κ.Ραπτόπουλος επεσήμανε ότι ο κ.Λαμπάκης θα πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσει ότι εδώ και τρεις μήνες ο λαός τον έστειλε στην αντιπολίτευση και πως κατεβάζει πολύ χαμηλά το επίπεδο γιατί έχασε την καρέκλα. “Εάν ο κύριος Λαμπάκης θέλει να χτυπήσει τον δήμαρχο, που ο δήμαρχος δεν έχει καμία σχέση με αυτό, εμείς είμαστε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και η ευθύνη είναι δική μου. Πως να ξέρει ο δήμαρχος; Βρίσκουμε ευκαιρία τώρα για να χτυπήσουμε τον δήμαρχο;

Μα είναι πράγματα αυτά; Είναι επίπεδο λειτουργίας και συνεργασίας των πολιτικών, για να πάμε αυτό τον δήμο μπροστά; Ποτέ δεν ήθελα να φτάσω σε αυτό το επίπεδο. Να κάνω τέτοιες συζητήσεις. Όμως ο κύριος Λαμπάκης άγγιξε και εμένα. Και μέσα από εμένα θέλει να αγγίξει και τον δήμαρχο. Καμία σχέση ο δήμαρχος. Από που φέρει ευθύνη; Ανεξάρτητη δομή είναι το Πολυκοινωνικό,

Γιατί δεν χτυπάει εμένα και να πει κύριε Ραπτόπουλε ζητάμε την παραίτηση σου. Πάρτην κύριε Λαμπάκη την παραίτηση μου. Εγώ διοικώ, εγώ παίρνω την ευθύνη, Εάν πιστεύει ο κύριος Λαμπάκης ότι οι συμπεριφορές αυτές θα του δώσουν μπόνους κάνει λάθος. Κύριε Λαμπάκη εδώ και τρεις μήνες ο κόσμος σας έστειλε στην αντιπολίτευση. Επιτέλους πρέπει να το καταλάβετε κύριε Λαμπάκη. Χαμηλό επίπεδο πολιτικής είναι αυτό που κάνουμε. Δεν βοηθούμε τον δήμο κύριε Λαμπάκη. Δημιουργούμε ψευδείς εντυπώσεις. Αν μπορούσα να ξέρω στους τρεις μήνες που είμαι Πρόεδρος ότι δεν λειτουργώ καλά και να κάνω ένα γκάλοπ, φεύγω και τώρα. Την ευθύνη μου την αναλαμβάνω. Δεν έχω κανένα πρόβλημα”, τόνισε ο Πρόεδρος του Πολυκοινωνικούν του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί και συνέχισε την επίθεση-απάντηση στον τέως δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη: “Δεν είμαι γαντζωμένος στην καρέκλα. Έχω βιοποριστικό επάγγελμα για να μπορέσω να ζήσω την οικογένεια μου. Δεν είμαι σαν τον κύριο Λαμπάκη ο οποίος βλέπετε τι κάνει για να κρατηθεί στην καρέκλα αυτήν. Είναι μακριά από μένα ο τρόπος που σκέφτεται ο κύριος Λαμπάκης. Και λέω ο κύριος Λαμπάκης, γιατί πιστεύω οι υπόλοιποι δικοί του εκτιμώ ότι δεν τα συμμερίζονται όλα αυτά. Γιατί η συνεργασία μου με τον προκάτοχο μου κύριο Γερακόπουλο είναι άριστη και δεν πιστεύω ότι συμφωνεί με αυτή την συμπεριφορά.

Μπορεί ο κύριος Λαμπάκης να κατεβάσει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο να συζητηθεί και εγώ θα είμαι εκεί να υπερασπιστώ τον εαυτό μου χωρίς να στηριχτώ στο δήμαρχο μου. Γιατί εγώ έχω περισσότερα χρόνια διοίκησης από τον κύριο Λαμπάκη. Διαχειρίστηκα πολλά περισσότερα χρήματα απ’ ότι ο κύριος Λαμπάκης στην δημαρχία απ’ ότι εγώ στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Για να μην σας πω τα διπλάσια και τριπλάσια. Έχω πιο βαρύ βοιγραφικό από τον κύριο Λαμπάκη, όσο και αν δεν το ξέρει ο κύριος Λαμπάκης. Αυτό που κάνει ο κύριος Λαμπάκης είναι χαμηλού επιπέδου. Αλλά δεν θα πω ότι δεν θα φτάσω στο επίπεδο του. Όχι, εγώ κατεβαίνω στο επίπεδο του, Φτάνω εκεί. Γιατί δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις όταν θέλει να σε πάει στο χαμηλό επίπεδο. Στο χαμηλό και εγώ θα κατέβω, γιατί αλλιώς δεν μπορώ να τον αντιμετωπίσω. Τον σέβομαι σαν δήμαρχο, όλως αυτός ο τρόπος αντιπολίτευσης προσωπικά δεν τον περίμενα.  Δεύτερον και το κυριότερο. Βάζει στο κάδρο έναν δήμαρχο τριών μηνών με μια δική μου ευθύνη που την αναλαμβάνω εξ ολοκλήρου”.

“Πήγα στις Φέρες, λύθηκε το πρόβλημα

και ζήτησα προσωπικά συγνώμη από τους γονείς”

Όσο για την ουσία του θέματος, την έλλειψη πετρελαίου για τρεις ημέρες λόγω αδράνειας της Διευθύντριας του Παιδικού Σταθμού των Φερών, ο κ.Ραπτόπουλος ανέλαβε την ευθύνη ως Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού, στο οποίο και ανήκει. “Αφού είμαι Πρόεδρος, έχω και την ευθύνη για την λειτουργία του Πολυκοινωνικού. Επομένως η ευθύνη είναι δική μου. Εάν ο κύριος Λαμπάκης θέλει να δημιουργήσει από μια καθημερινότητα που συμβαίνει και σαφώς δεν είναι ότι ευχάριστο, που εγώ δεν μπόρεσα να διαχειριστώ και έγινε μια ασυνεννοησία των υπαλλήλων και καθυστερήσαμε  2,5 ημέρες, γιατί τόσο είναι που δεν προμηθευτήκαμε πετρέλαιο, αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη. Την αναλαμβάνω πλήρως.

Την ημέρα που το έμαθα πήγα στις Φέρες. Όταν έφτασα όμως εκεί, την Τετάρτη το πρωί δηλαδή, ήδη το πετρέλαιο είχε μπει γιατί φροντίσαμε να πάρουμε τηλέφωνο τον προμηθευτή μας και εφοδίασε και τα καλοριφέρ δούλευαν. Έφτασα εκεί, είδα ότι υπήρχαν πέντε παιδάκια μέσα, δούλευε το αιρ κοντίσιον και κρατούσε μια θερμοκρασία. Πήρα τα τηλέφωνα των 10 γονιών που απουσίαζαν τα παιδάκια τους, τους τηλεφώνησα και ζήτησα συγνώμη για την ταλαιπωρία. Με αυτούς που μίλησα, ειδικά οι δύο μου είπαν, εντάξει γιατρέ, δεν έγινε και κάτι. Πήραμε τα παιδάκια πίσω για μια δυο ημέρες. Πήραμε όλους τους γονείς και ζητήσαμε συγνώμη για την ταλαιπωρία”.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*