Καταιγιστικός Κολγιώνης κατά Λαμπάκη: “Το Πολυκοινωνικό είχε ζημιά 114.000 ευρώ το 2018, με επιχορήγηση 1,7 εκατ”!!!

Καταιγιστικός Κολγιώνης κατά Λαμπάκη: “Το Πολυκοινωνικό είχε ζημιά 114.000 ευρώ το 2018, με επιχορήγηση 1,7 εκατ”!!!

-Πρέπει ο κ.Λαμπάκης να δώσει εξηγήσεις για όλα αυτά στο δημοτικό συμβούλιο και την κοινωνία της Αλεξανδρούπολης

Καταιγιστικός κατά του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη και της παράταξης του, που είχαν το… θράσος να παριστάνουν και τους τιμητές και να κουνάνε το δάχτυλο στην δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη, ήταν χθες ο Αντιδήμαρχος Φερών και Πρωτογενούς Τομέα Δημήτρης Κολγιώνης.

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε εναντίον του και του δημάρχου κ.Ζαμπούκη η παράταξη “Πόλη και Πολίτες” για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την έλλειψη θέρμανσης για τρεις ημέρες σε Παιδικό Σταθμό των Φερών, ο κ.Κολγιώνης που είναι γνωστό ότι… δεν μασάει τα λόγια του, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δημήτρη Κολιό. Εκεί έκανε την αποκάλυψη, ότι το Πολυκοινωνικό αν και επιδοτείται από τον δήμο Αλεξανδρούπολης με 1.680.000 ευρώ, είχε το 2018 ζημιές ύψους 114.000 ευρώ με βάση τον ισολογισμό του συγκεκριμένου έτους.

“Με αφορμή την ανακοίνωση της παράταξης Πόλη και Πολίτες που εμφανίζονται ως ευαίσθητοι σε αυτά τα ζητήματα, θέλω να πληροφορήσω τους πολίτες του δήμου Αλεξανδρούπολης, ότι για πρώτη φορά στο Πολυκοινωνικό έχουμε με βάση καθαρά αποτελέσματα χρήσης του ισολογισμού του 2018, ζημιά 114,232,20 ευρώ”, είπε ο Δημήτρης Κολγιώνης και συνέχισε την… επίθεση και τις σοβαρές καταγγελίες κατά Λαμπάκη. “Πως το κατάφεραν αυτό το πράγμα αυτοί οι ευαίσθητοι, δεν μπορώ να το καταλάβω. Ο ισολογισμός του 2018 έκλεισε με αυτή την ζημία.

Το Πολυκοινωνικό που επιδοτείται από τον δήμο με ποσό 1.680.000 ευρώ, κατάφεραν να έχει ζημιές. Κι όλα αυτά, ενώ όλες οι δομές που έχει το Πολυκοινωνικό επιδοτούνται. Οι παιδικοί σταθμοί έχουν οικονομική ενίσχυση μέσω ΕΣΠΑ για παράδειγμα. Πως τα κατάφεραν αυτοί οι άνθρωποι και έχουν ζημιά 114.000, αυτό πρέπει να το εξηγήσουν όχι μόνο στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και στην κοινωνία της Αλεξανδρούπολης”.

Έκανε και άλλη μια σοβαρή καταγγελία όμως ο Αντιδήμαρχος Φερών και Πρωτογενούς Τομέα. Ότι στο Πολυκοινωνικό δεν υπήρχε οργάνωση κάποιων βασικών λειτουργιών του, με βάση την έκθεση των ορκωτών λογιστών. “Από την έκθεση ελέγχου των ορκωτών λογιστών, αναφέρεται ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν ήξεραν ούτε πόσους ωφελούμενους έχουν στο Πολυκοινωνικό, ούτε ποιοι είναι ωφελούμενοι, ούτε ποια είναι τα έσοδα τους. Και ισχυρίζονται ότι έκαναν διαχείριση; Και ισχυρίζονται ότι είχαν και διοίκηση; Συγχαρητήρια και στον κύριο Λαμπάκη και στους συμβούλους του”.

“Η αβλεψία και η αδιαφορία της Διευθύντριας

δημιούργησε το πρόβλημα με την θέρμανση”

Όσον αφορά το θέμα που δημιουργήθηκε και το… σήκωσε με την ανακοίνωση της η παράταξη του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, ο κ.Κολγιώνης ήταν ξεκάθαρος: “Μεγιστοποιήθηκε ένα γεγονός το οποίο οφείλεται καθαρά στην αβλεψία και αδιαφορία της συγκεκριμένης υπαλλήλου του Πολυκοινωνικού, της Διευθύντριας δηλαδή του Παιδικού Σταθμού. Άφησε τον Παιδικό Σταθμό χωρίς πετρέλαιο, δεν ενημέρωσε έγκαιρα την προϊσταμένη της υπηρεσίας της για την έλλειψη και στην προσπάθεια της αν αποκρύψει το γεγονός απ’ όλους μας, δημιούργησε μια σύγχυση άνευ προηγουμένου. Έλεγε στους γονείς μην φέρνετε τα παιδιά γιατί είναι χαλασμένος ο καυστήρας, γιατί δεν έχουμε πετρέλαιο.

Ενημέρωσε καθυστερημένα την υπηρεσία της, όταν διαπίστωσε ότι τέλειωσε το πετρέλαιο και έσβησαν οι καυστήρες. Μέχρι να υλοποιηθεί η προμήθεια πέρασαν τρεις ημέρες. Σε αυτό το διάστημα έλεγε στους γονείς πως έχει πρόβλημα η θέρμανση, μεταφέροντας τις ευθύνες στον δήμο και στη διοίκηση του Πολυκοινωνικού, που δεν επισκευάζει τους καυστήρες. Πίστευε ότι θα γινόταν νωρίτερα η προμήθεια του πετρελαίου και δεν θα το καταλάβαινε κανένας. Έπρεπε να ενημερώσει την Αντιπρόεδρο του Πολυκοινωνικού, που απέχει από τον παιδικό σταθμό 20 μέτρα το γραφείο της. Αν μας ενημέρωνε, θα μπορούσαμε να πούμε στους γονείς να πήγαιναν τα παιδιά στον δεύτερο παιδικό σταθμό όσο δεν υπήρχε πετρέλαιο.

Δεν γνώριζε κανένας μας ότι ξέμεινε από πετρέλαιο ο Παιδικός Σταθμός και ότι δεν παρήγειλε. Είχε και χρήματα για προμήθεια είχε γίνει και συντήρηση των καυστήρων. Κανέναν δεν ενημέρωσε. Η Αντιπρόεδρος κ.Ποϊραζίδου όπως σας είπα είναι καθημερινά στο γραφείο της που απέχει 20 μέτρα. Μάλιστα από την πρώτη στιγμή πήρε τηλέφωνο και τους 23 γονείς και τους ζήτησε συγνώμη για κάτι το οποίο δεν είχαμε καμιά ευθύνη, αλλά γονείς και παιδιά ταλαιπωρήθηκαν”.