Αλκιβιάδης Στεφανής : ” Ο Έβρος είναι το σπίτι μου” – Όλη νύχτα βρισκόταν στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Αλκιβιάδης Στεφανής : ” Ο Έβρος είναι το σπίτι μου” – Όλη νύχτα βρισκόταν στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Η επιθεώρηση της ελληνοτουρκικής συνοριογραμμής, καθώς και όλων των σημείων ελέγχου και των περασμάτων που αξιοποιούν οι διακινητές λαθρομεταναστών, ήταν ο βασικός λόγος της επίσκεψης του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας στον Έβρο, Παρασκευή βράδυ και Σάββατο.

Ο κ.Στεφανής που γνωρίζει άριστα την περιοχή λόγω της θητείας του ως αρχηγός ΓΕΣ και τις συχνές επισκέψεις του, έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής στην Αλεξανδρούπολη. Όλη τη νύχτα και μέχρι τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου,  μαζί με τον Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού  Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, τον Διοικητή της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη και τον Διοικητή της 16ης Μεραρχίας Διδυμοτείχου Υποστράτηγο Άγγελο Ιλαρίδη, βρισκόταν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, κατά μήκος του ποταμού Έβρου. Έλεγξαν όλα τα γνωστά, αλλά και πιθανά περάσματα που χρησιμοποιούν οι διακινητές των λαθρομεταναστών, αλλά και ενημερώθηκε για τις κοινές περιπολίες που κάνουν πλέον αστυνομία και στρατός.

Λίγο πριν αναχωρήσει το απόγευμα του Σαββάτου από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης για Αθήνα, ο εθνικός συντονιστής πλέον για το προσφυγικό-μεταναστευτικό αλλά και τον έλεγχο των συνόρων, μίλησε στους δημοσιογράφους, τονίζοντας αρχικά για την επίσκεψη αστραπή στο νομό μας: “Ο Έβρος είναι το σπίτι μου”, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ενέργειες και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για να λυθεί το πολύ σοβαρό πρόβλημα με τις ροές από την Τουρκία. «Ελέγξαμε κάθε χώρο στα 200 χλμ. της συνοριογραμμής και είδαμε τι ακριβώς πρέπει να γίνει. Θέλω να στείλω το μήνυμα πως η κατάσταση αλλάζει.

Η κατάσταση που παραλάβαμε από την προηγούμενη Κυβέρνηση αναφορικά με το προσφυγικό – μεταναστευτικό, δεν ήταν καθόλου καλή. Κάνουμε συνεχώς βήματα μπροστά”, δήλωσε ο κ. Στεφανής και έκανε λόγο για τη συνεργασία στρατού-αστυνομίας και λιμενικού, για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Στόχος είναι η πιο αποτελεσματική διαχείριση, με τις αλλαγές όπως είπε να γίνονται ορατές σύντομα.

Αναφέρθηκε επίσης στις ΜΚΟ και τόνισε ότι: “Οι ΜΚΟ πλέον δηλώνονται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στην ελληνική επικράτεια υπάρχουν 400 ΜΚΟ, εκ των οποίων 80 μόνο δηλωμένες. Το καθεστώς αυτό αλλάζει”.

Πριν “πετάξει” για Αθήνα, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας είχε συνάντηση και με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, χωρίς όμως να γίνει γνωστό τι ακριβώς συζήτησαν και αν του έδωσε διαβεβαιώσεις πως ισχύει η γνωστή απόφαση και θέση εδώ και χρόνια, ότι δεν θα εγκατασταθούν λαθρομετανάστες και πρόσφυγες στον Έβρο.