Ο Αρχηγός ΓΕΣ Γ. Καμπάς σε μονάδες του Έβρου και της Σαμοθράκης (φωτορεπορτάζ)

Ο Αρχηγός ΓΕΣ Γ. Καμπάς σε μονάδες του Έβρου και της Σαμοθράκης (φωτορεπορτάζ)

Επίσκεψη στον Έβρο και τη Σαμοθράκη με επιθεώρηση των μονάδων, πραγματοποίησε Πέμπτη 12 και Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς.

Στην παρουσία του αυτή συνοδευόταν από τον Διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»), Αντιστράτηγο Γεώργιο Δημητρόπουλο, τον Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ΣΣ «ΘΡΑΚΗ») Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και τους Διοικητές των δύο μεραρχιών του νομού, τον Υποστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη της 12ης Μεραρχίας Αλεξανδρούπολης και τον Υποστράτηγο Άγγελο Ιλαρίδη της 16ης Μεραρχίας στο Διδυμότειχο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, μετέβη στο Στρατόπεδο «ΔΗΜΟΓΕΡΟΝΤΑ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ» και στο Επιτηρητικό Φυλάκιο (ΕΦ) «ΚΟΡΥΦΗ» στη νήσο Σαμοθράκη.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το ΕΦ «5», το Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ», το ΕΦ «ΠΛΑΓΙΩΝ» και το Στρατόπεδο «ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ» στην Περιοχή Ευθύνης  του Δ΄ΣΣ.

Ο Αρχηγός έλεγξε την επιχείρησιακή ετοιμότητα των φυλακίων, πραγματοποίησε ομιλίες προς το προσωπικό των Σχηματισμών που επισκέφτηκε, το οποίο συνεχάρη για το σημαντικό έργο που επιτελεί και αντάλλαξε ευχές, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Στη διάρκεια της επίσκεψης του ο Αρχηγός επιθεώρησε τα αποτρεπτικά εμπόδια επί των διαβάσεων και της δυτικής όχθης του Έβρου ποταμού και παρακολούθησε κοινές δράσεις διαχείρισης μεταναστευτικών ροών Στρατού Ξηράς-ΕΛ.ΑΣ.

Διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας και του ηθικού του προσωπικού, καθώς και η πρόοδος υλοποίησης σχεδιασθείσας ενισχυμένης συνδρομής του Σ. Στρατού στο έργο της ΕΛ.ΑΣ για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, δια μέσω της Ε/Τ μεθορίου.