Με τον “4ο Μαραθώνιο Ζωής, ο Έβρος χτίζει το Σπίτι του Αυτισμού”

Με τον “4ο Μαραθώνιο Ζωής, ο Έβρος χτίζει το Σπίτι του Αυτισμού”

Η ‘‘Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου’’ (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.) μετά την απόλυτη επιτυχία των τριών πρώτων «Μαραθώνιων Ζωής», ανταποκρινόμενη εφέτος θετικά σε πρόταση του κατεξοχήν αρμόδιου φορέα – του Συλλόγου Γονέων Αυτιστικών Ατόμων Νομού Έβρου «Ο Άγιος Βασίλειος», συνδιοργανώνουν μαζί τον “4ο Μαραθώνιο Ζωής – ο Έβρος χτίζει το Σπίτι του Αυτισμού”.

Πρόκειται για μια μεγαλειώδη Φιλανθρωπική Μουσικοχορευτική Εκδήλωση, αφού συμμετέχουν και στηρίζουν έως τώρα 60 και πλέον πολιτιστικοί, αθλητικοί και κοινωνικοί σύλλογοι, σύλλογοι γονέων, σχολεία, ωδεία, μουσικά σχήματα και θα πραγματοποιηθεί:
το ΣΑΒΒΑΤΟ 21 και την ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019
ώρα 18:00-22:00 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης

Καλούν τους πάντες να γίνουν αρωγοί και κοινωνοί μιας μεγάλης ιδέας με τεράστιο κοινωνικό αντίκτυπο: να συμβάλουν όλοι μαζί για να χτιστεί το «Σπίτι του Αυτισμού» στον Άβαντα Αλεξανδρούπολης.
Πιο συγκεκριμένα, σκοπός είναι η ανέγερση, η ίδρυση και η λειτουργία ενός ξενώνα, όπου θα φιλοξενούνται τα άτομα με αυτισμό για όλη τους τη ζωή (ορφανά από τους δύο ή ένα γονέα). Ύψιστος στόχος, η διασφάλιση δηλαδή των μέσων για μια προστατευμένη και αξιοπρεπή ζωή, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους, όταν δε θα έχουν τη φροντίδα των γονέων τους. Σημειώνουμε ότι, το οικόπεδο στον Άβαντα Αλεξανδρούπολης έχει ήδη αγοραστεί και έχουν εκπονηθεί τα απαραίτητα αρχιτεκτονικά σχέδια.
Η μαραθώνια αυτή στην κυριολεξία εκδήλωση, αφού διαρκεί πάνω από δέκα ώρες, ανάγεται σε πολιτιστικό θεσμό ειδικού κοινωνικού βάρους για την Αλεξανδρούπολη, τον Έβρο και τη Θράκη.
Η εκδήλωση διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έβρου και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης / Περιφερειακής
Ενότητας Έβρου.