Τσώνης: Η έλλειψη δεξαμενής καυσίμων στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης, μπλοκάρει τον ερχομό πτήσεων εξωτερικού

Τσώνης: Η έλλειψη δεξαμενής καυσίμων στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης, μπλοκάρει τον ερχομό πτήσεων εξωτερικού

Του Κώστα Πιτιακούδη


Το σοβαρό θέμα που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη δεξαμενής καυσίμων στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης, απ’ την οποία θα μπορούν να εφοδιαστούν οι πτήσεις τσάρτερ και γενικότερα οι πτήσεις από το εξωτερικό, αποτελεί τροχοπέδη και για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή.

Αυτό τονίζει στο Evros-news.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μαεδονίας και Θράκης Θανάσης Τσώνης, που βρέθηκε στην Αθήνα για την σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού υπό την προεδρία του αρμόδιου υπουργού Χάρη Θεοχάρη. Επισκέφθηκε λοιπόν χθες το υπουργείο Υποδομών και Δικτύων και είχε συνάντηση με τον υπουργό Κώστα Καραμανλή, αλά και τον Γενικό Γραμματέα, στους οποίους έθεσε το συγκεκριμένο πρόβλημα. “Μας έχει δέσει τα χέρια η απόφαση που είχε ληφθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού η έλλειψη δεξαμενής καυσίμων, δεν μας επιτρέπει να συζητήσουμε με διάφορες αεροπορικές εταιρείες του εξωτερικού, να προσγειώνονται πτήσεις τους στην Αλεξανδρούπολη“, λέει ο κ.Τσώνης.

“Έθεσα το συγκεκριμένο, πολύ σοβαρό ζήτημα κατά την γνώμη μου στον υπουργό Υποδομών αλλά και τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου και μου υποσχέθηκαν ότι θα το εξετάσουν και θα δουν αν υπάρχει πιθανή αρμοδιότητα και του υπουργείου Οικονομικών. Καμιά ιδιωτική εταιρεία δεν δείχνει ενδιαφέρον να δημιουργήσει την δεξαμενή καυσίμων για ανεφοδιασμό των αεροπλάνων στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, γιατί απαιτείται ένα ποσό που ξεπερνάει το μισό εκατομμύριο ευρώ. Έτσι ο τουρισμός και η ανάπτυξη του στην περιοχή μας, είναι δέσμιοι και αυτού του προβλήματος”, τόνισε στο Evros-news.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, που έχει δείξει στους 3,5 μήνες απ’ την ανάληψη των καθηκόντων του σημαντική δραστηριότητα σε κάθε τομέα που αφορά τον τουρισμό.

“Αυτή την στιγμή στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης έχουμε μόνο τις πτήσεις που έρχονται από την Αθήνα. Της AEGEAN και της Sky express. Πιστεύω ότι αν δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα με τα καύσιμα, θα εκδήλωναν ενδιαφέρον να προσγειώνονται αεροπλάνα τους, τουλάχιστον για κάποιους μήνες την καλοκαιρινή, τουριστική περίοδο, εταιρείες από το εξωτερικό. Κάποιες μάλιστα δραστηριοποιούνται σε άλλα αεροδρόμια. Θα πρέπει να βρεθεί κάποια λύση από την Κυβέρνηση και θα θέσω το συγκεκριμένο θέμα και στον αρμόδιο υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη”, συμπληρώνει ο Θανάσης Τσώνης.

 

 

Ένα σχόλιο

  1. Δεν πειράζει πάνε στην Καβάλα Όσο οι τοπικοί άρχοντες αδιαφορούν τόσο η Καβάλα θα αναπτύσεται(βλ τσάρτερ ακτοπλοϊκή σύνδεση Βορείου Αιγαίου κρουαζιερόπλοια κλπ)

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*