Καλακίκος: Δεν πρόκειται να δεχθούμε ΚΥΤ για μετανάστες στην περιοχή μας

Καλακίκος: Δεν πρόκειται να δεχθούμε ΚΥΤ για μετανάστες στην περιοχή μας

Ξεκάθαρος ότι δεν πρόκειται να δεχθεί ο ίδιος αλλά και οι κάτοικοι του δήμου Σουφλίου την δημιουργία ΚΥΤ (Κέντρο Υποδοχής Ταυτοποίησης) λαθρομεταναστών, όμοιο με αυτό που υπάρχει στο Φυλάκιο της Ορεστιάδας, ήταν σε δηλώσεις του ο δήμαρχος ΣουφλίοΥ Παναγιώτης Καλακίκος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS Fm, τις οποίες αναπαρήγαγαν πολλά αθηναϊκά ΜΜΕ, ο κ.Καλακίκος που είχε μαζί με δημότες των χωριών του ορεινού όγκου είχε βρεθεί έξω από το Στρατόπεδο “ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ” στο Μεγάλο Δέρειο που ακούγεται ως υποψήφιος χώρος για ΚΥΤ ή ΠΡΟΚΕΚΑ, τ/τόνισε: “Ζούμε ένα μαρτύριο. Υπάρχει φόβος και ανησυχία. Κανείς δεν βγαίνει το βράδυ από το σπίτι του. Υπάρχει ανασφάλεια. Έχει αλλάξει ο τρόπος που μπαίνουν στη χώρα μας. Γνωρίζω ότι υπάρχουν πυροβολισμοί από την απέναντι πλευρά, οι Τούρκοι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους” δήλωσε ο δήμαρχος Σουφλίου.

“Εμείς θα βγάλουμε ψήφισμα την Πέμπτη στο δημοτικό συμβούλιο, να μη γίνει ΚΥΤ στην περιοχή. Οι κάτοικοι δεν μπορούν να μείνουν στα χωριά τους, φοβούνται. Δέχομαι καθημερινά εκατοντάδες τηλεφωνήματα για επιθέσεις, δε μιλάμε απλά για φθορές και ζημιές” είπε στον Focus FM ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος.

-Σουφλί: Ξεσηκωμός δημάρχου, κατοίκων στο Μ.Δέρειο να μην γίνει hot spot σε Στρατόπεδο – Δεν εμφανίστηκε ο Α.Στεφανής

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι οι κάτοικοι θα αρχίσουν να οργανώνονται μόνοι τους για την προστασία τους, αλλά και την προστασία των συνόρων, αν δεν αρκούν τα μέτρα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Παραδέχθηκε πάντως ότι η κατάσταση βελτιώνεται τις τελευταίες ημέρες και μειώθηκαν οι ροές μετά από τα μέτρα που πάρθηκαν.  «Για πρώτη φορά υπάρχει εμφανής, οργανωμένη κρατική παρέμβαση και το αποτέλεσμα φαίνεται ήδη. Αυτές τις μέρες η κινητικότητα έχει πέσει αισθητά. Αποδεικνύεται πως όταν υπάρχει πολιτική βούληση μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα».