Θρακιώτικη φορεσιά Προεδρικής Φρουράς – Αυτοί που έλαμψαν δια της απουσίας τους και η “σφήνα”… Γκότσης

Θρακιώτικη φορεσιά Προεδρικής Φρουράς – Αυτοί που έλαμψαν δια της απουσίας τους και η “σφήνα”… Γκότσης

Στην χθεσινή κορυφαία στιγμή για την Θράκη και τους απανταχού Θρακιώτες, με την εκδήλωση ένταξης της Θρακιώτικης παραδοσιακής φορεσιάς μεταξύ αυτών που φοράει η Προεδρική Φρουρά, υπήρχαν και κάποιοι που… έλαμψαν δια της απουσίας τους.

Μπορεί όσοι παρέστησαν να έλαμπαν από χαρά και ικανοποίηση για το γεγονός ότι λίγες ημέρες πριν έρθει το 2020, όταν και συμπληρώνονται 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης και την ένταξη της στον εθνικό κορμό, η Πολιτεία παρόντος του κορυφαίου παράγοντα της, του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου τιμούσε την Θράκη, υπήρχαν όμως και… χτυπητές απουσίες θεσμικών εκπροσώπων της περιοχής μας. Έγιναν μάλιστα αντιληπτές από τους παριστάμενους και σχολιάστηκαν, όχι θετικά από τους περισσότερους.

Απουσίασαν οι βουλευτές Στυλιανίδης, Κελέτσης

Έλειπαν για παράδειγμα δυο βουλευτές, ο Ευριπίδης΄Στυλιανίδης της Ν.Δ από το νομό Ροδόπης, ο… επονομαζόμενος και “Θρακάρχης” (του αρέσει αυτός ο τίτλος) και ο Σταύρος Κελέτσης επίσης της Ν.Δ από το νομό Έβρου.

Δεν γνωρίζουμε αν είχαν άλλες… ανειλημμένες κοινοβουλευτικές ή άλλες υποχρεώσεις και δεν βρέθηκαν στην εκδήλωση. Σίγουρα όμως ήταν πολύ σημαντική και κορυφαία στιγμή όχι μόνο για κάθε θεσμικό, αλλά και για κάθε Θρακιώτη. Πόσο μάλλον για τους δυο… εθνοπατέρες που εκπροσωπούν τους κατοίκους δύο νομών. Πάντως δυο-τρία άτομα που είχαν σχέση με την οργάνωση της τελετής που ρωτήσαμε, δεν γνώριζαν κάτι.

Δεν ήταν παρόντες οι 4 Μητροπολίτες της Θράκης

Δεν παραβρέθηκαν επίσης στην παρουσίαση της Θρακιώτικης Φορεσιάς και την ένταξη της στην Προεδρική Φρουρά, οι 4 Μητροπολίτες της Θράκης. Να μην είχαν κληθεί σε μια τόσο εμφατική για την ιστορία και την δικαίωση της περιοχής, μάλλον είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι αδύνατο. Όμως, οι Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως κ.Άνθιμος, Διδυμοτείχου κ.Δαμασκηνός, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.Παντελεήμων και Ξάνθης και Περιθεωρίου επίσης κ.Παντελεήμων, δεν βρέθηκαν στην Αθήνα και την αίθουσα της εκδήλωσης.

Η “σφήνα”… Νίκος Γκότσης που χώθηκε πάλι

Σε αντίθεση με τους συγκεκριμένους θεσμικούς που απουσίασαν, δηλαδή τους δυτο βουλευτές της Ν.Δ και τους 4 Μητροπολίτες της Θράκης, υπήρχε παντού στην αίθουσα η “σφήνα” που ακούει στο όνομα… Νίκος Γκότσης. Αν και πλέον δεν έχει ιδιαίτερο θεσμικό ρόλο, αφού είναι ένας απλός δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Αλεξανδρούπολης, βρέθηκε στην αίθουσα της εκδήλωσης, άγνωστο με ποια ιδιότητα και ποιον εκπροσωπούσε. Γιατί στην συγκεκριμένη εκδήλωση κλήθηκαν συγκεκριμένοι θεσμικοί εκπρόσωποι και άτομα.

Απ’ ότι μάθαμε, δεν εκπροσωπούσε τον πρώην δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, αλλά φυσικά ούτε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φερών “Η Αγία Σοφία”, ο οποίος έδωσε χρήματα για την στολή και είχε καθοριστική συμβολή. Γιατί αυτός εκπροσωπήθηκε από τέσσερα μέλη της διοίκησης του. Μάλιστα ο κ.Γκότσης όχι μόνο κατέβηκε στην Αθήνα, αλλά μπήκε “σφήνα” και στην φωτογραφία που βλέπετε ως βασική και έβγαλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μπροστά από τους εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς.

Δηλαδή… χώθηκε μαζί με τους βουλευτές της Θράκης Χρήστο Δερμεντζόπουλο Τάσο Δημοσχάκη, Σπύρο Τσιλλιγγίρη, Νατάσα Γκαρά και Δημήτρη Χαρίτου, τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και τους δημάρχους Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη, Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο και τον Πρύτανη του ΔΠΘ Αλέξανδρο Πολυχρονίδη. Να σκεφθείτε ότι οι Αντιπεριφερειάρχες Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, με σημαντικό θεσμικό ρόλο, δεν μπήκαν στην συγκεκριμένη φωτογραφία.

Ο …Γκότσης όμως, παραβιάζοντας κάθε πρωτόκολλο και φυσικά χωρίς κανένα ίχνος… σοβαρότητας, μπήκε στο πλάνο της φωτογραφίας. Σαν τον γνωστό “Μητσάρα” που αρχικά στα ποδοσφαιρικά ματς και αργότερα και σε δηλώσεις πολιτικών, πήγαινε δίπλα ή πίσω τους για να τον δείχνουν οι κάμερες. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά έστειλε και selfie με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε συγκεκριμένα σάιτ και παράλληλα ζήτησε να γράψουν ότι από αυτόν ξεκίνησε η ιδέα για να ενταχθεί η Θρακιώτικη φορεσιά στην Προεδρική Φρουρά. Μιλάμε ότι ο άνθρωπος δεν αντέχει χωρίς… εξουσία και τίτλο. Λέτε γι’ αυτό να… λύθηκαν στα γέλια η βουλευτής… Νατάσα Γκαρά και ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, όπως βλέπετε αριστερά στην φωτογραφία;