Δήμος Ορεστιάδας: Πάει στο ΣτΕ για απόλυση υπάλληλο της ΔΕΥΑΟ, που τον έχει απλήρωτο 20 μήνες!!!

Δήμος Ορεστιάδας: Πάει στο ΣτΕ για απόλυση υπάλληλο της ΔΕΥΑΟ, που τον έχει απλήρωτο 20 μήνες!!!

Το θέατρο του παραλόγου, με πρωταγωνιστές τον δήμο Ορεστιάδας, τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη φυσικά ως επικεφαλής και τον πρώην Πρόεδρο της ΔΕΥΑΟ (Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ορεστιάδας) και νυν Αντιπρόεδρο της Δημήτρη Τσελεμπή, στους οποίους μπορεί κάλλιστα να απονεμηθεί το… όσκαρ αναλγησίας, “παίζεται” εδώ και πολλούς μήνες. Με αποδέκτη τον υπάλληλο της ΔΕΥΑΟ Δημήτρη Γραμμενούδη.

Ο δήμος Ορεστιάδας, όπως αποφάσισαν οι κύριοι Μαυρίδης και Τσελεμπής, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να απολυθεί ο συγκεκριμένος υπάλληλος, τον οποίο παράλληλα έχουν απλήρωτο επί 20 μήνες!!! Με την προσφυγή τους ζητούν από το ΣτΕ  να ακυρωθεί η απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Ιωάννη Σάββα, που υποχρέωσε την ΔΕΥΑΟ να τον προσλάβει, αλλά και η απόφαση της Επιτροπής του Άρθρου 152, στην οποία είχε προσφύγει η ΔΕΥΑΟ ζητώντας το ίδιο. Όμως και αυτή δικαίωσε τον κ.Γραμμενούδη, ο οποίος να τονίσουμε πως εργάζεται ως απλός καταμετρητής στην Δημοτική Επιχείρηση του δήμου Ορεστιάδας, αν και είναι απόφοιτος Πανεπιστημίου και κάτοχος Μεταπτυχιακού του ΔΠΘ.

Το συγκεκριμένο θέμα μάλιστα συζητήθηκε επί πάρα πολύ ώρα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ορεστιάδας, προχθές Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, όπου υπήρξε το εξής τραγελαφικό. Την ίδια στιγμή που η πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη του Βασίλη Μαυρίδη έφερε και ενέκρινε με θετική ψήφο των δημοτικών της συμβούλων ψήφισμα για στήριξη του θεσμού των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, λόγω της φημολογούμενης πρόθεσης της Κυβέρνησης να κλείσει αυτές τις δομές, οδηγώντας στην ανεργία τους εργαζόμενους, αλλά και έγκριση παράτασης του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Ορεστιάδας, ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙ έναν υπάλληλο που είναι αορίστου χρόνου και έχει δικαιωθεί όσες φορές υπήρξαν αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας. Κι ενώ τον έχει με γραφειοκρατικά τερτίπια απλήρωτο επί 20 μήνες, ενώ αυτός εργάζεται κανονικά στην ΔΕΥΑΟ, προσφεύγει στο ΣτΕ εναντίον του για να τον απολύσει, όταν ο ίδιος θα πρέπει να βρει περίπου 5.000 ευρώ για να πληρώσει τον δικηγόρο που θα τον υπερασπιστεί για να μην χάσει την δουλειά του.

Ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης και η Επιτροπή του

άρθρου 152 έχουν δικαιώσει τον υπάλληλο της ΔΕΥΑΟ

Αλά ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά, αναδεικνύοντας την προσπάθεια της ΔΕΥΑΟ, του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη που είναι ο πολιτικός της προϊστάμενος και πλέον και Πρόεδρος της και του πρώην Προέδρου και νυν Αντιπροέδρου Δημήτρη Τσελεμπή, οι οποίοι με νύχια και με δόντια θέλουν να πετύχουν την απόλυση του Δημήτρη Γραμμενούδη

  • Ο κ.Γραμμενούδης εργαζόταν παλαιότερα στην Δ.Ε.Υ.Α. Βύσσας, ως αορίστου χρόνου εκτός ΑΣΕΠ, αλλά η συγκεκριμένη “προβληματική” πρόσληψη δεν ήταν η μοναδική πριν 15 χρόνια. Η παραπάνω διαδικασία έκλεισε με την απόλυση του το 2011.
  • Φθάσαμε στην 1η Μαρτίου του 2018, που με βάση τη νέα νομοθεσία 4483 άρθρο 13 επαναπροσλήφθηκε, καθώς η ΔΕΥΑΟ όφειλε να εφαρμόσει, όπως το αιτήθηκε, τη νέα νομοθεσία. Ο νόμος 4583 άρθρο 108 ήταν σαφέστατος, για όσους είχαν δικαίωμα επανακατάταξης. “Κάλυψε” πάνω από 200 άτομα ανά την Ελλάδα, μαζί και τον συγκεκριμένο υπάλληλο Πανεπιστημιακής μόρφωσης με μεταπτυχιακό.
  • Όμως με διάφορες δικαιολογίες, στις 31/1/2019 η ΔΕΥΑΟ με Πρόεδρο τον Δημήτρη Τσελεμπή, προχώρησε στην απόλυση του. Φαίνεται ότι ο κ.Τσελεμπής και μαζί ο κ.Μαυρίδης, επιθυμούσαν το παραπάνω ευεργέτημα που παρέχει ο νόμος, να το στερηθεί αποκλειστικά και μόνο ο συγκεκριμένος υπάλληλος.
  • Όπως ήταν αναφαίρετο δικαίωμα του, ζήτησε την ακύρωση της απόλυσης σου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης που ελέγχει τις αποφάσεις των ΔΕΥΑ, καθώς ήταν παράνομη και εκδικητική. Η απόφαση της Αποκεντρωμένης και του επικεφαλής της κ.Σάββα, ήταν να ακυρώσει την απόλυση του ως παράνομη και να διαταχθεί η ΔΕΥΑΟ να τον επαναπροσλάβει με σύμβαση αορίστου χρόνου.

ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΥΠΕΡ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΔΗ

  • Η απόφαση αυτή δεν ήταν αρεστή στην διοίκηση της ΔΕΥΑΟ, στον κ.Τσελεμπή προσωπικά και έτσι κατέθεσε αίτηση ακύρωσης στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152, για να ακυρωθεί η απόφαση του Συντονιστή και να απολυθεί εκ νέου. Μαλιστα ο Δημήτρης Τσελεμπής αρνήθηκε να εφαρμόσει την απόφαση του Συντονιστή αρχικά, αλλά εξαναγκάστηκε να την εκτελέσει, όταν λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές του περασμένου Μαίου ήρθε έγγραφο, που ανέφερε ότι η μη άμεση εφαρμογή της απόφασης θα έχει πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις για τον ίδιο.
  • Επίσης, ο κ.Τσελεμπής σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, είχε αναφέρει ότι επιθυμεί να δικαιωθεί ο εργαζόμενος Δημήτρης Γραμμενούδης, καθώς η Επιτροπή του άρθου 152 αποτελείται από Δικαστικό του Νομικού συμβουλίου του Κράτους.
  • Όμως αίφνης η ΔΕΥΑΟ παρέστη στην συγκεκριμένη Επιτροπή και ζήτησε την απόλυση του, ενώ την ίδια στιγμή τους  κοιτούσαν… εμβρόντητοι από την ΔΕΥΑ Κομοτηνής, η οποία είχε ιδια υπόθεση και πήγε να στηρίξει τους εργαζόμενους της.
  • Κι αυτή η Επιτροπή τον δικαίωσε, με την ΔΕΥΑΟ  Ορεστιαδας να εμμένει στην περίοδο 2006 έως 2011 που είχε κλείσει οριστικά με την απόλυση του.

ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 152

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΡΘΡΟΥ 152 κατά ΔΕΥΑΟ

  • Έτσι φτάσαμε στην απόφαση της ΔΕΥΑΟ να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την απόλυση του υπαλλήλου της, με ακύρωση των αποφάσεων του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης και της Επιτροπής του άρθρου 152. Είναι φανερό ότι ο δήμος Ορεστιάδας, ο Βασίλης Μαυρίδης και ο Δημήτρης Τσελεμπής, θέλουν να αγνοούν όλες τις πρόσφατες αποφάσεις και κάνουν ότι μπορούν για να απολυθεί, αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχουν πετύχει.

ΙΔΟΥ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΥΑΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣτΕ

  • Αλήθεια, αφού βλέπουν όλα αυτά που θεωρούν… παρανομίες, γιατί δεν τον διώχνουν ΣΗΜΕΡΑ; Μπορούν; Όχι, γιατί γνωρίζουν ότι όλα τα πρόσφατα έγγραφα βάσει της νομοθεσίας τον δικαιώνουν και θα βρεθούν κατηγορούμενοι.
  • Το φοβερό μάλιστα είναι ότι ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Καραγιάννης που αναπλήρωνε τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη λόγω απουσίας του στην Αθήνα (προαλείφεται και για “διάδοχος” του), κατά το προχθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο, με ύφος…  Μάρθας Βούρτση έλεγε πως η δημοτική αρχή δεν είναι ανάλγητη και ότι ο κ. Τσελεμπής δεν… κοιμόταν για να βοηθήσει τον υπάλληλο και να βρει λύση. Για τέτοιους υποκριτές μιλάμε.
  • Ακόμα, αρνούνται να υποβάλλουν το ένταλμα πληρωμής εκ νέου, καθώς απέκρυψαν τις πρόσφατες αποφάσεις και τα έγγραφα  από την Επίτροπο,  μην τυχόν και πληρωθεί και τελειώσει όλο αυτό το αφήγημα τους. Μάλιστα δεν έχει σταλεί καμία από τις τελευταίες αποφάσεις των δημοσίων υπηρεσιών. Εαν το ένταλμα αφορούσε τίποτα πληρωμές των απευθείας αναθέσεων στον φίλο του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη, τον… δημοτικό προμηθευτή Νίκο Ραδιόγλου ή σε καμιά “αρπαχτή” της Πάολα και του Ρουβά, θα το ξανανυπέβαλαν μέχρι να πληρωθεί. Μάλλον το ένταλμα πληρωμής του υπαλλήλου τους δεν θεωρείται σημαντικό.
  • Επίσης, ο κ.Γραμμενούδης με αίτηση προσωρινής διαταγής, ζητούσε ένα μικρό ποσό για τις γιορτές των Χριστουγέννων μέχρι την εξέταση της κύριας αγωγής, που αφορά δεδουλευμενα 2ο μηνών, μια και είναι απλήρωτος όλο αυτό το διάστημα!!!  Η δικηγόρος της ΔΕΥΑΟ όμως, μαζί με τον Διευθυντή, ζήτησαν απο τον Πρόεδρο του Ειρηνοδικείου Ορεστιάδας να μην του δοθεί ούτε ευρώ, καθώς όπως υποστήριξαν είναι “φιλοξενουμενος” στα 45 του από τους γονείς του και δεν έχει λογαριασμούς κοινής ωφέλειας να πληρώσει. Άρα δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα και ζήτημα. Παράλληλα ευθαρσώς παραδέχθηκαν  στον Πρόεδρο του δικαστηρίου, ότι ζητούν την ακύρωση όλων των αποφάσεων που τον δικαίωσαν και να υπάρξει απόλυση του.
Ως επίλογο να επισημάνουμε τα εξής. Ο Πανεπιστημιακής μόρφωσης και με μεταπτυχιακό του ΔΠΘ καταμετρητής της ΔΕΥΑΟ Δημήτριος Γραμμενούδης, τον οποίο όπως αποδεικνύεται κάνουν τα πάντα να απολύσουν, πρώτος και καλύτερος ο νυν Αντιπρόεδρος (και πρώην πρόεδρος) της Δημοτικής Επιχείρησης Δημήτρης Τσελεμπής και φυσικά ο πολιτικός του προϊστάμενος και πλέον και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΟ Βασίλης Μαυρίδης, αν και εργάζεται κανονικά όλους αυτό το διάστημα, τον έχουν απλήρωτο επί 20 μήνες και πήγαν στο δικαστήριο ώστε να μην πάρει ούτε ένα ευρώ τώρα για τις γιορτές.
Παράλληλα, τον υποχρεώνουν με την προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου τα έξοδα τα πληρώνει φυσικά ο δήμος Ορεστιάδας, ο ίδιος να πρέπει να βρει αρκετές χιλιάδες ευρώ για τη νομική του υποστήριξη. Την ίδια στιγμή που ο κ.Τσελεμπής τον έχει πάντως απλήρωτο, η κόρη του την οποία ως γνωστόν έχει προσλάβει ως μετακλητή Ειδική συνεργάτη εδώ και χρόνια ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, πληρώνεται κανονικότατα (και πολύ σωστά φυσικά γίνεται αυτό) από τον δήμο Ορεστιάδας για τις υπηρεσίες της, ενώ ο Δημήτρης Γραμμενούδης δουλεύει απλήρωτος επί μήνες.
 Δικαιωματικά λοιπόν απονέμεται το… όσκαρ αναλγησίας στον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη και Πρόεδρο της ΠΕΔ ΑΜ-Θ πλέον και το “δεξί χέρι” του Δημήτρη Τσελεμπή, για όλα όσα προαναφέραμε.
Υ.Γ: Όλα αυτά που συμβαίνουν και μάλιστα παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, εορτές της αγάπης και της αλληλεγγύης, μην περιμένετε να τα διαβάσετε πουθενά αλλού. Έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον η… αλανιάρα κότα που κάνει βόλτα στην πλατεία Ορεστιάδας και η… σκυλίτσα με τα πάνινα παντοφλάκια. Αυτά γράφουν κάποιοι που πληρώνονται έμμεσα απ’ τον δήμο Ορεστιάδας και σιγά μην ασχοληθούν με τον επί 20 μήνες απλήρωτο υπάλληλο της ΔΕΥΑΟ που θέλουν να τον στείλουν στην ανεργία Τσελεμπής και Μαυρίδης.