Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος έρχεται αύριο στον Έβρο – Επίσκεψη στις Καστανιές

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος έρχεται αύριο στον Έβρο – Επίσκεψη στις Καστανιές

Στο νομό Έβρου θα βρεθεί αύριο Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε μια ιδιαίτερη και κρίσιμη στιγμή για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν να κλιμακώνει την προκλητική ρητορική, αλλά και τις απαράδεκτες ενέργειες του.

Όπως ανακοινώθηκε από την XVI Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού «ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ», ο κ.Παναγιωτόπουλος, πρόκειται να επισκεφτεί το ΕΦ 1 στις Καστανιές Έβρου, εκεί όπου πέρυσι τον Μάρτιο σε μικρή απόσταση από αυτό, οι Τούρκοι είχαν συλλάβει τους δυο Έλληνες στρατιτικούς και τους κράτησαν φυλακισμένους στην Αδριανούπολη ως τον Αύγουστο. Επίσης πρόκειται να επισκεφθεί την Περιοχή Ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού την 20 Δεκεμβρίου 2019 για να ανταλλάξει ευχές με το Στρατιωτικό Προσωπικό ακριτικών Μονάδων του Εβρου.

Παρόμοιες επισκέψεις, παραμονές εορτών, είναι βέβαια συνηθισμένες και εθιμοτυπικές, αλλά η αυριανή μόνο τέτοια δεν θα είναι, για τους λόγους που προαναφέραμε και μετά την ενεργή συμμετοχή των ενόπλων μας δυνάμεων και στον έλεγχο των λαθρομεταναστευτικών ροών. Με την τοποθέτηση συρματοπλεγμάτων, τις πτήσεις ελικοπτέρων Χιούι και τα μικρά κλιμάκια στρατού και αστυνομίας που εκτελούν περιπολίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος θα προσγειωθεί με στρατιωτικό αεροσκάφος στην Αλεξανδρούπολη και με ελικόπτερο θα μεταβεί στις Καστανιές, ενώ δεν πρόκειται να επισκεφθεί μονάδες της 12ης Μεραρχίας Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, όπου θα επιστρέψει. Δεν αποκλείεται πάντως στη συνέχεια να μεταβεί για το Σαββατοκύριακο στην Καβάλα, την ιδιαίτερη πατρίδα του.