Αποζημίωση 400.000 ευρώ επιδικάστηκε σε οικογένεια ανήλικου για ιατρικό σφάλμα σε τοκετό γιατρών του Π.Γ.Ν, Αλεξανδρούπολης!!!

Αποζημίωση 400.000 ευρώ επιδικάστηκε σε οικογένεια ανήλικου για ιατρικό σφάλμα σε τοκετό γιατρών του Π.Γ.Ν, Αλεξανδρούπολης!!!

Αποζημίωση ύψους 400.000 ευρώ σε οικογένεια ανηλίκου επιδίκασε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης και υποχρεούται να τα πληρώσει το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, λόγω ιατρικού σφάλματος γυναικολόγων του σε τοκετό.

Η απόφαση 401/2019 του αρμόδιου δικαστηρίου της Αλεξανδρούπολης που ήδη κοινοποιήθηκε στο Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης, αφορά τοκετό για τον οποίο αναγνώρισε ότι υπήρξε ιατρική αμέλεια και σφάλμα των γυναικολόγων, με αποτέλεσμα το παιδί να γεννηθεί με εγκεφαλική αναπηρία σε μη αναστρέψιμη κατάσταση. Το ανήλικο παιδί βρίσκεται καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι, εξαιτίας του σοβαρού λάθους των γιατρών.

Η οικογένεια όλα αυτά τα χρόνια ανεβαίνει τον δικό της “γολγοθά” και περίμενε την δικαίωση της, η οποία έφτασε με την αποζημίωση που επιδικάστηκε και μαζί με τους τόκους φτάνει τις 400.000 ευρώ. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε φυσικά ο δικηγόρος της, ο γνωστός πετυχημένος νομικός της Αλεξανδρούπολης Πάρης Παπαδάκης, που με τους πετυχημένους χειρισμούς του στην πολύ σοβαρή αυτή υπόθεση με αντίδικο το Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, κατάφερε να πετύχει την δικαίωση των γονιών και της οικογένειας του ανήλικου.  Μόνο εύκολο δεν ήταν κάτι τέτοιο, αλλά ο κ.Παπαδάκης κατάφερε να αναδείξει την τεράστια ευθύνη των γιατρών.

Έτσι η απόφαση του Διοικητικό Πρωτοδικείου να υποχρεώσει το Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης να καταβάλλει το σημαντικό αυτό ποσό για το εξαιρετικά σοβαρό ιατρικό λάθος των γυναικολόγων του κατά τον τοκετό, που άφησε με ανεπανόρθωτη εγκεφαλική αναπηρία το παιδί που γεννήθηκε το 2009.