Ορεστιάδα: Παραδέχονται ότι είναι… προβληματικός ο κυκλικός κόμβος – Αρχοντίδης: Τα μεγάλα οχήματα να τον “καβαλούν” (ΒΙΝΤΕΟ)

Ορεστιάδα: Παραδέχονται ότι είναι… προβληματικός ο κυκλικός κόμβος – Αρχοντίδης: Τα μεγάλα οχήματα να τον “καβαλούν” (ΒΙΝΤΕΟ)

Προβληματικός στην λειτουργία του είναι ο πολυδιαφημισμένος κυκλικός κόμβος της οδού Ζαρίφη στην Ορεστιάδα, που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν λίγες ημέρες με τυμπανοκρουσίες, όπως και όλο το συγκεκριμένο έργο συνολικά.

Τα μεγάλα οχήματα, φορτηγά, νταλίκες και λεωφορεία που θα περάσουν από το σημείο και πρέπει να ακολουθήσουν την κυκλοφοριακή ροή του κόμβου, θα πρέπει να τον “καβαλήσουν”, να περάσουν δηλαδή από πάνω του για να χωρέσουν. Παράλληλα, λίγα μέτρα πιο πέρα, υπάρχει επίσης τεράστιο πρόβλημα με τα μεγάλα οχήματα που θα πρέπει να κατευθυνθούν από την πόλη προς τον Πύργο, αφού για να στρίψουν επίσης πρέπει να “καβαλήσουν” το πεζοδρόμιο, το οποίο είναι πολύ μεγάλο.

Κι αυτό γιατί, όπως παραδέχθηκε με απόλυτη ειλικρίνεια ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αρχοντής Αρχοντίδης, κατά την τοποθέτηση του στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Τρίτης: “Δυστυχώς δεν βολεύει το περίπτερο”!!! Κι όπως βλέπετε στην φωτογραφία, θα μπορούσε το πεζοδρόμιο, τουλάχιστον εκεί που έχει “μύτη” να μειωθεί και να είναι λίγο πιο εύκολο (πάλι θα υπήρχε πρόβλημα) να στρίβουν μεγάλα οχήματα και λεωφορεία.

Επίσης, ο κ.Αρχοντίδης τόνισε χαρακτηριστικά: “Τα οχήματα που θα περάσουν από τον συγκεκριμένο κόμβο, έχουμε ξεκαθαρίσει από την αρχή, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο έγινε χαμηλά ο κόμβος και έγινε ουσιαστικά σαν πρανές. Για να έχουν την δυνατότητα εφόσον οι συγκεκριμένες συνθήκες της συγκεκριμένης στιγμής που πάει να περάσει ένα μεγάλο όχημα δεν το επιτρέπουν, να μπορεί να περάσει πάνω από τον κόμβο. Πάνω από το πλακάκι που υπάρχει δηλαδή περιμετρικά του κυκλικού κόμβου!!! Έχουν το δικαίωμα αυτό, μπορούν να το κάνουν. Δεν έγινε πιο ψηλός ο κυκλικός κόμβος, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο. Να μπορούν τα μεγάλα οχήματα να πατήσουν επάνω”!!!

Ο κ.Αρχοντίδης βέβαια, δεν είπε ότι αυτό συνεπάγεται φθορές στα πλακάκια, αφού ένα μεγάλο, βαρύ όχημα, σίγουρα μπορεί να τα καταστρέψει με το βάρος του. Τι ακούμε Θεέ μου; Παραδέχονται ότι τον συγκεκριμένο κυκλικό κόμβο που τον πολυδιαφήμισαν, τον έφτιαξαν υπολογίζοντας ότι τα μεγάλα οχήματα θα έχουν πρόβλημα να στρίβουν και θα μπορούν να πατάνε πάνω του. Να τον “καβαλούν” δηλαδή.

Τα έκανε χειρότερα ο  Γιάννης Περιστεράκης

Τα έκανε πολύ χειρότερα στην παρέμβαση του στο δημοτικό συμβούλιο ο πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Περιστεράκης, που ουσιαστικά παραδέχθηκε τα συγκεκριμένα προβλήματα, άσχετα αν είπε ότι ανέθεσαν σε ειδικό μελετητή το έργο, που γνωρίζει τα συγκεκριμένα θέματα. Κι αυτός έκανε δηλαδή μελέτη, που προβλέπει κατασκευή ενός κόμβου στον οποίο δεν θα μπορούν να στρίβουν κανονικά τα μεγάλα οχήματα, αλλά θα πρέπει να περνούν από πάνω του; Μάλιστα είπε πως αν διαπιστωθούν από την δημοτική αρχή δυσλειτουργίες μέσα στον κόμβο, θα επέμβει προς όφελος των δημοτών να τις διορθώσει. Ράβε-ξήλωνε δηλαδή.

Φυσικά σε μια οποιαδήποτε βελτιωτική παρέμβαση από τον δήμο Ορεστιάδας, αυτοί που θα πληρώσουν την ανικανότητα των εκλεγμένων εκπροσώπων τους να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν ένα έργο, μια και όπως τόνισε ο κ.Περιστεράκης, το συγκεκριμένο έργο έγινε με ιδίους πόρους. με ΣΑΤΑ δηλαδή από χρήματα του δήμου, θα είναι οι δημότες της Ορεστιάδας.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ… ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Το βίντεο είναι από την ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης που έκανε το Ράδιο Έβρος. 

Αφήνουμε φυσικά αυτό που έχει επισημανθεί από πολλούς δημότες και όταν το δημοσίευσε το Evros-news.gr έγινε χαμός. Ότι ο δρόμος δεν ασφαλτοστρώθηκε όλος, αλλά μόνο κάποια κομμάτια και με τα… μπαλώματα είναι σαν… μωσαϊκό (αλατζιάτκους όπως τον λένε σε κάποια χωριά μας). Άλλη μια ακαταλαβίστικη ενέργεια.

-Ορεστιάδα: Έγινε viral ο… μισοστρωμένος δρόμος στο νέο κυκλικό κόμβο, αλλά και τα προβλήματα που δημιουργούνται

Υ.Γ: Τελικά σε αυτό τον κόμβο δεν θα έχουν πρόβλημα να κυκλοφορήσουν μόνο η… αλανιάρα κότα που εμφανίστηκε στο κέντρο της Ορεστιάδας και η… σκυλίτσα με τα παντοφλάκια, για τα οποία γράφει μια… ψυχή από την πόλη. Παράλληλα… αποθεώνει τα έργα της δημοτικής αρχής του Βασίλη Μαυρίδη και τα βρίσκει τέλεια (μαζί με έναν ακόμα εδώ και λίγους μήνες). Εμ, δημοτική τηλεόραση είναι αυτή.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*