Σαμοθράκη: Τελευταίο αντίο σήμερα στον επί τρεις θητείες δήμαρχο της Γιώργο Χανό

Σαμοθράκη: Τελευταίο αντίο σήμερα στον επί τρεις θητείες δήμαρχο της Γιώργο Χανό

Το τελευταίο αντίο θα πει σήμερα στις 11.30′ το μεσημέρι η Σαμθράκη στον επί 3 θητείες δήμαρχο της Γιώργο Χανό, ο οποίος “έφυγε” προχθές από την ζωή σε ηλικία 76 ετών.

Σήμερα το πρωί η σορός του εκλιπόντος θα μεταφερθεί με το καράβι από την Αλεξανδρούπολη στο αγαπημένο του νησί για το οποίο αγωνίστηκε σε όλη του την ζωή ως αυτοδιοικητικός αλλά και γιατρός και το οποίο θα τον αποχαιρετήσει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Χώρα, όπου και θα γίνει η ταφή του στη συνέχεια.

-Θλίψη και πένθος στην Σαμοθράκη: “Έφυγε” ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Χανός

Η κηδεία του θα γίνει δημοσία δαπάνη, με απόφαση του δημάρχου Νίκου Γαλατούμου, ενώ σήμερα Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου θα παραμείνουν κλειστές οι όλες Υπηρεσίες του δήμου Σαμοθράκης καθώς και όλες οι σχολικές μονάδες του νησιού, ως ένδειξη πένθους και απότιση φόρου τιμής για τον χαμό του πρώην δημάρχου. Επίσης, από την ημέρα του θανάτου του μέχρι και σήμερα παραμένει κλειστό ως ένδειξη πένθους το “Μαγικό χωριό του Αη Βασίλη”, ενώ έχουν ακυρωθεί ή ανασταλεί όλες οι άλλες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί.

Η οικογένεια του εκλιπόντος Γιώργου Χανού αντί στεφάνων, ζήτησε τα χρήματα να δοθούν υπέρ των απόρων του νησιού και μάλιστα αυτά θα συγκεντρώνονται στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Χώρας Σαμοθράκης όπου θα ψαλεί η Εξόδιος Ακολουθία.