Χιλιάδες επιβάτες… γνωρίζουν την Αλεξανδρούπολη στο αεροδρόμιο “Ελ.Βενιζέλος” σήμερα και αύριο (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Χιλιάδες επιβάτες… γνωρίζουν την Αλεξανδρούπολη στο αεροδρόμιο “Ελ.Βενιζέλος” σήμερα και αύριο (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Μουσική, παράδοση, γεύσεις, εικόνες και βίντεο με… άρωμα Αλεξανδρούπολης σήμερα 23 και αύριο 24 Δεκεμβρίου.στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας “Ελευθέριος Βενιζέλος”, με το  πρόγραμμα «Fly me to the Moon – Sounds Greek to me», σε συνεργασία με τον δήμο Αλεξανδρούπολης.

Χιλιάδες επισκέπτες από κάθε γωνιά της Γης που ταξιδεύουν αυτές τις δυο ημέρες από το κορυφαίο αεροδρόμιο της χώρας, γνωρίζουν αλλά και… γεύονται την Αλεξανδρούπολη από τιε 12 το μεσημέρι ως τις 4 το απόγευμα. Με παραδοσιακές φορεσιές, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι “Αγία Σοφία” Φερών και Ποντίων Νίψας, δύο χαρακτηριστικοί εκπρόσωποι περιοχών του δήμου Αλεξανδρούπολης χόρεψαν σήμερα και θα το κάνουν και αύριο, θρακιώτικους και ποντιακούς χορούς και τραγούδησαν τοπικά κάλαντα.

Η Αλεξανδρούπολη στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος"!!

Gepostet von Δήμος Αλεξανδρούπολης am Montag, 23. Dezember 2019

Παράλληλα, έθιμα και δρώμενα  όπως ο«Πουρπούρης» και η «Κορτοπούλα», μαζί με τα εντυπωσιακά χορευτικά και τα τοπικά, παραδοσιακά προϊόντα που είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν οι επιβάτες και επισκέπτες του αεροδρομίου, σε δυο ημέρες αφιερωμένες στην πολιτιστική και γαστρονομική παράδοση της περιοχής μας. Όλα αυτά τράβηξαν την προσοχή χιλιάδων που αναχωρούσαν για διάφορους αεροπορικούς προορισμούς σε όλα τα μέρη του κόσμου, στέκονταν να παρακολουθήσουν τα μέλη των δύο παραδοσιακών συλλόγων να χορεύουν και να τραγουδούν, αλλά και γεύονταν τις τοπικές νοστιμιές.

Πίτες διαφόρων ειδών, καβουρμά (Δελιντζή από το Διδυμότειχο), χωριάτικα λουκάνικα, “ψιλά” και κανομνικά αλλά και παραδοσιακή “μπάμπω”, τυριά, κρασιά, τσίπουρο, ντομάτα, λουκούμια, που προσφέρονταν και προκαλούσαν το ενδιαφέρον και τις ερωτήσεις πολλών για το μέρος απ’ όπου προέρχονται.

Gepostet von Μαρίνος Δέδογλου am Montag, 23. Dezember 2019

Το κοινό έχει επίσης την δυνατότητα με τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας (Virtual reality) να «περιηγηθεί» στην Αλεξανδρούπολη, να γνωρίσει τον ιστορικό Φάρο και να απολαύσει μια αξέχαστη… βαρκάδα στο Δέλτα του ποταμού Έβρου γνωρίζοντας τον σπάνιο υδροβιότοπο, αλλά μέσω του “V.R” να γνωρίσει και άλλα μέρη και ομορφιές του δήμου Αλεξανδρούπολης. Σλημερα πρώτη ημέρα, εκατοντάδες επισκέπτες του αεροδρομίου δοκίμασαν αυτή την… εμπειρία και ενθουσιάστηκαν, ζητώντας επιπλέον πληροφορίες.

Επίσης, υπήρχε ειδικό σημείο, όπου μπορούσε κάποιος να βγει φωτογραφία έχοντας ως φόντο χαρακτηριστικά σημεία ή τοπία και περιοχές του δήμου Αλεξανδρούπολης, εφαρμογή η οποία επίσης προκάλεσε τεράστιο ενδιαφέρον.

Χιλιάδες βίντεο και φωτογραφίες της εκδήλωσης “ταξιδεύουν” 

ήδη σε όλο τον κόσμο μέσω των social media των επιβατών

Ειδικά οι επαλαμβανόμενες εμφανίσεις των μελών των δύο συλλόγων, της  “Αγίας Σοφίας” Φερών και των Ποντίων Νίψας, μαζί με τα παραδοσιακά δρώμενα και τα τραγούδια, ταξιδεύουν ήδη σε όλο τον κόσμο, με βίντεο και φωτογραφίες που κατέγραφαν οι επιβάτες του διεθνούς αεροδρομίου της Αθήνας και “ανέβαζαν” στα προσωπικά τους προφίλ στα social media. Κι όχι μόνο οι ξένοι που έδειχναν εντυπωσιασμένοι  και ρωτούσαν από ποιά περιοχή προέρχεται όλο αυτό το χάπενινγκ, αλλά και πολλούς Έλληνες που επίσης “κόλλησαν” στο σημείο.

 

Παρουσία του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη και

του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού ΑΜ-Θ Θ.Τσώνη

Η πρωτοποριακή και σίγουρα μεγάλης επικοινωνιακής προβολής σε κοινό από όλο τον κόσμο παρουσία του δήμου Αλεξανδρούπολης στο διεθνές αεροδρόμιο “Ελ.Βενιζέλος”, ξεκίνησε παρουσία του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Θανάση Τσώνη και του Προέδρου του Αερολιμένα Δημήτρη Δημητρίου, που είναιπαράλληλα καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Όλοι τους δεν έκρυψαν την ικανοποίηση τους για την τεράστια προβολή που θα έχει η Αλεξανδρούπολη και η ευρύτερη περιοχή, μέσα από αυτή την δράση.