Δημοσχάκης: Ονειρεύομαι, οραματίζομαι ένα οικονομικό, ευρωπαϊκό χωριό στους Κήπους, με ξενοδοχεία, καταστήματα, βενζινάδικα

Δημοσχάκης: Ονειρεύομαι, οραματίζομαι ένα οικονομικό, ευρωπαϊκό χωριό στους Κήπους, με ξενοδοχεία, καταστήματα, βενζινάδικα

Δημιουργία μιας οικονομικής πόλης, ενός οικονομικό χωριό σε ευρωπαϊκά πρότυπα, με ξενοδοχεία, καταστήματα και πρατήρια καυσίμων στους Κήπους του Έβρου, έχει ως όραμα και όνειρο του ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Μπορεί αυτή την στιγμή οι συνθήκες που επικρατούν στο Τελωνείο και τις άλλες εγκαταστάσεις να είναι τριτοκοσμικές, τόσο για τους επισκέπτες που εισέρχονται από την Τουρκία ή πηγαίνουν προς τα εκεί, αλλά και τους εργαζόμενους στο συγκεκριμένο σημείο, οι καθυστερήσεις να είναι πολύωρες, η έλλειψη προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής τεράστιες, αλλά ο κ.Δημοσχάκης… ονειρεύεται στο… πουθενά δημιουργίας μιας ολόκληρης πόλης. Με ξενοδοχεία, Mall και μάλιστα ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Δηλώνει μάλιστα σίγουρος ότι μέσα στο 2020 μπορεί να υπάρχουν εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα.

Ο βουλευτής της Ν.Δ, που το 2014 πρότεινε την δημιουργία ιδιωτικών Πανεπιστημίων σε όλες τις πόλεις του Έβρου και της Θράκης, όταν με δυσκολία λειτουργούν ακόμα και τα κρατικά, αλλά και χρησιμοποίηση… ποταμόπλοιων που θα πλέουν στον ποταμό Έβρο και μέσω του Άρδα θα μεταφέρουν προϊόντα!!!, τώρα προαναγγέλει κάτι εξίσου… οραματικό. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2, όπου για πολλοστή φορά ήταν φιλοξενούμενος του Σταύρου Αποστολίδη στο στούντιο (τείνει να ξεπεράσει σε συνεντεύξεις ακόμα και τον…Βαγγέλη Λαμπάκη), έδειξε σίγουρος πως μπορούν να δημιουργηθούν αμέσως μετά τα ελληνοτουρκικά σύνορα, στο τελωνείο των Κήπων, ξενοδοχεία, καταστήματα, πρατήρια καυσίμων και υπηρεσίες εξυπηρέτησης των διερχομένων οδηγών.

Μια ολόκληρη πόλη δηλαδή και μάλιστα αυτό να προχωρήσει μέσα στο 2020 και να υπαχθεί η μελέτη στο νόμο περί ΣΔΙΤ. Οπότε ποιος ασχολείται με την προσθήκη μερικών ακόμα υπαλλήλων, τελωνειακών και αστυνομικών για να λυθεί το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει, τη δημιουργία μιας-δυο γραμμών εξυπηρέτησης ακόμα και μάλιστα άμεσα. Εδώ προέχει το… όραμα και όνειρο του κ.Δημοσχάκη με την δημιουργία ολόκληρης οικονομικής πόλης, ή χωριού στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Δήλωσε μάλιστα ότι είναι ενήμερος για όλα αυτά ο υπουργός Υποδομών και Δικτύων Κώστας Καραμανλής και συμφωνεί.

Είπε λοιπόν ο Αναστάσιος Δημοσχάκης στο… αγαπημένο του ραδιόφωνο, τον STATUS 94.2 και στον… λατρεμένο του δημοσιογράφο Σταύρο Αποστολίδη: “Να γίνει στο σημείο εισόδου-εξόδου τους Κήπους ένα Ολυμπιακό χωριό, ένα οικονομικό πάρκο. Με απαλλοτρίωση δυο και τριών χιλιάδων στρεμμάτων, για να δημιουργηθεί μια πόλη με όλη την σημασία της λέξης, που θα αποτελεί προορισμό. Να λέει ο άλλος που φεύγει από τις υπερκαύκασιες χώρες, θα φτάσω στον Έβρο, θα διανυκτερεύσω, θα έχω τα ξενοδοχεία μου, θα έχω τα συνεργεία μου, θα έχω τα καύσιμα μου, θα έχω την εξυπηρέτηση μου και δεν θα ταλαιπωρηθώ για θα ελεγχθούν τα προϊόντα μου και θα έχω ως προορισμό την Ευρώπη.

Αυτό είναι το όνειρο και το όραμα μου, το οποίο μάλιστα παρουσίασα πριν από λίγες μέρες σε συνέχεια όλων των κοινοβουλευτικών  μου ενεργειών και επιστολών που έχω στείλει και στον υπουργό Υποδομών και στον υπουργό Οικονομικών. Συνάντησα τον Γενικό Διευθυντή των Τελωνείων της Ελλάδος. Ήταν πολύ εύχαρις και συμπέσαμε σε αυτά που έχω αναδείξει κατ΄ επανάληψη για τα σημεία εισόδου-εξόδου. Θα έρθει πάνω και για να επιθεωρήσει τα τελωνεία και να δει από κοντά την κατάστασ”, είπε ο κ.Δημοσχάκης.

Μάλιστα έδειξε σχεδόν σίγουρος πως όλα αυτά θα προχωρήσουν μέσα στο 2020. “Ναι μπορεί να δούμε εξελίξεις μέσα στο 2020, ακόμα και για το οικονομικό χωριό στους Κήπους. Το έχω συζητήσεις με τον υπουργό Υποδομών, τον έχω πάει και το έχει δει ως Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας. Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει τη δυσλειτουργία των Κήπων όσο κανένας άλλος. Μπορεί να γίνει μέσω ΣΔΙΤ όλο αυτό το έργο. Το έχω γράψει κατ’ επανάληψη, το έχω πει από του βήματος της Βουλής, το αναδεικνύω συνεχώς και βλέπω θετική διάθεση. Γιατί να μην προχωρήσει λοιπόν”.

 

 

Ένα σχόλιο

  1. Δεν είμαι ρομπότ

    Χρειάζεται επειγόντως αναβάθμιση το τελωνείο. Τώρα είναι σαν κυλικείο Γυμνασίου…

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*