Ο “Πουρπούρης” του Ισαακίου… έκλεψε και φέτος την παράσταση (πολλά video)

Ο “Πουρπούρης” του Ισαακίου… έκλεψε και φέτος την παράσταση (πολλά video)

Το παραδοσιακό, Θρακιώτικο Χριστουγεννιάτικο έθιμο του “Πουρπούρη αναβίωσε και φέτος στο Ισαάκιο Διδυμοτείχου και… έκλεψε για άλλη μια χρονιά την παράσταση.

Gepostet von Μαρίνος Δέδογλου am Samstag, 28. Dezember 2019

Με διοργανωτές τον Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Ισαακίου, σε αγαστή και πετυχημένη συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο “Δίδυμα Τείχη” του Διδυμοτείχου, αλλά και συμμετοχή του Μορφωτικού Λαογραφικού Συλλόγου Αιγινίου “Η Δήμητρα”.

Πουρπουρης 2019

Gepostet von Dimitra Pitiakoudi am Samstag, 28. Dezember 2019

Την εκδήλωση “έντυσε” μουσικά το κορυφαίο θρακιώτικο συγκρότημα “ΕΒΡΙΤΙΚΗ ΖΥΓΙΑ”, τόσο κατά την διαδρομή του “Πουρπούρη” στους δρόμους και τα σπίτια του χωριού, όσο και στο γλέντι στην πλατεία του χωριού.

Ισαάκιο ~ Πουρπούρς 2019Το ζήσαμε και φέτος…Και του χρόνου με υγεία!!!

Gepostet von Panagiota Pitiakoudi am Samstag, 28. Dezember 2019

Οι άνθρωποι της παράδοσης που συμμετείχαν είτε ενεργά, είτε ως επισκέπτες για να παρακολουθήσουν το έθιμο, έδειξαν άλλη μια φορά ότι ξέρουν να διατηρθούν τα ήθη, έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας.

Gepostet von Μαρίνος Δέδογλου am Samstag, 28. Dezember 2019

Τα συγχαρητήρια ανήκουν στους διοργανωτές, οι οποίοι άλλη μια φορά παρουσίασαν μια άψογη εκδήλωση και ο “Πουρπούρης” του 2019 πέρασε στην ιστορία πλέον ως απόλυτα πετυχημένη αναβίωση του εθίμου που συνεχίζουν οι Εβρίτες στο Ισαάκιο.

Gepostet von Μαρίνος Δέδογλου am Samstag, 28. Dezember 2019

Όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τα Χριστούγεννα του 202 στο χωριό Ισαάκιο του Διδυμοτείχου, για μια ακόμη αναβίωση του εθίμου, με την ίδια επιτυχία και πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή κόσμου.

Ενα μικρο βιντεο drone teaser για τον Πουρπουρη απο σημερα στο γλεντι!Απο την νεα χρονια και το official trailer των εθιμων !

Gepostet von John Xanthoulis am Samstag, 28. Dezember 2019