Ορεστιάδα: Ευκαιρία να προβληθεί σημαντικά, με μια επίσκεψη του επίτιμου δημότη της Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Ορεστιάδα: Ευκαιρία να προβληθεί σημαντικά, με μια επίσκεψη του επίτιμου δημότη της Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Πριν από λίγο καιρό, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, βρέθηκε στις Βρυξέλλες προσκεκλημένος του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου. Παράλληλα, εδώ και λίγο καιρό, ο επίτιμος δημότης Ορεστιάδας Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έπαψε να είναι Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μπορεί κατά την συγκεκριμένη παρουσία του στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην το σκέφθηκε ο κ.Μαυρίδης, αλλά ίσως πρέπει να εξετάσει τώρα, σε μια κρίσιμη στιγμή για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την κατάσταση στην περιοχή μας, με την προκλητικότητα της γειτονικής χώρας, να απευθύνει πρόσκληση στον κ.Γιούνκερ να επισκεφθεί την Ορεστιάδα. Από τον Ιανουάριο του 2004 άλλωστε που ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης της πόλης, δεν έχει έρθει ποτέ σε αυτήν.

Τώρα πλέον δεν έχει πολλές υποχρεώσεις και θα μπορούσε να χωρέσει στο πρόγραμμα του μια επίσκεψη στην περιοχή μας. Θα ήταν σίγουρα μια πολύ μεγάλη, τεράστια προβολή θα λέγαμε, όχι μόνο για τον δήμο Ορεστιάδας και την υπόλοιπη περιοχή, αλλά και το νομό Έβρου και την Θράκη, η παρουσία του πρώτη Προέδρου της Κομισιόν στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Θα συμβόλιζε πάρα πολλά, θα έστελνε μηνύματα και φυσικά θα δινόταν σημαντική προβολή από τα κορυφαία ΜΜΕ της Ευρώπης και όχι μόνο. Πόσο μάλλον, όταν η περιοχή μας αντιμετωπίζει και το γνωστό, σοβαρό πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες και τις συνεχείς ροές.

Άλλωστε, τον Αύγουστο του 2018, όταν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ως Πρόεδρος τότε Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτιμος δημότης του δήμου Ορεστιάδας έστειλε επιστολή προς το δήμαρχο της πόλης Βασίλη Μαυρίδη, αμέσως μετά την απελευθέρωση των δύο στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αυτός του είχε απαντήσει απευθύνοντας του πρόσκληση να επισκεφθεί την περιοχή. Μάλιστα ο κ.Γιούνκερ τόνιζε στην επιστολή χαρακτηριστικά:«Η Ορεστιάδα, ο Δήμος μας, στα ακροδάκτυλα της ελληνικής επικράτειας και των ευρωπαϊκών μας συνόρων, σε εγγύτητα αναπνοής με την Τουρκία, ελπίζω ότι θα παραμείνει γέφυρα και φάρος φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών αλλά και της ένωσής μας με την Τουρκία».

Ακόμα και αν δεν πέρασε από το μυαλό του κ.Μαυρίδη, τώρα που δεν έχει πλέον αυξημένες υποχρεώσεις ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, να τον καλέσει επίσημα να επισκεφθεί τον δήμο Ορεστιάδας του οποίου είναι επίτιμος δημότης, ας ζητήσει την βοήθεια του Ευρωβουλευτή της Ν.Δ και Επιτρόπου Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος είναι γνωστό πως είχε και διατηρεί άριστες σχέσεις με τον πρώην Πρόεδρο της Κομισιόν.

Καλές οι εκδηλώσεις “Αγγέλων Φως” για να περνάει ευχάριστα ο κόσμος στις γιορτές, χρειαζούμενη και η παρουσία στα έθιμα της “Καμήλας” και του “Μπομποσάρη” όπου πήγε και χόρεψε, αλλά μια παρουσία του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ στην Ορεστιάδα, θα στρέψει τεράστια φώτα δημοσιότητας σε αυτήν και θα δώσει άλλη αίγλη στην περιοχή.