Σαμοθράκη: Αλλάζει σελίδα και ήδη διαγράφει αισιόδοξη πορεία με τη νέα δημοτική αρχή (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαμοθράκη: Αλλάζει σελίδα και ήδη διαγράφει αισιόδοξη πορεία με τη νέα δημοτική αρχή (ΒΙΝΤΕΟ)

Συμπληρώνονται τέσσερις μήνες από την ημέρα που η νέα δημοτική αρχή του Νίκου Γαλατούμου ξεκίνησε να διοικεί την Σαμοθράκη και είναι ολοφάνερο ότι έχει αρχίσει μια πιο αισιόδοξη πορεία για το νησί.

Αν και τα δυο προηγούμενα χρόνια “πληγώθηκε” σοβαρά από την φοβερή θεομηνία τον Σεπτέμβριο του 2017 και το πρόβλημα που υπήρξε το περασμένο καλοκαίρι με την ακτοπλοϊκή κρίση που προέκυψε μέσα στον Αύγουστο, ο νέος δήμαρχος και οι συνεργάτες του, φαίνεται με σοβαρά, συστηματικά και αποφασιστικά… βήματα βελτιώνουν την κατάσταση. Αλλάζουν το αρνητικό κλίμα, λύνουν προβλήματα που θα έπρεπε να είχαν ήδη λυθεί, έχουν συνεχή και δυναμική παρουσία, με επικεφαλής το Νίκο Γαλατούμο στα κέντρα των αποφάσεων και συγκεκριμένα στα υπουργεία όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις. Προτείνουν λύσεις αλλά και απαιτούν παράλληλα και ήδη τα αποτελέσματα άρχισαν να φαίνονται σιγά-σιγά.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη νέα προκήρυξη που υπήρξε, περιλαμβάνει πλέον πολύ περισσότερα χρήματα ως επιδότηση και για όλη την εβδομάδα, νέα γραμμή σύνδεσης εκτός της Αλεξανδρούπολης και με την Λήμνο το καλοκαίρι, τα Ιαματικά Λουτρά που την φετινή χρονιά ουσιαστικά δεν λειτούργησαν (έσοδα… 600 ευρώ παρουσίασε η τέως δημοτική αρχή του Θανάση Βίτσα) έχουν μπει ήδη σε ουσιαστική διαδικασία αξιοποίησης, ο διαγωνισμός για τα έργα διάνοιξης των λιμανιών Καμαριώτισσας, Θέρμων σχεδόν ολοκληρώθηκε και σε λίγο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Είναι χαρακτηριστικός ο χειρισμός της περίπτωσης του μοναδικού Αιμοληπτηρίου Σαμοθράκης, που θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους. Ο δήμαρχος κ.Γαλατούμος κινήθηκε δυναμικά, όχι μόνο με επιστολές αλλά και τηλεφωνικές παρεμβάσεις στο υπουργείο Υγείας και τελικά δόθηκε λύση και αυτό θα παραμείνει. Δεν μπορεί κάποιος να μην φέρει στο μυαλό του ότι συνέβη το ακριβώς αντίθετο πριν λίγους μήνες με το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας που έκλεισε, με τον τέως δήμαρχο κ.Βίτσα αν και φιλικά προσκείμενο στην προηγούμενη Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, επίτιμου δημότη Σαμοθράκης, να μην αποτρέπει την αρνητική εξέλιξη.

Υπάρχουν επίσης και άλλες, καθημερινές, αισιόδοξες κινήσεις, Όπως η λειτουργία φέτος για πρώτη φορά στην Σαμοθράκη, του Μαγικού Χωριού του Αη Βασίλη στο πάρκο Μαλαματίνα. Παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα, με πολύ κόπο, επιμονή και δουλειά, η Αντιδήμαρχος Κατερίνα Καραμήτσου-Γιαννέλου, όλη η δημοτική αρχή με επικεφαλής φυσικά τον δήμαρχο Νίκο Γαλατούμο και τα υπόλοιπα μέλη της, οι εργαζόμενοι του δήμου και πολλοί εθελοντές του νησιού, έφτιαξαν έναν χώρο και εκδηλώσεις που αγκάλιασαν και χάρηκαν όλοι.

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους της ομάδας. Η μέρα έφτασε και εμείς φροντίσαμε να είναι όλα έτοιμα φωτιές για να ζεσταθείτε, ζεστά ροφήματα και πολλά καλούδια για όλο τον κόσμο που θα είναι σήμερα κοντά μας. Το μόνο που χρειάζεται να φέρετε είναι είναι καλή διάθεση και όρεξη για πολύ χορό.Η '' ΧΟΡΕΥΤΙΚΉ ΟΜΆΔΑ ΣΑΜΟΘΡΆΚΗΣ '' σας περιμένει για κια πανέμορφη βραδιά εδώ στο '' Μαγικό Χωριό του Άη Βασίλη''Η έναρξη είναι στις 20:00 αλλά από της 18:30 θα ξεκινήσει την βραδιά με όμορφες μελωδίες ο Κ. Γεώργιος Τηγανουργιας, ο οποίος μας τίμησε βμε την παρουσία του.

Gepostet von Xoreytiki Omada Samothrakis am Samstag, 28. Dezember 2019

Μια από αυτές πραγματοποιήθηκε προχθές, με την Χορευτική Ομάδα Σαμοθράκης, που παρά το τσουχτερό κρύο είχε φοβερό κέφι και όρεξη για χορό!

Παρουσίασαν χορούς του Πόντου, της Θράκης ,της Μακεδονίας και φυσικά της Σαμοθράκης. Ο κόσμος πολύς , κρατώντας ένα κρασί στο χέρι ,άλλοι γύρω από τα βαρέλια με την φωτιά κ άλλοι χορεύοντας για να ζεσταθούν.

Gepostet von Katerina Karamitsou Giannelou am Samstag, 28. Dezember 2019

Πάνω απ’ όλα τα μικρά παιδιά, που δεν είχαν ζήσει κάτι παρόμοιο τα προηγούμενα χρόνια στο νησί και φυσικά μαζί τους και οι γονείς, που θα έπρεπε να ταξιδέψουν στην Αλεξανδρούπολη ή σε άλλες πόλεις για να ζήσουν τέτοιες στιγμές.

Gepostet von Katerina Karamitsou Giannelou am Samstag, 28. Dezember 2019

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η Σαμοθράκη… γυρίζει σελίδα, με αισιοδοξία και θετικές προοπτικές. Με ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν “κολλήματα”, αλλά δείχνουν αποφασισμένοι να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και αργά αλλά σταθερά να φέρουν μια καλύτερη ημέρα για το νησί.

Gepostet von Katerina Karamitsou Giannelou am Samstag, 28. Dezember 2019