ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Τα κάλαντα του “Ναρκαλιευτή”, οι δυο “διχασμένες προσωπικότητες” και η… μαλαστούπα Λαμπάκη

ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Τα κάλαντα του “Ναρκαλιευτή”, οι δυο “διχασμένες προσωπικότητες” και η… μαλαστούπα Λαμπάκη

Πάει ο παλιός ο χρόνος, ας γιορτάσουμε παιδιά και του χωρισμού (από την καρέκλα της εξουσίας για κάποιους) ο πόνος, ας κοιμάται (επιτέλους) στην καρδιά. Με κάλαντα αρχίσαμε λόγω της ημέρας, παραμονή Πρωτοχρονιάς που είναι σήμερα και με κάλαντα θα συνεχίσουμε.

Πρώτα απευθυνόμενοι σε μας εδώ και μάλιστα στον υπεύθυνο του site μας. Ξεκινάμε λοιπόν:
Μέρες που είναι Πιτιακούδη μου,
χαλάρωσε και δώσε κάνα φιλάκι.
Ακόμα και αν χρειαστεί και
στον Βαγγέλη τον Λαμπάκη
Καλό; Μην βιάζεστε έχουν και συνέχεια τα κάλαντα μας για τον τέως (τέως, τέως,τέως έτσι για να το… χωνέψει) δήμαρχο Αλεξανδρούπολης. Το ίδιο ενδιαφέρουσα πιστεύω.
Άσε τη γκρίνια, ηρέμησε,
στείλτου και ένα στολίδι.
Mετά το σοκ που έπαθε χθες,
απ’ τον Τριαντάφυλλο Αρβανιτίδη
Πάμε τώρα σε άλλον και συγκεκριμένα στον “διάδοχο” του.
Άφησε τις κριτικές,
κλείστες σ’ ένα σεντούκι.
Και… κράξε αν χρειαστεί
και τον Γιάννη τον Ζαμπούκη.
Με αυτό το τελευταίο ποιος ακούει την… χοντρόμυγα. Θ’ αρχίσει τα παράπονα, “λες και γράφεις και τέτοια. Μην απασφαλίσω” και τα λοιπά. Είπαμε δεν τελειώσαμε τα κάλαντα.
Έγινες σαν… ντουλάπα απ’ το φαί Κώστα μου,
άσε κάτω το κοψίδι
και ευχήσου τα Χρόνια Πολλά
και στον… Τάκη τον Τοψίδη
Δεν θα αφήναμε φυσικά εκτός τον φίλο μου Τάκη (Τάκης, Τάκης, οέ, οέ, οέ) Τοψίδη. Ας πάμε όμως και στον… κουμπάρο του στη συνέχεια.
Μέρες χαράς, μέρες γιορτής
και ώρα για παιχνίδι
για αυτό άφησε ήσυχο (προσωρινά)
τον Βασίλη τον Μαυρίδη
Δεν γινόταν να μην ευχηθούμε στον δήμαρχο της… καρδιάς μας, τον μοναδικό που στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Έβρου κατάφερε και… ξέφυγε (ξέρει αυτός). Πάμε και σε έναν άλλο… πρώην φίλο.
Διοικείς την Αλεξανδρούπολη άκουσα
μαζί με Καμελίδη.
Κάτσε καλά ηρέμησε
δεν σε είπαν και… Αποστολίδη
Με ολόκληρο… κατεβατό, δεύτερο και πολύ μεγαλύτερο με “τίμησε” μέσα στις γιορτές ο… κορυφαίος δημοσιογράφος του Έβρου, της Θράκης, της Βόρειας Ελλάδας, μπορεί και του… γαλαξία, δεν γινόταν να τον ξεχάσω. Όπως και έναν άλλο, επίσης… πρώην φίλο μου (και το λέω ειλικρινά), όσο και αν στενοχωριέται ο… Δημητράκης ο προπονητής.
Ευχήσου και στον Πουλιλιό
και διασκέδασε στο Pico,
παρ’ ότι έβαλες το…χεράκι σου
και έχασε, απ’ τον… Καλακίκο
Αυτά είναι τα κάλαντα του “Ναρκαλιευτή”. Αλλά όπως είπαμε, παρά την γιορτινή διάθεση που έχουμε, κάποιοι φαίνεται πως δεν αισθάνονται έτσι και το απέδειξαν περίτρανα στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης, το οποίο επαναλήφθηκε χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος. Μόνο τυπικός και σ’ αυτόν πάνω “πάτησαν” και πέτυχαν την επανάληψη της συζήτησης του Προϋπολογισμού.

Πήγε για μαλλί και… βγήκε κουρεμένος

Βέβαια έγινε αυτό που λέει ο λαός μας. Πήγαν για μαλλί (δεν έχουν και πολύ στο κεφάλι) και βγήκαν τελικά… κουρεμένοι. Στον τέως (τέως, τέως,τέως έτσι για να το… χωνέψει) δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη αναφέρομαι, που προσέφυγε στα… μουλωστά στην Αποκεντρωμένη Μακεδονίας Θράκης και ζήτησε να ακυρωθεί η ψήφιση του Προϋπολογισμού 2020, γιατί δεν τέθηκε σε συζήτηση και ψηφοφορία η εναλλακτική του πρόταση.
Έγινε αυτόπου ζήτησε εχθές και δεν την ψήφισαν… ούτε οι δικοί του. Γιατί ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του, πρώην δήμαρχος και Πρόεδρος της ΤΙΕΔΦΑ Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης όχι μόνο την καταψήφισε, αλλά ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ τον Προϋπολογισμό της δημοτικής αρχής του… Γιαννάκη (όπως τον έλεγε και τον λέει υποτιμητικά) Ζαμπούκη. Μετά τον “δικό του” Σεφεριάδη, που την προηγούμενη συνεδρίαση επίσης ψήφισε υπέρ της σημερινής δημοτικής αρχής, τώρα ήρθε και ο Αρβανιτίδης. Το… κακό για την παράταξη “Πόλη και Πολίτες” μάλιστα δεν θα… τριτώσει απλά, αλλά μπορεί και να… τεταρτώσει.
Κι επειδή διάβασα κάπου ότι  ο κ.Λαμπάκης σκέφεται να διαγράψει τον Αρβανιτίδη, να προσέξει γιατί αν αρχίσει τις διαγραφές μπορεί στο τέλος να μείνει μόνο ο… εαυτός του για να διαγράψει. Το επισημαίνω, γιατί ακόμα δεν ακούσαμε και τις επιλογές του κ.Ζαμπούκη για τους άμισθους Αντιδημάρχους. Μην λέει μετά ότι δεν τον προειδοποίησα.

Ο Αντιδήμαρχος… χάμουργκας Παύλος Μιχαηλίδης

Κάποιοι λοιπόν φαίνεται ότι δεν επηρεάστηκαν από το γιορτινό πνεύμα των ημερών και γι’ αυτό δεν θα μπορούσαμε και εμείς να αφήσουμε ασχολίαστα ορισμένα από όσα ακούστηκαν και έγιναν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Είδαμε λοιπόν δύο… διχασμένες προσωπικότητες. Τον Παύλο Μιχαηλίδη, ο οποίος πριν από λίγες μέρες που αρχικά ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του 2020, τον ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ, μαζί με το τεχνικό πρόγραμμα., λέγοντας “ΝΑΙ σε όλα. Χθες, χωρίς να έχει αλλάξει ούτε ένα κόμμα ή μια τελεία από τον Προϋπολογισμό, τον… ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ και είπε χωρίος ίχνος ντροπής “ΟΧΙ”.
 Άβυσσος πραγματικά η ψυχή και το… μυαλό του… Χάμουργκα. Για όσους δεν το ξέρετε, έτσι αποκαλούμε στο χωριό μου, το Παλιούρι Διδυμοτείχου, τους… τυφλοπόντικες που σκάβουν στο χώμα… λαγούμια. Το χρησιμοποιώ γιατί ο κ.Μιχαηλίδης είναι υποψήφιος Αντιδήμαρχος… Υπογειοποίησης, αφού πρότεινε να γίνει υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής που περνάει μέσα από την Αλεξανδρούπολη. Για να γίνει αυτό, πρέπει να σκαφτεί ένα τούνελ και αφού ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης του ανέθεσε το έργο, αν προχωρήσουν θα είναι Αντιδήμαρχος Υπογειοποίησης ή Αντιδήμαρχος… Χάμουργκας.
Ο Μιχαηλίδης βέβαια, είναι γνωστός για το τεράστιο κόμπλεξ του εναντίον του πρώτου ξαδέρφου του και σημερινού δημάρχου κ.Ζαμπούκη, απ’ τον οποίο δεν μπορεί με τίποτα να χωνέψει ότι έχασε την καρέκλα του δημάρχου (ναι,. μην γελάτε, είχε πιστέψει και το δήλωνε άλλωστε πως θα είναι ο νέος δήμαρχος), αλλά και για τις… επικές κωλοτούμπες του, αφού γλύφει εκεί που χρόνια έφτυνε. Με πρώτο και καλύτερο τον Βαγγέλη Λαμπάκη.

Πέρυσι που κατέθεσε εναλλακτική πρόταση τι έγινε;

Ο Καίσας ξαφνικά τι ζόρι τραβάει; 

Άρχισε λοιπόν στο χθεσινό συμβούλιο, τις επίσης γνωστές ανοησίες και χαζομάρες που λέει συνέχεια για το Evros-news.gr και τον Πιτιακούδη. Μέχρι και τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης… ανακάτεψε στην παρέμβαση του. Δεν τον αφήνει ήσυχο τον Σεβασμιότατο, άγιες μέρες που είναι; Γιατί τον ανακατεύει στις… παραισθήσεις του;
Αλήθεια, ένα… πουλάκι μου “σφύριξε” ότι πέρυσι τέτοιον καιρό, το 2018 δηλαδή, όταν ψηφιζόταν ο Προϋπολογισμός της δημοτικής αρχής Λαμπάκη για το 2019 που φεύγει, κατέθεσε ο ίδιος εναλλακτική πρόταση. Όμως ο τότε Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κώστας Γκοτσίδης (δείχνει σοβαρότητα και έχει αποδεχθεί την ετυμηγορία του κόσμου χωρίς να κάνει τα… καραγκιοζιλίκια άλλων) και ο κ.Λαμπάκης, δεν δέχθηκαν αυτή να συζητηθεί.
Όμως ούτε ο κ.Μιχαηλίδης έκανε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, ούτε αυτή ακύρωσε αυτεπάγγελτα την απόφαση. Το τελευταίο το αναφέρω, επειδή ο τέως
(τέως, τέως,τέως έτσι για να το… χωνέψει) δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και την αναστάτωση που προκάλεσε στην οικονομική λειτουργία του δήμου και των υπηρεσιών του για λόγους εντυπώσεων και όχι ουσίας, είπε πως και να μην προσέφευγε θα απέρριπτε την απόφαση ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης.
Αυτό δεν το θυμάται ο Αντιδήμαρχος… Χάμουργκας (Υπογειοποίησης) Παυλάρας Μιχαηλίδης, που μάλιστα μέσα σε λίγες ημέρες… άλλαξε και την ψήφο του, αν και αυτό που ψήφισε πριν λίγες ημέρες και τώρα το… καταψήφισε παρέμεινε το ίδιο;
Στην ίδια κατηγορία και ο… Γιώργος Καίσας. Ο δημοτικός σύμβουλος του Δημήτρη Λαζόπουλου, της τελευταίας (για να μην ξεχνιόμαστε) σε ψήφους παράταξης στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Δεν εννοώ τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, μην μερδευτούμε, αλλά τον φαρμακοποιό, που επίσης πριν λίγες ημέρες είχε ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕΙ τον Προϋπολογισμό της δημοτικής αρχής Ζαμπούκη και χθες τον ίδιο τον Προϋπολογισμό τον ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ. Την ίδια στιγμή που ο επικεφαλής του Λαζόπουλος είπε “ΝΑΙ”, όπως είχε κάνει και την πρώτη φορά.

Η… μαλαστούπα του Λαμπάκη

Φυσικά είχαμε στην χθεσινή διαδικασία και νέο σόου… Λαμπάκη. Ο άνθρωπος είπαμε, δεν καταλαβαίνει ούτε από γιορτές ούτε από τίποτα. Επιτέθηκε ακόμα και στον πάντα ήρεμο πράο και συγκαταβατικό Αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Κυζιρίδη και έφτασε στο σημείο ακόμα και να μιλήσει για… μαλαστούπα. Ακούστε συμπεριφορά και φράσεις από τον επί 9 χρόνια τέως (τέως, τέως,τέως έτσι για να το… χωνέψει) δήμαρχο Αλεξανδρούπολης.
Για… μαλαστούπα μίλησε, αν και ο ίδιος την “έφαγε” στα μούτρα αυτήν, από την εκπληκτική τοποθέτηση του Κυζιρίδη, που ήταν κυριολεκτικά εκπληκτικός. Ουσιαστικός, εύστοχος, σε ήρεμο τόνο και με συγκεκριμένα στοιχεία, όχι μόνο αποδόμησε και ξεγύμνωσε τα όποια επιχειρήματα επικαλέστηκε ο κ.Λαμπάκης για την προσφυγή του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την ακύρωση του Προϋπολογισμού, αλλά τον αποστόμωσε.
Χωρίς… τσιρίδες, θεατρινισμούς, υποτιμητικούς, αλαζονικούς, ειρωνικούς χαρακτηρισμούς που συνήθως χρησιμοποιεί ο τέως (τέως, τέως,τέως έτσι για να το… χωνέψει) δήμαρχος Αλεξανδρούπολης. Ήταν πραγματικά…  απολαυστικός ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και τελικά την “πλήρωσαν” ο… Καμελίδης με τον Πιτιακούδη, γιατί ο Βαγγέλης Λαμπάκης άρχισε τα γνωστά… ακατάληπτα, ότι αυτοί οι δύο… διοικούν τον δήμο.

Ο Μυτιληνός τον “τάπωσε” πολύ εύστοχα

Η… μπάλα μάλιστα πήρε και τον Βαγγέλη Μυτιληνό, ο οποίος δεν άφησε αναπάντητη την κατηγορία για… συναλλαγή, επειδή ο δημοτικός του σύμβουλος Παναγιώτης Αγγελίδης πήρε θέση Αντιπροέδρου στην ΤΙΕΔΑ. Του θύμισε ότι με αυτή την λογική και ο Βαγγέλης Λαμπάκης έκανε συναλλαγή, όταν κουβαλούσε στα ταξίδια στην Αγία Πετρούπολη και την Γαλλία κάποιους από την αντιπολίτευση.
Ήταν… ευγενικός και δεν είπε ονόματα, αλλά προφανώς εννοούσε τον Βαγγέλη Γουμενίδη, που αν και δημοτικός σύμβουλος του Λάκη Φωτιάδη, μετείχε σε ταξίδια του Λαμπάκη και τον Μάιο ήταν τελικά και… υποψήφιος του. Αν τον ξεχάσατε, πρόκειται για τον πρώην δημοτικό σύμβουλο που δήλωσε μόνιμη κατοικία το εξοχικό του, για να εισπράττει… 40 ευρώ αποζημίωση για συμμετοχή στα δημοτικά συμβούλια.
Αυτόν έχει στην παράταξη του “Πόλη και Πολίτες”, άσχετα αν δεν εκλέχθηκε, ο κ.Λαμπάκης και κουνάει το δάχτυλο στους άλλους και μιλάει για συναλλαγή. Σιγά μην τον άφηνε ο Μυτιληνός. Του απάντησε με τον ίδιο τρόπο, ήρεμα πάντως και χωρίς να… τσιρίζει και ήταν επίσης από τους… πρωταγωνιστές, μαζί με Αρβανιτίδη, Κυζιρίδη, του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου.

Διαβάζουν πολύ στην Αλεξανδρούπολη

Μου έκανε εντύπωση όταν είδα ότι ο Πιτιακούδης “ανέβασε” στην προσωπική του σελίδα στο facebook, δυο βιβλία που διαβάζει αυτές τις ημέρες. Το “Η ΤΡΙΤΗ ΡΩΜΗ” του Αλέξανδρου Μασσαβέτα, με αναφορά στις διαχρονικές “δραστηριότητες” των Ρώσων στην Ελλάδα και στην Αλεξανδρούπολη και το “Πικρό Γάλα” του συναδέρφου του δημοσιογράφου, αθλητικού συντάκτη Μένιου Σακκελαρόπουλου. Καλά επιτρέπεται να γρ’άφουν βιβλία άνθρωποι που καλύπτουν ποδοσφαιρικόρεπορτάζ; Πως δεν τον… περιέλαβε και αυτόν ο Σταύρος Αποστολίδης όπως τον Πιτιακούδη;
Η απάντηση του με ξάφνιασε. “Ως Εβρίτης μου αρέσει να διαβάζω. Άλλωστε η Αλεξανδρούπολη είναι μια από τις πόλεις που οι κάτοικοι της διαβάζουν πολύ, αν κρίνω από το γεγονός ότι τα βιβλιοπωλεία της πόλης πηγαίνουν καλά οικονομικά”. Όταν τον ρώτησα από που το συμπεραίνει, ήρθε νέα απάντηση… έκπληξη, που ομολογώ δεν την είχα σκεφθεί.
“Δεν βλέπεις τον Γιάννη Βαταμίδη, τον πρώην Αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Πολιτισμού; Δεν έχει το γνωστό ομώνυμο βιβλιοπωλείο; Τον βλέπω να κυκλοφορεί τελευταία με μια πολυτελέστατη Μερσεντές. Από που νομίζεις ότι την αγόρασε; Από τον μισθό του Αντιδημάρχου που είναι… ψίχουλα, άσχετα αν ο Λαμπάκης τον επικαλείται τώρα συνέχεια για τον Κυριάκο τον Αραμπατζή; Από τις πωλήσεις του βιβλιοπωλείου του άνθρωπε μου.
Υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη ότι οι Αλεξανδρουπολίτες διαβάζουν; Κι αυτό που σου λέω είναι η λογική σκέψη και όχι… φούσκα, σαν το αθλητικό μπαλόνι που… ξεφούσκωσε με τεράστια ευθύνη του Βαταμίδη ως αρμόδιου Αντιδημάρχου Αλεξανδρούπολης”, μου είπε και με άφησε σύξυλο.

Ο… Ναρκαλιευτής

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*