Πρόσληψη Συνοριοφυλάκων: Στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη με “πριμοδότηση” των Εβριτών

Πρόσληψη Συνοριοφυλάκων: Στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη με “πριμοδότηση” των Εβριτών

Στο Εθνικό Τυπογραφείο βρίσκεται ήδη η προκήρυξη για την πρόσληψη 400 Συνοοριακών Φυλάκων από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τις επόμενες ημέρες θα δημοσιεύθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του workenter.gr και σύμφωνα με τις πληροφορίες του, η προκήρυξη στάλθηκε την περασμένη Δευτέρα (30/12) για  δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Όπως επισημαίνει, πρόκειται για το διαγωνισμό πρόσληψης των 400  

συνοριοφυλάκων, όπου θα υπάρχει ειδική μοριοδότηση-“πριμοδότηση” για τους Εβρίτες και για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, θα μπορέσουν να προσληφθούν τόσοι πολλοί νέοι του νομού και της περιοχής μας ως μόνιμοι στο Δημόσιοι.

Η δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο αναμένεται να γίνει σε περίπου επτά μέρες.

Αυτό σημαίνει ότι έως τις 10 Ιανουαρίου 2020 θα ξεκινήσει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών. Όσοι επιλεγούν, θα εκπαιδευτούν στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων του Διδυμοτείχου και ουσιαστικά θα ξεκινήσουν άμεσα πρακτική εξάσκηση, αφού θα βρίσκονται στα σημεία που θα αναλάβουν υπηρεσία στα ελληνοτουρκικά σύνορα και όταν ολοκληρωθεί η εκπαίδευση

Παράλληλα με τους 400 συνοριοφύλακες για τον Έβρο, το υπ. Προστασίας του Πολίτη κινεί τη διαδικασία για την πρόσληψη άλλων 800 συνοριοφυλάκων με ετήσια σύμβαση όλως αυτοί, που θα ενισχύσουν νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Πηγή: workenter.gr

 

5 Σχόλια

  1. Μήπως θα πρεπε να πάρουν με μετάθεση πρώτα όσους Εβριτες αστυνομικούς υπηρετούν εκτός Έβρου και μετά να προκυρήξουν τις εναπομεινασες θέσεις? Αυτά τα παιδιά αρίστευσαν στις πανελλαδικές για να μπουν στην αστυνομία και τα κρατάτε εγκλωβισμένα στην Αθήνα!!! Γιατί τέτοια αδικία? Πότε θα έρθουν στον τόπο τους να προστατέψουν τα σπίτια τους?

  2. Το συνοριοφύλακας είναι ΛΑΘΟΣ.
    Συνοροφύλακας ή συνοριακός φύλακας.

  3. Συγχαρητήρια για την απόφαση αυτή της κυβέρνησης. Επιτέλους μια σωστή κίνηση για να αποκατασταθουν επαγγελματικα όσοι νέοι αποφάσισαν να μείνουν στον τόπο καταγωγής τους να κάνουν οικογένειες και να ενίσχυσουν οικονομικά και επαγγελματικα τα σύνορα… Δυναμωση του βορείου Έβρου

  4. Μόνο στον Έβρο έχει σύνορα η Ελλάδα ;

  5. Πέτρο τούβλο είσαι? Από που μπαίνουν οι περισσότεροι λαθρομετανάστες? 76 συλλήψεις διακινητών σε 1 χρόνο έκανε η αστυνομία στον Έβρο

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*