Έβρος: Σε επιφυλακή Αντιπεριφέρεια, δήμοι, Τροχαία – Χιόνια αναμένονται αύριο σε μεγάλο μέρος του νομού

Έβρος: Σε επιφυλακή Αντιπεριφέρεια, δήμοι, Τροχαία – Χιόνια αναμένονται αύριο σε μεγάλο μέρος του νομού

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί από σήμερα Αντιπεριφέρεια, δήμοι, Τροχαία, Πολιτική Προστασία και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες στον Έβρο, αναμένοντας έντονα καιρικά φαινόμενα, κυρίως από αύριο το μεσημέρι.

Η πληροφόρηση που έχουν λάβει από κεντρικό επίπεδο, είναι πως θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε πάρα πολλά σημεία του νομού από το μεσημέρι της Δευτέρας των Θεοφανίων και μετά. Δεν αποκλείεται το μεγαλύτερο μέρος να καλυφθεί από χιόνι και γι’ αυτό πρέπει να βρίσκονται όλοι σε ετοιμότητα, προκειμένου να μην κλείσει το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Ο κάθετος άξονας Αρδανίου-Ορμενίου δηλαδή, αλλά και οι επαρχιακοί δρόμοι σε όλους τους δήμους.

Κάποιοι δήμοι, όπως αυτός του Σουφλίου, βρίσκεται από σήμερα ήδη σε επιφυλακή και ετοιμότητα, γιατί οι προβλέψεις για απόψε αναφέρουν πώς θα χιονίσει στον ορεινό όγκο, στα λεγόμενα Πομακοχώρια και γι’ αυτό ο δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Δαρούση.  Έχουν ετοιμαστεί μηχανήματα για να κρατήσουν ανοιχτούς τους επαρχιακούς δρόμους και μάλιστα η νέα δημοτική αρχή κατάφερε να θέσει σε λειτουργία δύο γκρέιντερ, τα οποία βρισκόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα το ένα παρατημένο στο Σουφλί και το άλλο με προβλήματα στο Τυχερό.

Επίσης, η Τροχαία που είναι υπεύθυνη για την κίνηση στο εθνικό δίκτυο και συγκεκριμένα στον άξονα Αρδάνιο-Ορμένιο, στην προκειμένη περίπτωση η Τροχαία Αλεξανδρούπολης η οποία έχει αρμοδιότητα από το Αρδάνιο ως την Μάνδρα, έχει αυξημένες δυνάμεις στον δρόμο προκειμένου να βοηθήσουν τους οδηγούς όπου και όταν χρειαστεί. Το διήμερο Δευτέρα-Τρίτη αναμένεται, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ δύσκολο σε όλη την Ελλάδα, αλλά και ο Έβρος θα… δοκιμαστεί από το κύμα κακοκαιρίας.

Όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων τα οποία ανοίγουν ξανά την Τετάρτη, μετά τις διακοπές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, αν υπάρξει πρόβλημα με τις θερμοκρασίες, τα χιόνια και τον παγετό, οι κατά τόπους δήμαρχοι που είναι αρμόδιοι για να αποφασίσουν την λειτουργία τους, την Τρίτη αν χρειαστεί θα ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους ποια και σε ποιες περιοχές πιθανόν να παραμείνουν κλειστά.