Κύριε Χρυσοχοίδη: Μόνο 1 μονάδα η εντοπιότητα στον διαγωνισμό πρόσληψης Συνοριοφυλάκων; Έτσι στηρίζεται τον ακριτικό Έβρο;

Κύριε Χρυσοχοίδη: Μόνο 1 μονάδα η εντοπιότητα στον διαγωνισμό πρόσληψης Συνοριοφυλάκων; Έτσι στηρίζεται τον ακριτικό Έβρο;

Έντονο προβληματισμό αλλά και δικαιολογημένη δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στο νομό Έβρου, η πρόβλεψη για την “πριμοδότηση” μόνο με μία (1) μονάδα, με 100 μόρια δηλαδή της εντοπιότητας, για όσους Εβρίτες θα πάρουν μέρος στο διαγωνισμό πρόσληψης των 400 Συνοριοφυλάκων.

Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να επανεξετάσει και πριν ακόμα δημοσιευθεί η σχετική προκήρυξη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, γίνει ΦΕΚ δηλαδή, να το διορθώσει ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Κι αυτό γιατί δεν είναι δυνατόν να πριμοδοτείται μόνο με μία (1) μονάδα η εντοπιότητα, όταν για παράδειγμα πριμοδοτείται με 5 μονάδες αυτός υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός, δόκιμος δηλαδή, την στρατιωτική του θητεία. Κι ακόμα, με άλλες πέντε (5) μονάδες όσοι υπηρέτησαν στις ειδικές δυνάμεις και στην Προεδρική Φρουρά. Όπως επίσης, με τρεις (3) μονάδες η άριστη γνώση ξένης γλώσσας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν λέμε σε καμιά περίπτωση, να αλλάξει η πριμοδότηση για τις συγκεκριμένες κατηγορίες που προαναφέραμε. Να ΓΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΟΙ  ΜΟΝΑΔΕΣ για την εντοπιότητα. Να αυξηθούν τουλάχιστον σε τρεις (3) ή ακόμα και πέντε (5). Γιατί μπορεί να υπάρχει το σημαντικό στοιχείο, πως η προκήρυξη αφορά όσους προέρχονται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά αν η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θέλει να βοηθήσει πραγματικά τον ακριτικό Έβρο που… αιμορραγεί συνέχεια από την φυγή νέων ανθρώπων, θα πρέπει να το αποδείξει έμπρακτα. Αναγνωρίζουμε πως για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, μια Κυβέρνηση θα προσλάβει τόσους πολλούς Εβρίτες στο δημόσιο ως μόνιμους, αφού μετά την παρέλευση 5ετίας μπορούν όσοι επιθυμούν να δηλώσουν ότι παραμένουν για πάντα στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Θα πρέπει όμως να δείξει και με την αύξηση της πριμοδότησης των μονάδων για εντοπιότητα, ότι το θέλει πραγματικά να ενισχύσει τον ακριτικό μας νομό.

Γιατί όσοι προσληφθούν θα μείνουν για πάντα στον τόπο τους, στα χωριά και τις πόλεις του Έβρου θα δημιουργήσουν, αν δεν το έχουν κάνει ήδη, τις οικογένειες τους. Θα φέρουν στον κόσμο τα παιδιά τους που θα πάνε στα σχολεία του νομού, τα περισσότερα από τα οποία κλείνουν και φυσικά θα τονώσουν την τοπική οικονομία, γιατί όλα τα χρήματα θα μένουν στο νομό. Γι’ αυτό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Χρυσοχοίδης και οι επιτελείς του, επιβάλλεται να τα διορθώσουν άμεσα τη συγκεκριμένη πρόβλεψη και η εντοπιότητα, όσοι δηλαδή είναι από το νομό Έβρου, να πριμοδοτείται τουλάχιστον με τρεις (3) ή ακόμα και πέντε (5) μονάδες.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΟΣΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ: 

-Προσλήψεις Συνοριοφυλάκων: Όλη η Προκήρυξη όπως θα δημοσιευθεί στο ΦΕΚ – Προσόντα, προϋποθέσεις, διαδικασία