Βίβιαν Κουρμπανιάν: Η αγορά της Αλεξανδρούπολης δεν ήταν «παγωμένη» τις ημέρες των εορτών

Βίβιαν Κουρμπανιάν: Η αγορά της Αλεξανδρούπολης δεν ήταν «παγωμένη» τις ημέρες των εορτών

Ικανοποιητική ήταν η κίνηση στην εορταστική αγορά της Αλεξανδρούπολης, κατάσταση και εικόνα τελείως διαφορετική από εκείνη της αγοράς στην Ορεστιάδα και του βορείου Έβρου γενικότερα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι τζίροι στην Αλεξανδρούπολη ήταν στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι και η κίνηση των καταναλωτών αυξημένη. «Υπήρξαν κάποια είδη που λόγω χριστουγεννιάτικης σαιζόν είχαν αυξημένες πωλήσεις, σε κάποιες άλλες περιπτώσεις ίσως να υπήρξε μικρή πτώση, σε κάθε περίπτωση εκτιμάται πως οι επιχειρήσεις κινήθηκαν στα ίδια περίπου με πέρυσι», είπε συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Βίβιαν Κουρμπμανιάν.
Η ίδια, πάντως, εξήγησε πως «πέρα από τις πρώτες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα της εορταστικής αγοράς, σαφής εικόνα για το πώς πήγαν τα πράγματα θα υπάρξει από την έρευνα που διενεργεί ο Εμπορικός Σύλλογος».

Αναφερόμενη στις διαφορές που διαπιστώνονται στην κίνηση της αγοράς της Αλεξανδρούπολης με εκείνη των αγορών του βορείου Έβρου, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης εκτίμησε πως «στην Αλεξανδρούπολη δεν είναι τόσο έντονη η “απειλή” των γειτονικών χωρών, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Ορεστιάδας», ενώ παρατήρησε πως ανάμεσα στους καταναλωτές που βρέθηκαν στην αγορά της πρωτεύουσας του νομού, υπήρχαν πολλοί από τον βόρειο και κεντρικό Έβρο αλλά και τουρίστες που επισκέφθηκαν τις ημέρες των εορτών την πόλη.
Όσον αφορά την περίοδο των εκπτώσεων που ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα, η κα. Κουρμπανιάν δήλωσε πως υπάρχει αισιοδοξία και αναμένεται αγοραστικό ενδιαφέρον από τους καταναλωτές. «Ο κόσμος περιμένει τις εκπτώσεις, αισιοδοξούμε ότι η κίνηση θα είναι βελτιωμένη σε σχέση με την περσινή εκπτωτική περίοδο», ανέφερε συγκεκριμένα η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης.

Πηγή: ΕΡΤ Αλεξανδρούπολης

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου