Δήμος Αλεξανδρούπολης: Αποζημιώνει πολίτη για ζημιές στο αυτοκίνητο του από σπασμένα κλαδιά δημοτικού δέντρου

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Αποζημιώνει πολίτη για ζημιές στο αυτοκίνητο του από σπασμένα κλαδιά δημοτικού δέντρου

Αποζημίωση σε πολίτη για υλικές ζημιές που προκλήθηκαν στο Ι.Χ αυτοκίνητο του λόγω πτώσης κλαδιών δέντρου που βρίσκεται σε δημόσιο χώρο, αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Στην συνεδρίαση της 7ης Ιανουαρίου, εξετάστηκε η αίτηση που υπέβαλλε ο συγκεκριμένος δημότης στις 22-10-2019, με την οποία ζητούσε να αποζημιωθεί από το Δήμο για υλικές ζημιές που υπέστη το όχημα από πτώση κλαδιού δένδρου ενώ κινούνταν με το παραπάνω όχημα επί της οδού Λ. Δημοκρατίας έμπροσθεν του κλειστού γυμναστηρίου «Μ. Παρασκευόπουλος» στις 7 Σεπτεμβρίου 2019.

Το Τμήμα Πρασίνου της Δ/νσης Καθαριότητας- Περιβάλλοντος & Πρασίνου βεβαίωσε ότι το δένδρο βρισκόταν σε κοινόχρηστο χώρο(πεζοδρόμιο) ευθύνης του Δήμου Αλεξανδρούπολης και με βάση τα παραπάνω υπήρξε εισήγηση να καταβληθεί το αιτούμενο ποσό που δαπανήθηκε για την αποκατάσταση των
προκληθεισών ζημιών από την πτώση του συγκεκριμένου κλαδιού δέντρου.

Το ποσό δεν είναι σημαντικό, συγκεκριμένα ανέρχεται στα 186 ευρώ, αλλά σίγουρα η απόφαση αυτή της Οικονομικής Επιτροπής που ήταν ομόφωνη, δείχνει ότι η δημοτική αρχή όταν υπάρχει ευθύνη του δήμου την αναλαμβάνει.

ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΛΟΓΩ ΦΘΟΡΑΣ ΑΠΟ ΚΛΑΔΙΑ ΔΕΝΤΡΟΥ

Η φωτογραφία είναι ΑΡΧΕΙΟΥ