Παυλόπουλος: Μήνυμα στην Τουρκία απ’ τη γέφυρα Πυθίου και την αναμνηστική στήλη για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή;

Παυλόπουλος: Μήνυμα στην Τουρκία απ’ τη γέφυρα Πυθίου και την αναμνηστική στήλη για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή;

Επίσκεψη στην σιδηροδρομική γέφυρα του χωριού Πύθιο, η οποία συνδέει τις δυο πλευρές του ποταμού Έβρου, αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την παρουσία του στο Διδυμότειχο το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2019.

Ο κ.Παυλόπουλος θα επισκεφθεί ως γνωστόν την “πόλη των κάστρων” με την ευκαιρία εορτασμού του Πολιούχου της Αγίου Αθανασίου. Αν και δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το επίσημο πρόγραμμα, παρά μόνο πως θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης, οι πληροφορίες του Evros-news.gr αναφέρουν πως προγραμματίζεται να βρεθεί και στο Πύθιο, μια “ανάσα” από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και από εκεί θα στείλει μήνυμα προς την γειτονική Τουρκία με δηλώσεις του. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες στο ακριτικό χωριό του Διδυμοτείχου πραγματοποιούνται διάφορες προετοιμασίες, προφανώς εν όψει της συγκεκριμένη επίσκεψης του ανώτατου Πολιτειακού άρχοντα. Το συγκεκριμένο σημείο άλλωστε όπου βρίσκεται και το ελληνικό φυλάκιο, έχουν επισκεφθεί πάρα πολλοί θεσμικοί εκπρόσωποι οι οποίοι έρχονται στην περιοχή.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναμένεται να σταθεί και μπροστά στην αναμνηστική στήλη που υπάρχει εκεί προς τιμήν του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, για το έργο που είχε πραγματοποιήσει το 1955 ως υπουργός Συγκοινωνιών και Δημοσίων Έργων. Η αναμνηστική αυτή στήλη-επιγραφή υπάρχει δίπλα στην σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει την Ελλάδα με την Τουρκία, προς τιμήν όσων συνέβαλλαν για τα αντιπλημμυρικά έργα που πραγματοποιήθηκαν από κοινού με την Τουρκία στον ποταμό Έβρο το 1955.

Το συγκεκριμένο σημείο είχε επισκεφθεί μάλιστα το 2018 και ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και στάθηκε με συγκίνηση μπροστά στην στήλη προς τιμήν του θείου του, ενώ επειδή βρισκόμαστε σε περίοδο που έχουν “φουντώσει” οι συζητήσεις για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το επόμενο διάστημα, η παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου στο ίδιο σημείο θα έχει… ιδιαίτερο συμβολισμό.

-Πύθιο Διδυμοτείχου: Συγκίνηση μπροστά στην αναμνηστική στήλη του Εθνάρχη θείου του, για τον Κώστα Καραμανλή

 

2 Σχόλια

  1. Για ποια αντιπλημυριακα έργα μιλάτε; Αφού κάθε χρόνο όλη η παράκτια περιοχή του Έβρου πλημμυρίζει!!! Αν έπρεπε ο κ. Παυλόπουλος νά τιμήσει έναν πού αξιζει και που πρόσφερε τά μέγιστα στον Έβρο, είναι Αυτός πού έφτιαξε τα αρδευτικά έργα του Άρδα και το εργοστάσιο Ζαχάρεως! Καί τα έργα αυτά έγιναν όχι με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!!! Νά μήν τά λησμονουμεν!!! Όμως, τολμάει να το κάνει; Ή έστω νά συγκριθεί; Όσον αφορά για τα ηχηρά μηνύματα πού βγάζει για την Τουρκία, όπου σταθεί και όπου βρεθεί ο κ. Παυλόπουλος, ας κάνει τον κόπο να πάει νά τά πει απέναντι στον ομόλογό του κ. Ερντογιανη και όχι σέ μας για εσωτερική κατανάλωση…. Δύο ώρες δρόμο απόσταση απέχει….

  2. Φωτογραφίες, πλακέτες, ηχηρά μηνύματα και συμβολισμοί! Κάτι άλλο;
    Με την επίσκεψή του θα βρει τους γνωστούς χασκογελόντες θεσμικούς και μη, θα ευλογήσουν τα γένια τους για το πόσο “ισχυρή” είναι η χώρα μας σε επίπεδο Μπανανίας και θα αποχωρήσουν! Τουλάχιστον οι εκλεγμένοι δημοτικοί άρχοντες ας κρατήσουν μια σοβαρή παγερή θέση μήπως περάσει το μήνυμα ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι δεδομένος και ότι η πολιτική σκηνή αποτελεί μέρος του προβλήματος της χώρας και όχι μέρος της λύσης!

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*