Διδυμότειχο: Πετάνε έξω από το πρώην ΚΙΧΝΕ τους Πολιτιστικούς Συλλόγους – Παρέμβαση βουλευτών ζητάει ο Χ.Τοκαμάνης

Διδυμότειχο: Πετάνε έξω από το πρώην ΚΙΧΝΕ τους Πολιτιστικούς Συλλόγους – Παρέμβαση βουλευτών ζητάει ο Χ.Τοκαμάνης

“Πετάει” έξω από το πρώην Στρατιωτικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου (ΚΙΧΝΕ) τους Πολιτιστικούς Συλλόγους που στεγάζονται εκεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Αφού με δικά τους έξοδα και εθελοντική εργασία ανακαίνισαν κάποιους χώρους και ενώ γίνονταν συζητήσεις για την εξαγορά του χώρου από τον δήμο της πόλης, τώρα όπως καταγγέλει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον δήμο Διδυμοτείχου Χρήστος Τοκαμάνης, υπάρχει η συγκεκριμένη αρνητική εξέλιξη.

Ο κ.Τοκαμάνης και η παράταξη του “ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ” απέστειλε μάλιστα επιστολή στους τέσσερις βουλευτές του νομού Έβρου, ζητώντας την παρέμβαση τους στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να σταματήσει αυτή η διαδικασία, αφού ο δήμος Διδυμοτείχου είναι γνωστό ότι συζητούσε την αγορά του συγκεκριμένου χώρου.

Η επιστολή της παράταξης του κ.Τοκαμάνη αναφέρει:

ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ                                          Διδυμότειχο 13-01-2020

ΠΡΟΣ

Βουλευτές Ν. Έβρου

 κ. Γκαρά Αναστασία

κ. Δερμετζόπουλο Χρήστο

κ. Δημοσχάκη Αναστάσιο

κ. Κελέτση Σταύρο

Κοιν:ΜΜΕ Ν. Έβρου

Αξιότιμοι κύριοι

Κατά την σημερινή συνεδρίαση (13/01/2020)  του Δημοτικού συμβουλίου  Διδυμοτείχου, με έκπληξη ενημερωθήκαμε από τον κύριο Δήμαρχο, ότι  έλαβε  ειδοποίηση από τοπική στρατιωτική υπηρεσία, πως  οι 5 (πέντε) σύλλογοι της πολης μας που στεγάζονται στο κτίριο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, (πρώην Τ.ΥΓ,) επί της οδού Βασιλεως Γεωργίου στο Διδυμότειχο, θα πρέπει να το εκκενώσουν άμεσα,  ειδάλλως η εν λογω   υπηρεσία,  θα απευθυνθεί στον κ. Εισαγγελέα για τα περαιτέρω, κάτι που  θεωρούμε απαράδεκτο και κατακριτέο.

Για το συγκεκριμένο κτίριο εδώ και πολλά χρόνια,  έγιναν  προσπάθειες από το  Δήμο Διδυμοτείχου, ώστε να εξαγορασθεί απο το ΥΠΕΘΑ.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος επανειλημμένα  έχει παραχωρήσει οικόπεδα για τις ανάγκες του Υπουργείου κάτι που δικαιολογεί ακόμη και την δωρεάν παραχώρηση του προς αυτόν.

Παρακαλούμε για την δική σας  άμεση πολιτική παρέμβαση  προς την κυβέρνηση, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και το ΥΠΑΠΕΔ, προκειμένου να αποδοθεί το κτίριο στους δημότες Διδυμοτείχου.

Για την «Δύναμη Δημιουργίας»

Ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Τοκαμάνης Χρήστος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αγοράζει το παλιό Στρατιωτικό Νοσοκομείο ο δήμος Διδυμοτείχου για να γίνει Πολυχώρος Πολιτισμού