Αλεξανδρούπολη: “Συμμαχία” Λαμπάκη, Δευτεραίου, Λαζόπουλου, Μιχαηλίδη, μπλόκαρε την έναρξη ανοίγματος της οδού Κύπρου

Αλεξανδρούπολη: “Συμμαχία” Λαμπάκη, Δευτεραίου, Λαζόπουλου, Μιχαηλίδη, μπλόκαρε την έναρξη ανοίγματος της οδού Κύπρου

Η γνωστή “συμμαχία” Λαμπάκη, Δευτεραίου, Λαζόπουλου με… μπαλαντέρ τον Παύλο Μιχαηλίδη που έκανε μια ακόμα από τις χιλιάδες κωλοτούμπες του, “μπλόκαρε” στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης το “άνοιγμα” της οδού Κύπρου.

Συγκεκριμένα, στη συζήτηση του 10ου θέματος που ήταν: “Τροποποίηση κανονισμού λειτουργίας πεζόδρομων του Δήμου Αλεξ/πολης ως προς την προσθήκη της παραγράφου β6 του αρθρ.3”, ο εισηγητής Αντιδήμαρχος Θόδωρος Βουρδόλης τόνισε ότι θα πρέπει να εγκριθεί αυτό το “βήμα” ώστε να προχωρήσει η διαδικασία προς την Αποκεντρωμένη και να γίνει ΦΕΚ ο κανονισμός λειτουργίας. Στη συνέχεια κι εφόσον γίνουν αυτά, θα συζητηθεί το θέμα της κατάργησης πεζοδρόμησης της οδού Κύπρου και ο τρόπος  που θα γίνει αυτός.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Βαγγέλης Λαμπάκης ύψωσε αμέσως τους τόνους, κατηγόρησε τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη ότι με αυτή την διαδικασία στόχος είναι να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία η οδός Κύπρου και ζήτησε να αναβληθεί η συζήτηση. Να φέρει μάλιστα ο δήμος με δικά του έξοδα τον επικεφαλής της Επιτροπής Συγκοινωνιολόγων και αφού ακουστεί να ληφθούν αποφάσεις.

Ο δήμαρχος κ.Ζαμπούκης πήρε τον λόγο και ξεκαθάρισε ότι βασική προεκλογική δέσμευση της παράταξης του ήταν να δοθεί ξανά στην κυκλοφορία η οδός Κύπρου. Πως και με ποιόν τρόπο θα γίνει σε άλλη συνεδρίαση, αφού ακολουθήσουν τα άλλα δύο απαραίτητα “βήματα”. Μάλιστα συμπλήρωσε ότι ο ίδιος και η δημοτική αρχή είναι συνεπείς σε όσα υποστήριζαν, άλλοι πλέον κρατούν διαφορετική στάση. 

Από την πλευρά τους, ο επικεφαλής της παράταξης “ΑΝΑΣΑ” Γιάννης Καρυπίδης τόνισε ότι θα μείνουν μαζί με τους δημοτικούς του συμβούλους συνεπείς στην προεκλογική στάση που ήταν εναντίον της πεζοδρόμησης της Κύπρου και θέλουν να δοθεί ξανά στην κυκλοφορία.

Ο Βαγγέλης Μυτιληνός από την πλευρά του, ζήτησε να διευκρινιστεί αν αυτό που θα ψηφιστεί θα έχει ως συνέπεια την κυκλοφορία οχημάτων και στους 4 πεζόδρομους, γιατί κάτι τέτοιο δεν υπάρχει περίπτωση να το δεχθεί ο ίδιος και η παράταξη του.

Ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Σάββας Δευτεραίος τόνισε ότι θα καταψηφίσει η παράταξη του την εισήγηση, γιατί αναφέρεται σε όλους τους πεζόδρομους και υπάρχει κίνδυνος να ανοίξουν στα αυτοκίνητα όλοι. Μάλιστα με πολύ έντονο τρόπο ήταν αυτός που στο τέλος της ψηφοφορίας υπολόγιζε τις ψήφους και την πλειοψηφία που απαιτείται, μήπως κατά λάθος και περάσει η εισήγηση.

Ο Δημήτρης Λαζόπουλος με τον Γιώργο Καίσα επίσης τάχθηκαν υπέρ της διατήρησης του πεζόδρομου της οδού Κύπρου, ενώ ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παύλος Μιχαηλίδης… κανένας δεν κατάλαβε τι θέση πήρε. Γιατί είπε ότι ήταν πάντα εναντίον της πεζοδρόμησης και θα ψηφίσει υπέρ, αλλά λίγο αργότερα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα άλλαξε δυο φορές θέσεις μέσα σε δευτερόλεπτα.

Ισοπαλία 20-20 και… αυτογελοιοποίηση Μιχαηλίδη

Τελικά τέθηκε σε ψηφοφορία η εισήγηση αυτή, που αν ψηφίζονταν θα ξεκινούσε η διαδικασία να δοθεί στην κυκλοφορία και πάλι η οδός Κύπρου. Εκεί η παράταξη του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη ψήφισε ΥΠΕΡ, το ίδιο και η παράταξη “ΑΝΑΣΑ” και η παράταξη του Βαγγέλη Μυτιληνού (αφού πήρε δημόσια την διαβεβαίωση ότι δεν αφορά τους άλλους πεζόδρομους το θέμα), αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ναϊτίδης.

Αντίθετα ΚΑΤΑ ψήφισαν η παράταξη Λαμπάκη, μαζί με αυτήν και ο Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης που πρόσφατα ανεξαρτητοποιήθηκε, η “Λαϊκή Συσπείρωση” του Σάββα Δευτεραίου, η παράταξη Λαζόπουλου, ενώ το τεράστιο γέλιο έπεσε με τον Παύλο Μιχαηλίδη. Ψήφισε ΛΕΥΚΟ αρχικά και έτσι το αποτέλεσμα επί των 40 παρόντων ήταν 20-19, οπότε και πάλι δεν υπήρχε απόλυτη πλειοψηφία των 21 ΥΠΕΡ και δεν θα εγκρίνονταν η εισήγηση, αυτός προχωρώντας μεγαλύτερη… αυτογελοιοποίηση και είπε ότι… ΑΛΛΑΖΕΙ την ψήφο του και τίθεται ΚΑΤΑ να ξεκινήσει η διαδικασία ανοίγματος της οδού Κύπρου.

Έτσι με ψήφους 20-20 και αφού δεν υπήρχε η απόλυτη πλειοψηφία, δεν πέρασε η εισήγηση που θα “άνοιγε” τις διαδικασίες να ξαναδοθεί στην κυκλοφορία για τα οχήματα υπό ορισμένες προϋποθέσεις η οδός Κύπρου.

 

4 Σχόλια

 1. Η όλοι οι πεζόδρομοι να ανοίξουν η κανένας, πήξαμε με δαύτους.
  Συμμαχίες και κωλοτούμπες να μας λείπουν!
  Αν είχε μυαλό ο ΤΕΩΣ και όλοι όσοι έχουν περάσει από τον δήμο θα κάνανε έναν δρόμο προς παραλία,έναν προς λεωφόρο ,έναν πεζόδρομο,ένα ξανά προς παραλία,έναν Λεωφόρο έναν πεζόδρομο εναλάξ η δύο προς παραλία με ενδιάμεσο προς λεωφόρο και έναν πεζόδρομο….
  Στην ουσία 2 δρόμοι ένας πεζόδρομος η 3 δρόμοι ένας πεζόδρομος εναλάξ….
  Η Το πας και ξεκινάς από Πάρκο ακαδημία με έναν ωραιότατο πεζόδρομο,δύο τρεις δρόμοι ανοιχτοί ,ξανά πεζόδρομος και ξανά δύο τρεις δρόμοι και καταργείς τους υπάρχων πεζόδρομους και τους πας δίπλα η παραδίπλα αν είναι δύο η τρεις δρόμοι και γίνονται στο σύνολό τους τρεις,ενώ φυσικά μειώνεις τους πεζοδρόμους από έξι που είναι τώρα και το καλοκαίρι οκτώ που ενώ δεν έπρεπε να είναι τόσοι.

  Αποσυμφόρηση του κέντρου 100% θα είχαμε σίγουρα με ανοιχτή την Κύπρου !!!!

  Ορίστε ιδέα έδωσα….

  Για να ξυπνάμε σιγά σιγά και να κάνουμε απλούστατη και λειτουργική την πόλη και όχι όλα για το χρήμα και τις μίζες!

 2. Υπάρχουν αλλα ποίο σοβαρά προβλήματα μας δουλεύουν.Δημοτες ξυπνήστε..

 3. Από την μία ακούω να ανοίξει η Κύπρου, από την άλλη ακούω ότι μελλοντικά(αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών) οι ποδηλατόδρομοι θα ενωθούν, πως ακριβώς θα γίνουν αυτά τα 2 χωρίς να επιβαρυνθούν άλλοι δρόμοι;
  Τελοσπάντων, ακούω επίσης ότι πρέπει να ερωτηθούν οι καταστηματάρχες της Κύπρου για το άνοιγμα ή όχι. Δηλαδή από τους 10 επαγγελματίες εξαρτιέται ο δήμος, ΕΥΓΕ! Όταν την κλείσατε τους ρωτήσατε; Α, ξέχασα εκεί οι συγκοινωνιολόγοι ήξεραν καλύτερα! Κανέναν πολίτη, από αυτά τα γουρούνια που τρέχουν σαν τρελοί ταλαίπωροι να τελειώσουν τις δουλειές τους με τις κλήσεις στα χέρια, πότε θα ρωτήσετε; Γιατί δεν τολμάτε να ρωτήσετε τους δημότες σας;
  Οι τέως δεν πήρατε ακόμα το μήνυμα των τελευταίων εκλογών;
  Κύριε Λαζόπουλε που τόσο συμπονάτε τα ΑΜΕΑ έχετε δει τι γίνεται με τις επεκτάσεις των καφέ λόγω καπνιστών; Εκεί δεν έχετε ευαισθησίες πχ για γυναίκες με καρότσια που δεν χωράνε;
  Οι υπόλοιποι κύριοι της αντιπολίτευσης(πλην κυρίου Μιχαηλίδη που ποτέ μου δεν κατάλαβα με ποιον είναι) άλλα λέγατε πριν τις εκλογές, άλλα ευαγγελίζεστε τώρα. Και για πάρκινκ ΚΟΥΒΕΝΤΑ! Για βελτίωση των συγκοινωνιών για να μην γίνεται χρήση ΙΧ, ΚΟΥΒΕΝΤΑ! Για αποκέντρωση, τρελό όνειρο!
  Με λίγη προσπάθεια ακόμα αυτή την πόλη θα την διαλύσετε. Γι΄αυτό και τόσα χρόνια προκοπή δεν έχει δει! Δέσμια μιας εγωκεντρικής χαζομάρας.
  Και επιτέλους σταματήστε αυτή την ανόητη καραμέλα ότι όλοι πηγαίνουμε στα καφέ με το αμάξι!
  Προσωπικά κινούμαι σχεδόν αποκλειστικά με ποδήλατο και το μόνο που έχετε καταφέρει με τις εξωγήινες καινοτομίες σας είναι να μας δημιουργείται περιττούς εκνευρισμούς.
  Τουλάχιστον να μην σκέφτεστε, θα είσασταν περισσότερο παραγωγικοί.

 4. Στην Αλεξανδρούπολη δεν υπάρχουν πεζόδρομοι, αλλά καφετεριόδρομοι.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*