Το πρόγραμμα για τον εορτασμό του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αθανασίου Διδυμοτείχου

Το πρόγραμμα για τον εορτασμό του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αθανασίου Διδυμοτείχου

Το προσεχές Σάββατο 18 του μηνός Ιανουαρίου, το Διδυμότειχο τιμά την μνήμη του πολιούχου του Αγίου Αθανασίου, αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας, και πανηγυρίζει ο φερώνυμος Ιερός Μητροπολιτικός Ναός στο Κάστρο.

Φέτος, τις εορταστικές εκδηλώσεις θα λαμπρύνει με την παρουσία του ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ο οποίος με την ευκαιρία αυτή θα κηρύξει την έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων, επί τη συμπληρώσει 100 ετών από την απελευθέρωση της Θράκης και την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό.

Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, στις 6.00 μ.μ., θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός και την επομένη, Σάββατο 18 Ιανουαρίου, το πρωΐ ο Όρθρος και το Αρχιερατικό Συλλείτουργο.

Άμα τω πέρατι της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της ιεράς εικόνος και των λειψάνων του αγίου, δια των κεντρικών οδών του Διδυμοτείχου, με κατάληξη τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας, όπου ο Σεβασμιώτατος θα προσφωνήσει την Αυτού Εξοχότητα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ομιλήσει επίκαιρα ο Δημοσιογράφος Παντελής Αθανασιάδης.

Στη συνέχεια στο Δημοτικό Αμφιθέατρο θα πραγματοποιηθεί η Τελετή αναγόρευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου σε Επίτιμο Δημότη Διδυμοτείχου, όπου εκεί, μεταξύ άλλων, προβλέπεται ομιλία του Δημάρχου Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου και αντιφώνηση της Αυτού Εξοχότητος.

Προσκαλούνται άπαντες στην ευφρόσυνη και εόρτια  Σύναξη και πανήγυρη του προστάτου και Πολιούχου της πόλεώς μας Αγίου Αθανασίου. Ο Μητροπολιτικός Ναός θα παραμείνει ανοικτός το τριήμερο 17, 18 και 19 Ιανουαρίου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως