Βουλώνουν τρύπες, στρώνουν δρόμους σε Διδυμότειχο, Πύθιο ενόψει επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας

Βουλώνουν τρύπες, στρώνουν δρόμους σε Διδυμότειχο, Πύθιο ενόψει επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας

Βουλώνουν τρύπες και στρώνουν  δρόμους στο Διδυμότειχο και το χωριό Πύθιο, ενόψει της επικείμενης  επίσκεψης το ερχόμενο Σάββατο 18 Ιανουαρίου του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, προκειμένου να παραστεί στους εορτασμούς για τον πολιούχο της πόλης Άγιο Αθανάσιο.

Τις τελευταίες μέρες, αρχικά οι κάτοικοι του Πυθίου αλλά και της γύρω περιοχής, έχουν διαπιστώσει έναν… οργασμό δουλειάς στον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί από τον κάθετο άξονα Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας και από το Θούριο στο Πύθιο, από συνεργεία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ αλλά και του δήμου Διδυμοτείχου να βουλώνουν με άσφαλτο τρύπες και να διορθώνουν το οδόστρωμα. Επίσης, φορτηγά του δήμου Διδυμοτείχου ρίχνουν χαλίκι και διορθώνουν τον δρόμο από το Πύθιο μέχρι την σιδηροδρομική γέφυρα στα σύνορα Ελλάδος-Τουρκίας, αλλά και από εκεί μέχρι το σημείο όπου υπάρχει η αναμνηστική πλάκα προς τιμή του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, για τη συμβολή του ως υπουργός τότε Συγκοινωνιών στα έργα που είχαν γίνει το 1956 από κοινού με την Τουρκία. Παράλληλα και στην κεντρική πλατεία Διδυμοτείχου, μπροστά στο τέμενος Βαγιαζήτ, γίνονται εργασίες για να βουλώσουν κάποιες τρύπες που δυστυχώς χρόνια τώρα αποτελούν συνηθισμένο φαινόμενο στην πόλη.

Όπως αποκάλυψε το Evros-news.gr και επιβεβαιώθηκε αργότερα με την ανακοίνωση του επίσημου προγράμματος ο απερχόμενος Πρόεδρος Δημοκρατίας θα επισκεφτεί την περιοχή και το ακριτικό φυλάκιο. Από εκεί θέλει να κάνει σημειολογικά δηλώσεις για δύο λόγους. Πρώτον, ελάχιστα μέτρα από την Τουρκία για να στείλει μήνυμα προς την γειτονική χώρα σε μια κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά μας ζητήματα και παράλληλα ως ακραιφνής καραμανλικός, να σταθεί μπροστά στην αναμνηστική πλάκα προς τιμήν του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή να δημιουργηθεί η επικοινωνιακή εντύπωση ενόψει της διαδικασίας εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Μόνο που με την χθεσινή ξαφνική ανακοίνωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρόσωπο της Προέδρου του ΣτΕ Κατερίνας Σακελλαροπούλου για τη θέση του ανώτατου πολιτειακού άρχντα, “τελείωσε” το ζήτημα.

Το Διδυμότειχο λοιπόν θα είναι η πρώτη πόλη που θα επισκεφθεί ο κ.Παυλόπουλος μετά το γεγονός ότι δεν πρόκειται να επανεκλεγεί, αλλά μάλλον και η τελευταία ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.