Ενδιαφέρον του ΔΕΣΦΑ για ενεργειακή επένδυση στον σταθμό LNG της Αλεξανδρούπολης

Ενδιαφέρον του ΔΕΣΦΑ για ενεργειακή επένδυση στον σταθμό LNG της Αλεξανδρούπολης

Oι μέτοχοι του ΔΕΣΦΑ σχεδιάζουν να δώσουν επενδυτική ορμή στην εταιρεία τους με στόχους τη μετοχική συμμετοχή του στο έργο του Σταθμού Αεροποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (FSRU) της Αλεξανδρούπολης, αλλά και στη διεκδίκηση της υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου της Νότιας Καβάλας.

Έναν χρόνο μετά την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ στο κοινοπρακτικό σχήμα της SENFLUGA, που αποτελείται από τους Διαχειριστές της Ιταλίας Snam, της Ισπανίας Enagas και του Βελγίου Fluxys, οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τριών αντίστοιχων εταιρειών Μάρκο Αλβερά, Μαρσελίνο Ορέγα και Πασκάλ Ντε Μπικ βρέθηκαν στην Αθήνα και συναντήθηκαν προχθές στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι ευρωπαίοι μέτοχοι του Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου δείχνουν έντονη διάθεση για επενδύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», οι μέτοχοι του ΔΕΣΦΑ σχεδιάζουν να δώσουν επενδυτική ορμή στην εταιρεία τους με στόχους τη μετοχική συμμετοχή του στο έργο του Σταθμού Αεροποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (FSRU) της Αλεξανδρούπολης αλλά και στη διεκδίκηση της υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου της Νότιας Καβάλας. Τη συγκεκριμένη υποδομή το ΤΑΙΠΕΔ προγραμματίζει να βγάλει σε διαγωνισμό για την παραχώρηση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Και τα δύο έργα είναι στρατηγικής σημασίας καθώς παρέχουν ασφάλεια εφοδιασμού στη χώρα αλλά και την αναβαθμίζουν σε ενεργειακό κόμβο.

Πηγή: tanea.gr

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*