Διδυμότειχο: Έρχεται το Σάββατο η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για τέμενος Βαγιαζήτ, Βυζαντινό Μουσείο κ.α

Διδυμότειχο: Έρχεται το Σάββατο η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για τέμενος Βαγιαζήτ, Βυζαντινό Μουσείο κ.α

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα είναι ο υψηλός προσκεκλημένος στο Διδυμότειχο αύριο Σάββατο 18 Ιανουαρίου, για τις εκδηλώσεις εορτασμού του πολιούχου της Αγίου Αθανασίου, αλλά στην πόλη θα βρεθεί και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από το υπουργείο της,  θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως αποκάλυψε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός μιλώντας στον αέρα του “ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ”, επισημαίνοντας ότι είναι σημαντική και η δική της παρουσία. Κι αυτό γιατί υπάρχουν ως γνωστόν πολλά μνημεία, αλλά παράλληλα και σημαντικά προβλήματα στην πόλη αλλά και την περιοχή. Με κορυφαίο φυσικά το τέμενος Βαγιαζήτ, που χρόνια τώρα… ταλαιπωρεί το Διδυμότειχο και οι εργασίες συντήρησης του προκειμένου να γίνει επισκέψιμο ως μουσείο, είναι άγνωστο αν και πότε θα τελειώσουν.

Υπάρχει επίσης το Βυζαντινό Μουσείο, που είναι ανοιχτό μόνο συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας λόγω έλλειψης προσωπικού, η Πλωτινόπολη η οποία δεν είναι επισκέψιμη αν και έχουν αναδειχθεί απ’ τις ανασκαφές τα φοβερά μωσαϊκά και φυσικά το εμβληματικό Κάστρο. Θέματα και προβλήματα που είναι σίγουρο ότι θα της θέσει ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου μόλις βρει την ευκαιρία κατά την παραμονή της στην πόλη.