Πύθιο: Συγκίνηση Προέδρου της Δημοκρατίας, μπροστά στην αναμνηστική στήλη για τον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή

Πύθιο: Συγκίνηση Προέδρου της Δημοκρατίας, μπροστά στην αναμνηστική στήλη για τον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή

Φανερά συγκινημένος ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, όταν κατά την επίσκεψη του στο ακριτικό χωριό Πύθιο Διδυμοτείχου, στάθηκε μπροστά στην αναμνηστική στήλη που υπάρχει δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα και αναφέρεται στον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Ο κ.Παυλόπουλος στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Διδυμότειχο, όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης κατά τους σημερινούς εορτασμούς του πολιούχου Αγίου Αθανασίου, επισκέφθηκε το ακριτικό φυλάκιο στην σιδηροδρομική γέφυρα του χωριού Πύθιο, μια “ανάσα” από τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Φτάνοντας εκεί και συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστο Μέτιο, τους Αντιπεριφερειάρχες Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς και Υγείας ΑΜ-Θ Κώστα Βενετίδη, τους βουλευτές Χρήστο Δερμεντζόπουλο, Τάσο Δημοσχάκη, Σταύρο Κελέτση και Νατάσα Γκαρά, αλλά και τους δημάρχους Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη και Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο, βρέθηκε αρχικά μπροστά στην αναμνηστική στήλη που υπάρχει εις ανάμνηση των κοινών αντιπλημμυρικών έργων τα οποία έγιναν από Ελλάδα και Τουρκία στην περιοχή.

Σε αυτήν υπάρχει και το όνομα του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, τότε υπουργού Συγκοινωνιών και Δημοσίων Έργων στην Κυβέρνηση του Στρατάρχη Παπάγου, ενώ αναφέρεται ότι: “Επί Βασιλέως των Ελλήνων Παύλου, Προέδρου της Κυβερνήσεων Στρατάρχου Παπάγου, Υπουργού Συγκοινωνιών Κ.Δ. Έργων Κ.Καραμανλή, τη 27 Μαΐου 1955 εγένοντο τα εγκαίνια της κατασκευής από κοινού μετά του φίλου τουρκικού έθνους των αντιπλημμυρικών έργων του ποταμού Έβρου”.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος και από τον Διοικητή της 16ης Μεραρχίας Υποστράτηγο Άγγελο Ιλαρίδη, βρέθηκε στο Φυλάκιο του Πυθίου, όπου χαιρέτισε αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και στρατιώτες, τους συνεχάρη που σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή φυλάνε Θερμοπύλες και ενημερώθηκε για την δραστηριότητα και τους σκοπούς του Φυλακίου αυτού.