Ο Τσίπρας πως αποδέχθηκε για Πρόεδρο Δημοκρατίας την Σακελλαροπούλου; Η Γκαρά που δήλωσε επιφυλακτική, ρωτήθηκε;

Ο Τσίπρας πως αποδέχθηκε για Πρόεδρο Δημοκρατίας την Σακελλαροπούλου; Η Γκαρά που δήλωσε επιφυλακτική, ρωτήθηκε;

-“Άποψη μου είναι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο”, δήλωσε η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ

«Ναι» στην υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προερδία της Δημοκρατίας που επέλεξε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε σε τηλεοπτική του δήλωση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και έτσι την προσεχή Τετάρτη η Θρακιώτισσα (απ’ την Σταυρούπολη Ξάνθης) Πρόεδρος του ΣτΕ, θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα εκλεγεί στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Συγνώμη, αλλά ο κ.Τσίπρας πως αποδέχθηκε αμέσως την πρόταση του κ.Μητσοτάκη; Την βουλευτή του από τον Έβρο Νατάσα Γκαρά την ρώτησε; Γιατί λίγη ώρα πριν ανακοινώσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση του, η κ.Γκαρά βγήκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Status radio και στην εκπομπή του Σταύρου Αποστολίδη και δήλωσε ότι είναι.. επιφυλακτική με την υποψηφιότητα της κ.Σακελλαροπούλου. Επεσήμανε μάλιστα πως το θέμα θέλει επεξεργασία, να συζητηθεί πρώτα μέσα στο κόμμα και στα όργανα και μετά να ληφθεί απόφαση. Λίγη ώρα μετά βγήκε ο Αλέξης Τσίπρας και ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την στηρίζει και θα την ψηφίσει; Η γνώμη της Νατάσας Γκαρά δηλαδή δεν μετρά; Αν καταψηφίσει τι θα γίνει; Πως… τόλμησε και το έκανε αυτό;

Είπε συγκεκριμένα η μοναδική βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Έβρο τα εξής: “Νομίζω ότι είναι μια πρόταση που θα μπορούσαμε να στηρίξουμε, ωστόσο αυτό θέλει επεξεργασία στα δικά μας όργανα και θέλει και μία διαβούλευση. Ακόμα δεν έχουμε συνεδριάσει και δεν έχουμε περάσει σε διαβούλευση και δεν έχουμε μία κοινή άποψη. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που πρότεινε την κυρία Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας”.

Όπως επισημάναμε, λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις της κ.Γκαρά, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε με θερμά λόγια ότι στηρίζει την υποψηφιότητα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, κάτι που ίσως και να προκαλέσει… εσωκομματικό ζήτημα, αφού η βουλευτής Έβρου εξέφρασε διαφωνία και δήλωσε ότι θα ήθελε ένα… πολιτικό πρόσωπο και όχι μια ανώτατη δικαστικό. “Η άποψη μου είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έπρεπε να είναι ένα πολιτικό πρόσωπο. Το λέω γιατί και τον κύριο Παυλόπουλο στην δική μας θητεία είναι ο άνθρωπος που εκφράζει σε διεθνές επίπεδο την χώρα και ασχολείται με θέματα εξωτερικής πολιτικής”.

Τελικά ο κ.Τσίπρας ούτε τις επιφυλάξεις της Νατάσας Γκαρά έλαβε υπόψη του, ούτε διαβούλευση στο κόμμα με τους βουλευτές έκανε, ούτε φυσικά πολιτικό πρόσωπο αντιπρότεινε, έτσι για να ικανοποιήσει την άποψη της βουλευτίνας του.