Κλείνουν προσωρινά ή οριστικά τα Ταχυδρομεία Δικαίων και Μεταξάδων; Επιφυλακτικοί στις διαβεβαιώσεις

Κλείνουν προσωρινά ή οριστικά τα Ταχυδρομεία Δικαίων και Μεταξάδων; Επιφυλακτικοί στις διαβεβαιώσεις

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος τα τελευταία χρόνια κλεισίματος, προσωρινή αναστολή λειτουργίας ή οριστικό λουκέτο στα Καταστήματα των ΕΛΤΑ σε δυο ακριτικά άλλοτε κεφαλοχώρια του Έβρου, τα Δίκαια και τους Μεταξάδες, έδρες μέχρι πριν λίγα χρόνια δήμων;

Η αρχή έγινε με το Ταχυδρομείο Δικαίων, όπου σύμφωνα με επιγραφή που αναρτήθηκε από σήμερα 20 Ιανουαρίου και “μέχρι νεωτέρας το Ταχυδρομικό Γραφείο Δικαίων θα είναι κλειστό”. Θα λειτουργεί μόνο μια ημέρα την εβδομάδα και συγκεκριμένα Παρασκευή και μόνο δύο ώρες 9π.π-11π.μ για την εξυπηρέτηση των κατοίκων, από υπάλληλο που θα βρίσκεται εκεί από την Ορεστιάδα. Μέχρι πότε είναι αυτό το… νεωτέρας, ουδείς γνωρίζει και οι κάτοικοι του ακριτικού Τριγώνου που βλέπουν να υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο η ζωή τους με το κλείσιμο μιας ακόμα κρατικής υπηρεσίας, να βρίσκονται σε απόγνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η ίδια εξέλιξη υπάρχει και στο Ταχυδρομείο Μεταξάδων. Ο μοναδικός υπάλληλος μετατέθηκε στο κατάστημα ΕΛΤΑ Διδυμοτείχου, για να καλύψει την απουσία συναδέρφου του ο οποίος βρίσκεται σε άδεια. Αυτό όμως θα γίνει μόνο για το διάστημα μέχρι τέλη Ιανουαρίου και στη συνέχεια θα επιστρέψει στους Μεταξάδες. Αυτό τουλάχιστον διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Χρήστο Κισσούδη, ο Προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που βρίσεται στην Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr.

Συγκεκριμένα, ο κ.Κισσούδης μόλις πληροφορήθηκε την αρνητική εξέλιξη, τηλεφώνησε έξαλλος στον συγκεκριμένο υπεύθυνο των ΕΛΤΑ και διαμαρτυρήθηκε έντονα, προειδοποιώντας με δυναμικές αντιδράσεις των κατοίκων, που θα φτάσουν ακόμα και στα… άκρα. “Ένα Ταχυδρομείο μας έμεινε, θα το κλείσετε και αυτό; Έχουμε ηλικιωμένους ανθρώπους οι οποίοι παίρνουν τις συντάξεις και την αλληλογραφία τους. Όλα τα υπολογίζετε με το κέρδος και τους αριθμούς. Λίγη ντροπή δεν υπάρχει επιτέλους”, ήταν μερικά μόνο από τα λόγια αγανάκτησης του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Χρήστου Κισσούδη, ο οποίος με βάση όσα λένε στους Μεταξάδες, ΠΗΡΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ότι το Ταχυδρομείο του χωριού ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ. Απλά για λίγες ημέρες προσωρινά δεν θα λειτουργήσει και μετά το τέλος Γενάρη θα επανέλθει στην πρότερη κατάσταση.

Με όσα όμως έχουν… δει τα μάτια μας να συμβαίνουν με τι κλείσιμο υπηρεσιών, τόσο στα Δίκαια όσο και στους Μεταξάδες κανένας δεν πείθεται και ούτε πιστεύει πλέον τις διαβεβαιώσεις. Γι’ αυτό και ζητούν από τους βουλευτές του νομού, αλλά και τους δημάρχους να αντιδράσουν. Γι’ αυτό και ενημερώθηκαν τόσο ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης όσο και του Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου στους οποίους πέφτρει πλέον το “βάρος” των αντιδράσεων, αφού η συγκεκριμένη αρνητική εξέλιξη υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο τις ζωές των συμπολιτών τους.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*