Αλεξανδρούπολη: Δήμαρχος και καταστηματάρχες συμφώνησαν σε άνοιγμα πεζοδρομίων για διευκόλυνση των πολιτών

Αλεξανδρούπολη: Δήμαρχος και καταστηματάρχες συμφώνησαν σε άνοιγμα πεζοδρομίων για διευκόλυνση των πολιτών

Συνάντηση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη με τους καταστηματάρχες καφέ και εστίασης, η οποία έγινε χθες σε άριστο κλίμα και με αμοιβαία διάθεση συνεργασίας και εξεύρεσης λύσεων, έφερε ευχάριστα νέα για τους πολίτες και την διευκόλυηση της κίνησης τους στα πεζοδρόμια της πόλης.

Όπως είπε ο Πρόεδρος του Σωματείου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Και Συναφών Επαγγελμάτων Νίκος Γεωργιάδης στην σημερινό πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δ.Κολιό: “Είχαμε μια πάρα πολύ καλή συνάντηση με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης. Ξεκινήσαμε συζητήσεις με τον ίδιο και γενικότερα τον δήμο Αλεξανδρούπολης από τα τέλη Σεπτεμβρίου μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, για την προσβασιμότητα στην Αλεξανδρούπιολη. Κατανοούμε όλα τα καταστήματα ότι υπάρχει ένα θέμα και δικό μας και ευρύτερα του δήμου  και πρέπει να βελτιωθεί. Έχουμε κάνει ήδη τρεις συναντήσεις. Χθες ήταν μια πολύ ωραία συνάντηση. Ανταποκρίθηκαν πολλοί ιδιοκτήτες μαγαζιών. Έγινε μια πρώτη κουβέντα και μας εξήγησε ο δήμαρχος τον σκοπό του, πως θέλει να αλλάξει την Αλεξανδρούπολη. Το θέλουμε και εμείς αυτό και είμαστε πρωτοπόροι. Να ομορφύνουμε την πόλη, να ομορφύνουμε κακ τα μαγαζιά μας.

Θα έρθουν κάποιες αλλαγές το επόμενο διάστημα που θα αφορούν κατά κύριο λόγο το κέντρο της πόλης. Οι αλλαγές θα αφορούν τον τρόπο ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων. Θέλουμε και εμείς τα μαγαζιά και ο δήμος, να ανοίξουμε τα πεζοδρόμια ακόμα περισσότερο για τους πεζούς, για τους ανθρώπους ΑμεΑ κατά κύριο λόγο. Η Αλεξανδρούπολη έχει προβλήματα προσβασιμότητας και θα τα λύσουμε μαζί με τον δήμο, όπως φάνηκε στην πάρα πολύ επικοδομητική συζήτηση και συνεργασία που είχαμε με τον δήμο. Ήταν τιμή μας που παραβρέθηκε ο δήμαρχος μετά από ένα κάλεσμα που κάναμε. Νομίζω ότι θα δούμε ωραία πράγματα το επόμενο διάστημα. Αυτό είναι το κυρίαρχο. Είμαστε σε συζητήσεις να δούμε κάποιες λεπτομέρειες για να τα υλοποιήσουμε”.

Όσο για τις σκέψεις που υπάρχουν ο κ.Γεωργιάδης τόνισε: “Όλα τα καταστήματα να μπουν σε μια ειδική υπερυψωμένη κατασκευή είκοσι εκατοστών, ώστε να μην υπάρχει αυτό το άναρχο που επικρατεί τώρα και δημιουργεί προβλήματα και στον κόσμο και σε μας τα καταστήματα. Θέλουμε τον εξωτερικό μας χώρο να τον ομορφύνουμε. Να γίνουν κάποια παρτέρια ώστε να ομορφύνει ακόμα περισσότερο η πόλη, να μειωθούν άλλα που δημιουργούν προβλήματα. Όλα αυτά συζητήθηκαν χθες και η επόμενη συνάντηση του προεδρείου μας με τον δήμαρχο θα γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε μέσα στον Φεβρουάριο να αρχίσουν να υλοποιούνται”.

7 Σχόλια

 1. Κλαίμε σαν οδηγοί και ποδηλάτες να δούμε πόσο θα κλάψουμε και σαν πεζοί!
  Αν δεν περιοριστεί, αποκλειστικά και μόνο, δραστικά η έκταση που καταλαμβάνουν τα μαγαζιά στα πεζοδρόμια τα υπόλοιπα θα είναι απλά ημίμετρα. Δεν είναι δυνατόν το μεγαλύτερο μέρος της πλατείας του φάρου, η Λ.Δημοκρατίας και γενικότερα το κέντρο να είναι γεμάτο τραπεζοκαθίσματα και να εμποδίζεται η πρόσβαση! Στη δε πλατεία του φάρου ακόμα και εμπρός από το μνημείο μπαινουν τραπεζοκαθίσματα το καλοκαίρι! Τόσος σεβασμός για το μνημείο! Μετά στραβομουτσουνιάζουμε για την κόκκινη αμφιλεγόμενη “τέχνη” δίπλα του! Άντε να προτείνουμε καφετέρια και μπροστά από τους τσολιάδες του Άγνωστου Στρατιώτη.

 2. Νικόλα ετοιμάσου κι εσύ για διαγραφή από τον Αλάνθαστο Αυτοκράτορα…!!!!

 3. Να το δούμε και να μην το πιστέψουμε….
  Πάρτε τα τραπεζοκαθίσματα και ρίξτε τα στην θάλασσα!!!!!!!!!!!!!!
  Όλα ξήλωμα από τους πεζοδρόμους και από τα πεζοδρόμια….
  Μία σειρά σας φτάνει άντε το πολύ δύο αν είναι μεγάλα σε μήκος….

  Σειρά να παίρνουν και οι πεζόδρομοι να ανοίξουν για τα αυτοκίνητα για να ανασάνουμε και να λυθεί μία και καλή το κυκλοφοριακό που ταλανίζει την πόλη τόσα χρόνια….

 4. Ο πιο άχρηστος Δήμος Παγκοσμίως. Δήμος ληστής σε όλα. Το μόνο που τον ενδιαφέρει να εισπράττει απο παντού. Οι Δημότες Αλεξανδρούπολης πληρώνουν το ύψιστο αγαθό το νερό πιο ακριβά απο οποιουδήποτε άλλου. Τα οχήματα δεν μπορούν να σταθμεύσουν πουθενά διότι έχουν κλείσει τα πάντα. Έχουν βάλει ελεγχόμενη στάθμευση παντού. Ήθελα να ημέρα ποιος ο λόγος που πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας οι ιδιοκτήτες οχημάτων. Πεζόδρομοι.. Πεζοδρόμια όλα κατειλημμένα για είσπραξη του Δήμου απο τους Καταστηματάρχες. Σε λίγο οι Δημότες θα πληρώνουν και τον αέρα που αναπνέουν. Έχουν έρθει φίλοι μου στην πόλη και αναρωτιούνται πως ζεί ο κόσμος σε μια τόσο όμορφη πόλη αλλά με τόσα μειονεκτήματα. Περαστικά σε όλους τους Δημότες.

 5. Ευκαιρία να βάλουν και άλλα σταντ τώρα που θα βάλουν την εξέδρα να κάθεσαι ψηλά ψηλά να κόβεις κίνηση, αν δεν θα μπορείς εσύ με το καρότσι να περάσεις θα είσαι ο παράξενος να πας από γύρω

 6. Η πόλη μας έχει γεμίζει με τραπέζια καφένιον. Και τι έγινε; Δεν πιστεύω ότι κατη θα αλλάξει.

 7. Στην Αλεξανδρούπολη δεν υπάρχουν πεζοδρόμια, αλλά προεκτάσεις των μαγαζιών.
  Εν μέρει, φταίει το ότι τα ισόγεια καταστήματα είναι πολύ μικρά και δεν χωρούν πολλά τραπεζοκαθίσματα στο εσωτερικό τους.
  Είναι απαραίτητο για να αναπτυχθεί τουριστικά η πόλη μας, να γίνει ένας ωραίος παραλιακός δρόμος Αλεξανδρούπολης – Μάκρης (ίσως και Δικέλλων), με μεγάλο πεζοδρόμιο και ποδηλατόδρομο. Κατά μήκος του οποίου θα υπάρχουν χώροι άθλησης, γήπεδα, παιδικές χαρές, πάρκινγκ. Εκεί, πρέπει να προβλεφθεί η δόμηση μεγάλων καταστημάτων για τις καφετέριες και τα εστιατόρια. Να γίνει ζώνη τουριστικής ανάπτυξης και εκμετάλλευσης.
  Αλεξανδρούπολη δεν είναι η πόλη που εκτείνεται σε ακτίνα 500 μέτρων από το Δημαρχείο.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*