ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Οι “καλοί” και “κακοί” Αθηναίοι, το LIFO, η οδός Κύπρου και η δεοντολογία Τελλόπουλου

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Οι “καλοί” και “κακοί” Αθηναίοι, το LIFO, η οδός Κύπρου και η δεοντολογία Τελλόπουλου

Το αθηνοκεντρικό κράτος ευθύνεται για πολλά από τα δεινά της περιοχής μας, αφού πολλές φορές παραμένει… κουφό και ανάλγητο σε κελεύσματα, τις διαμαρτυρίες και τις απαιτήσεις του νομού Έβρου αλλά και της περιφέρειας συνολικά.

Το σκεφτόμουν αυτό, επειδή αυτές τις ημέρες και μετά απ’ όσα προηγήθηκαν, στριφογυρίζει στο μυαλό μου το ερώτημα: Τελικά οι Αθηναίοι είναι καλοί ή κακοί; Έχουν δικαίωμα να ασχολούνται από την πρωτεύουσα που βρίσκονται με την Αλεξανδρούπολη και όσα συμβαίνουν σε αυτήν και ιδιαίτερα στον Δήμο της;
Το λέω γιατί κάπου μπερδεύτηκα ή για να το επισημάνω καλύτερα, με μπέρδεψαν κάποιοι με τα όσα υποστηρίζουν την μία και τα αλλάζουν την άλλη, το τελευταίο χρονικό διάστημα. Δεν έχω δα και την ευστροφία πνεύματος ενός… Γκότση ή ενός Βαμβακερού ή ακόμα ενός… Γιώργου Ουζουνίδη αν θέλετε, για να τα καταλαβαίνω όλα.
Μπορεί ο τελευταίος για παράδειγμα να δήλωσε ότι δεν ήξερε τι ψήφισε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και γι’ αυτό μετά ψήφισε το ακριβώς αντίθετο στο δημοτικό συμβούλιο για τους πεζόδρομους, αλλά εδώ ολόκληρος Μιχάλης Χρυσοχοίδης παραδέχθηκε ότι ψήφισε τα Μνημόνια χωρίς να έχει διαβάσει τι ακριβώς ψηφίζει και έγινε πάλι υπουργός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Ουζουνίδης θα μας πειράξει;
Μια και αναφέρθηκα λοιπόν στην περιβόητη οδό Κύπρου και την απόφαση της νέας δημοτικής αρχής του Γιάννη Ζαμπούκη να την ξαναδώσει στην κυκλοφορία σε αυτοκίνητα, υλοποιώντας μια από τις βασικές προεκλογικές της υποσχέσεις για τις οποίες και η πλειοψηφία του λαού την ψήφισε και την ανέδειξε νικήτρια, βλέπω να συμβαίνουν… περίεργα πράγματα. Όχι πως δεν έχουν την εξήγηση τους, αφού όσοι γνωρίζουμε πως “λειτουργούν” αυτές οι καταστάσεις, καταλαβαίνουμε τι “παίζεται”, αλλά ας τα δούμε πιο αναλυτικά.

Οι “κακοί” Αθηναίοι

Να πάμε πρώτα στους “κακούς” Αθηναίους και συγκεκριμένα στον δικό μας, τον υπεύθυνο του Evros-news.gr Κώστα Πιτιακούδη. Ίσως να διαβάσετε ή να πήρε το μάτι σας ή το αυτί σας κάποια στιγμή, τον… κακό χαμό που ξεσήκωσαν ο τέως (τέως, τέως, τέως έτσι για να το χωνέψει επιτέλους) δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης και το “παπαγαλάκι” του πλέον Παύλος Μιχαηλίδης.
Την άγρια επίθεση λάσπης που έκαναν εναντίον του Πιτιακούδη, για το θέμα του μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο: «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΒΑΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ» συνολικού προϋπολογισμού πενήντα οκτώ χιλιάδων εννιακοσίων ενενήντα εννέα ευρώ και είκοσι λεπτών (58.999,20 ευρώ), προεξοφλώντας ότι υπάρχει μεθόδευση από την πλευρά Ζαμπούκη να το πάρει αυτός.
Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ.Μιχαηλίδης, που όπως επεσήμανε το Evros-news.gr κανονικά δεν θα έπρεπε να έχει θέση στο δημοτικό συμβούλιο μετά την καθαίρεση του από την παράταξη “ΑΝΑΣΑ” και επειδή δεν εκλέχθηκε με ψήφο αλλά ως επικεφαλής της συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης που πλέον δεν εκπροσωπεί, εξέδωσε ως γνωστόν ανακοίνωση με ανοησίες και λασπολογίες μιλώντας για… μεθοδευμένους πρόχειρους διαγωνισμούς.
Για το θέμα του διαγωνισμού, στο οποίο ο Κώστας Πιτιακούδης κλήθηκε μαζί με άλλες δυο εταιρείες και είχε το δικαίωμα μια και εγγράφηκε επίσημα στον κατάλογο Προμηθευτών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Τα στοιχεία του τα έδωσε ο κ.Λαμπάκης, όπως παραδέχθηκε δημόσια με ραδιοφωνικές του δηλώσεις.  Κι αυτός λειτουργώντας ως “παπαγαλάκι” πλέον του παλιού “εχθρού” του με τον οποίο αλληλοκατηγορούνταν και αλληλοβρίζονταν, ανέλαβε να το δημοσιοποιήσει.

Σε αγαστή συνεργασία με τοπικά ΜΜΕ

Αυτό έγινε μάλιστα σε.. αγαστή συνεργασία με κάποια από τα τοπικά ΜΜΕ, που βρήκαν την ευκαιρία να μας”χτυπήσουν”, αφού από τον Απρίλιο του 2017 που εμφανιστήκαμε στην διαδικτυακή “πιάτσα” του Έβρου, είναι γνωστό ότι τους… χαλάσαμε την σούπα και την κατάσταση στην περιοχή που είχαν φροντίσει να την έχουν πλήρως ελεγχόμενη.

Οι Λαμπάκης, Μιχαηλίδης, μαζί με κάποια (όχι όλα επαναλαμβάνω) τοπικά ΜΜΕ, που είναι γνωστό ότι έχουν άριστες σχέσεις με τον τέως (τέως, τέως, τέως έτσι για να το χωνέψει επιτέλους) δήμαρχο κ.Λαμπάκη, εξέφρασαν… ιερή αγανάκτηση και υιοθέτησαν αναδημοσιεύοντας χωρίς να μας ρωτήσουν αν ισχύουν όλα αυτά, τις συκοφαντίες και την λάσπη των Λαμπάκη, Μιχαηλίδη.
Γι’ αυτά βέβαια και με όλους αυτούς, μόλις ανακοινωθεί το αποτέλεσμα του διαγωνισμού από τον δήμο Αλεξανδρούπολης, έχουμε χρόνο να τα πούμε. Και να… λογαριαστούμε όχι μόνο δημοσιογραφικά, αλλά και με άλλους τρόπους. Για να μάθουν κάποιοι ότι σε κάποια πράγματα θα είμαστε αμείλικτοι.
Ως ένα από τα “επιχειρήματα” που καιρό τώρα, αναφέρουν λοιπόν όλοι αυτοί, είναι ότι δεν μπορεί ο Πιτιακούδης που δεν μένει στην Αλεξανδρούπολη αλλά στην Αθήνα, να εκφέρει άποψη για όσα συμβαίνουν στην πόλη. Ξαφνικά λοιπόν οι ίδιοι και μετά απ’ όσα έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο για την ψήφιση του νέου κανονισμού των πεζοδρόμων και το πιθανό άνοιγμα σε κυκλοφορία αυτοκινήτων της οδού Κύπρου, “ανακάλυψαν” πως υπάρχουν και… καλοί Αθηναίοι.

Οι “καλοί” Αθηναίοι και το Lifo

Αφορμή στάθηκε φυσικά ένα δημοσίευμα στο site του γνωστού αθηναϊκού περιοδικού Lifo, το οποίο… ως δια μαγείας “ανακάλυψαν” αμέσως μόλις δημοσίευσε κάτι για τον πεζόδρομο της οδού Κύπρου και φυσικά το αναπαρήγαγαν. Τι έλεγε το συγκεκριμένο δημοσίευμα που το έκαναν αμέσως “σημαία” τόσο η πλευρά Λαμπάκη όσο και τα ΜΜΕ που την στήριζαν τα προηγούμενα χρόνια και προεκλογικά αλλά και εξακολουθούν να την στηρίζουν;
Βασίστηκε λέει σε καταγγελία ενός αναγνώστη από την Αλεξανδρούπολη, που εξέφρασε την αγανάκτηση του, γιατί η νέα δημοτική αρχή Ζαμπούκη θα είναι συνεπής σε αυτό που δεσμεύθηκε στον κόσμο και αυτός την ανέδειξε πρώτη δύναμη. Ότι δηλαδή θα ανοίξει τον συγκεκριμένο δρόμο στα αυτοκίνητα και πάλι. Αν μάλιστα διαβάσει κανείς την καταγγελία του… ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ, θα διαπιστώσει ότι η επιχειρηματολογία που χρησιμοποιεί και οι συγκεκριμένες λέξεις και φράσεις είναι ακριβώς ίδιες με αυτά που υποστηρίζει ο τέως (τέως, τέως, τέως έτσι για να το χωνέψει επιτέλους) δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.
Δεν εννοώ ότι ο αναγνώστης που έστειλε την επιστολή είναι ο ίδιος ο Βαγγέλης Λαμπάκης. Πως να το πω όταν το σάιτ  δεν αναφέρει όνομα. Βέβαια ούτε είναι τυχαίο, ότι  στην παρουσίαση του θέματος για την στάση που έχουν τα τοπικά ΜΜΕ, από την μία έχει το Evros-news.gr και απ’ την άλλη τα γνωστά… φιλολαμπακικά (εξαιρώ το gnomionline που είναι αντικειμενικό). Ότι υπάρχει συντονισμένη και ξεκάθαρη προσπάθεια να αναπαραχθεί αυτό, είναι ηλίου φαεινότερον.

Πρώτο το Evrosonline του συνγκαπνιστή πούρων

Πρώτο-πρώτο το Evrosonline, το οποίο όπως σας έχουμε ενημερώσει έχει αλλάξει πλέον ιδιοκτήτη και το έχει αγοράσει ο Διευθυντής Ειδήσεων της ΔΕΛΤΑ Τηλεόρασης Αντώνης Τελλόπουλος, αναδημοσίευσε το συγκεκριμένο άρθρο. Με σχόλια πόσο… ρεζίλι γίνεται η Αλεξανδρούπολη από μια αναφορά ενός αθηναϊκού σάιτ. Βλέπετε αυτοί οι “Αθηναίοι”, άσχετα αν κατηγορούν μαζί με τον Ζαμπούκη και την πόλη, δεν είναι “κακοί” σαν τον Πιτιακούδη, που τι του χρειαζόταν και ήρθε και “άνοιξε” το Evros-news.gr και παίρνει και θέσεις για τα τοπικά θέματα.
Ο Τελλόπουλος λοιπόν, ο γνωστός συνδιασκεδαστής και συνγκαπνιστής ακριβών πούρων με τον Βαγγέλη Λαμπάκη στο εξοχικό του τέως (τέως, τέως, τέως έτσι για να το χωνέψει επιτέλους) δημάρχου στα Δίκελλα, πρώτος-πρώτος “ανακάλυψε” το δημοσίευμα Lifo και το αναδημοσίευσε. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά έκανε χθες βράδυ και ολόκληρη τηλεοπτική εκπομπή στην ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση, ο ίδιος παρουσιαστής, για το θέμα των πεζοδρόμων και εκεί φυσικά έβαλε ρεπόρτερ του να διαβάσει όλο το συγκεκριμένο άρθρο.
Το φοβερό ξέρετε ποιο είναι; Στα πλάνα που “έντυναν” το ρεπορτάζ από την οδό Κύπρου, είναι ζήτημα αν περπατούσαν δυο-τρεις πεζοί. Στον φοβερό πεζόδρομο που θέλει να καταργήσει ο Ζαμπούκης. Κι ενώ ακούγονταν ότι η νέα δημοτική αρχή θέλει να ξανακυκλοφορούν πάνω στην Κύπρου αυτοκίνητα, κάθετα φαινόταν στα πλάνα να την διασχίζουν σε δυο μεριές της, αφού και τώρα κυκλοφορούν αυτοκίνητα σε αυτήν.
Αλλά για την εκπομπή αυτή θα τα πούμε παρακάτω. Ακόμα και το e-evros του φίλου μου Σάκη Τσακπίνη, το αναδημοσίευσε και μάλιστα με… δακρύβρεχτους τίτλους: “Μας χλευάζουν τα αθηναϊκά ΜΜΕ για το άνοιγμα της Κύπρου”. Ο Σάκης βέβαια (και μιλάω πολύ σοβαρά), είναι ο μόνος που δικαιολογείται και το έκανε επειδή πιστεύει ότι πρέπει να παραμείνει πεζόδρομος η οδός Κύπρου και από την στιγμή που έχει την συγκεκριμένη άποψη, πολύ καλά κάνει και την υποστηρίζει.
Άλλωστε τόσο χρόνο αφιέρωσε και ο ίδιος προεκλογικά για να την περπατάει καθημερινά. Τότε που με την κάμερα του δημιουργούσε τα διαφημιστικά προεκλογικά σποτάκια της παράταξης “Πόλη και Πολίτες” του Βαγγέλη Λαμπάκη και πηγαινοέρχονταν πάνω-κάτω στην οδό Κύπρου για να… τραβάει πλάνα τα… ποδάρια του τέως δημάρχου Αλεξανδρούπολης, που περιδιάβαινε μόνος και έρημος τον πεζόδρομο που έφτιαξε κόντρα σε όλο τον κόσμο ο οποίος αντιδρούσε.
Κι ύστερα εστίαζε στα… γουρλωμένα μάτια του (Παναγιά μου όσο το θυμάμαι ακόμα ανατριχιάζω), που ζητούσε από τον κόσμο να τον εμπιστευθεί και πάλι. Κι αυτοί οι αχάριστοι τον… μαύρισαν, περισσότερο και απ’ όσο μαύρισε αυτός τους δρόμους με την άσφαλτο που έριξε προεκλογικά. Αποδείχθηκε πως όλα αυτά ήταν λάθος του, αλλά ουδείς… άσφαλτος που λέει και η Άντζελα Δημητρίου.

Εκπομπή στην ΔΕΛΤΑ χωρίς “ΑΝΑΣΑ” και Μυτιληνό

Αλλά να πάμε και πάλι στην χθεσινοβραδινή εκπομπή της ΔΕΛΤΑ Τηλεόρασης με παρουσιαστή τον Διευθυντή Ειδήσεων της Αντώνη Τελλόπουλο. Κι αυτό το κάνω, επειδή το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με αφορμή τον διαγωνισμό για την προβολή του δήμου Αλεξανδρούπολης και την συμμετοχή του Κώστα Πιτιακούδη σε αυτόν, κάποιοι τον κατηγόρησαν γιατί με κάθε ειλικρίνεια παραδέχθηκε ότι ο ίδιος και το Evros-news.gr στήριξαν την υποψηφιότητα Ζαμπούκη.
Με πολύ υποκριτικό τρόπο, πρώτος απ’ όλους ο “Αυτοκράτωρ” Ποστολίδ’ς (κατά κόσμον Σταύρος Αποστολίδης), διαρρήγνυε τα ιμάτια του, πως είναι δυνατόν να παραδέχεται κάτι τέτοιο. Ενώ αν έγραφε ο Πιτιακούδης πως κράτησε ουδέτερη στάση ή στήριξε… Λαμπάκη, όσοι μας διάβαζαν δεν θα γελούσαν και δεν θα έλεγαν “βρε τον καραγκιόζη μας δουλεύει”.
Τα ίδια περίπου έγραψε και το σάιτ του Αντώνη Τελλόπουλου, στην στήλη με το… γυναικείο όνομα “Τυσιφόνη” που την αφιέρωσε όλη στον Πιτιακούδη. Κι αυτός… διαπρύσιος κήρυκας της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Κάθησα λοιπόν χθες βράδυ να παρακολουθήσω την εκπομπή του στην ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση και διαπίστωσα ότι ήταν μια ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ.
Καλεσμένοι ήταν ο Αντιδήμαρχος Θόδωρος Βουρδόλης, ο ευθυτενής και πάντα με το μεταξωτό μαντηλάκι στο πέτο Κώστας Γκοτσίδης (δεν είδα αν φορούσε το μυτερό παπούτσι που…σκοτώνει κατσαρίδες στη γωνία), ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παύλος Μιχαηλίδης, που όπως είπαμε δεν εκπροσωπεί πλέον ούτε τον εαυτό του, η κυρία Δραμανίδου από την “Λαϊκή Συσπείρωση” του Σάββα Δευτεραίου και ένας εκπρόσωπος ονόματι Πετρίδης από την παράταξη του Δημήτρη Λαζόπουλου. Ούτε καν ο ίδιος ή ο Γιώργος Καίσας.

Αποθέωση της… δεοντολογίας

Κάτι δεν μου… κάθονταν καλά. Πρόσεξα καλύτερα και διαπίστωσα ότι έλειπαν οι εκπρόσωποι της τρίτης σε δύναμη δημοτικής παράταξης “ΑΝΑΣΑ” που διαθέτει 5 δημοτικούς συμβούλους, αλλά και της 4ης δημοτικής παράταξης “Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση” του Βαγγέλη Μυτιληνού. Απ’ ότι έμαθα μάλιστα, δεν του τηλεφώνησαν καν να πάρει μέρος. Αντίθετα κλήθηκαν η 5η και 6η δημοτική παράταξη, δηλαδή “Λαϊκή Συσπείρωση” και παράταξη Λαζόπουλου και ένας… ανεξάρτητος μεμονωμένος. Δεν χωρούσαν δηλαδή αυτοί, αλλά χωρούσε ο.. Μιχαηλίδης και ο Πετρίδης.
Κι όπως τους έβλεπα, διαπίστωσα πως οι 4 του πάνελ ήταν εναντίον  της δημοτικής αρχής και μαζί με τον Τελλόπουλο που έπαιρνε θέσεις πιο φανατικές και απ’ τον Βαγγέλη Λαμπάκη με τον οποίο συνδιασκεδάζουν καπνίζοντας πούρα, ήταν 5 εναντίον του Βουρδόλη. Ενώ αν ήταν, όπως επιβάλλεται, εκπρόσωποι της “ΑΝΑΣΑ” και του Μυτιληνού, που ψήφισαν την θέση της δημοτικής αρχής Ζαμπούκη, θα ήταν 4-3 ή 5-3 αφού ο παρουσιαστής ήταν ξεκάθαρα υπέρ της άποψης Λαμπάκη.
Για τέτοια ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ή γενικότερα απλή ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ μιλάμε. Κι αυτός ο άνθρωπος, μαζί με άλλα ΜΜΕ, κατηγορούν το Evros-news.gr και τον Κώστα Πιτιακούδη, επειδή ευθαρσώς παραδεχόμαστε πως είμαστε κατά του Λαμπάκη; Και προσέξτε. Εδώ δεν μιλάμε για ένα σάιτ. Μιλάμε για ένα τηλεοπτικό κανάλι, την ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση, το οποίο εκμεταλλεύεται δημόσια συχνότητα και σε αυτήν εκπέμπει.
Αυτό λοιπόν είναι υποχρεωμένο να τηρεί κάποιους κανόνες. Εντάξει, προεκλογικά όλοι είδαν ότι είχε μεταβληθεί σε κανάλι… Λαμπάκη (ποιος να ξεχάσει εκείνη την μεθόδευση με την κενή καρέκλα για τον Ζαμπούκη) και όλο το σόου που είχαν στήσει Λαμπάκης-Τελλόπουλος, αλλά αυτό δεν γλίτωσε τον πρώτο από την συντριβή. Μιλάμε ότι χθες ΑΓΝΟΗΘΗΚΑΝ οι 3η και 4η παράταξη ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ και κλήθηκαν οι 5η, 6η και ένας ανεξάρτητος που δεν εκπροσωπεί καν τον εαυτό του.
Κι ήταν φανερή η αμηχανία του παρουσιαστή και Διευθυντή Ειδήσεων (αλήθεια ο ιδιοκτήτης του καναλιού δεν τα βλέπει όλα αυτά και δεν καταλαβαίνει ότι η αξιοπιστία του πάλαι ποτέ κραταιού καναλιού του καταβαραθρώνεται), όταν ο Αντιδήμαρχος Θόδωρος Βουρδόλης αναρωτήθηκε γιατί απουσιάζουν εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων, Κάτι προσπάθησε να ψελλίσει ως δικαιολογία ο κ.Τελλόπουλος, αλλά ούτε ο ίδιος τα πίστευε όσα έλεγε.
Όσες… Lifo λοιπόν και αν “επιστρατεύσουν” ο Λαμπάκης και τα στενά συνεργαζόμενα με αυτόν ΜΜΕ, θα πρέπει άπαντες να το… χωνέψουν ότι ως το 2023 (τουλάχιστον) δήμαρχος Αλεξανδρούπολης θα είναι ο Γιάννης Ζαμπούκης. Ήδη στελέχη της παράταξης “Πόλη και Πολίτες” το έχουν καταλάβει και κρατούν αποστάσεις.
Απλά, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που οσονούπω έρχεται, θα… ανοίξει τους ασκούς του αιόλου για τον τέως (τέως, τέως, τέως έτσι για να το… χωνέψει) δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη που ήδη έχει αρχίσει να χάνει τον έναν μετά τον άλλο τους συνεργάτες του. Και βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή.

Ο… Ναρκαλιευτής