ΟΛΑ: Έκτακτη σύσκεψη με ειδικούς για τα προβλήματα στο λιμάνι της Μάκρης

ΟΛΑ: Έκτακτη σύσκεψη με ειδικούς για τα προβλήματα στο λιμάνι της Μάκρης

Έκτακτη πολύωρη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφείο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, για το λιμάνι της Μάκρης, καθώς η ζημιά που έχει παρουσιαστεί στον λιμενοβραχίονα του χρήζει άμεσης επέμβασης.

Παρόλο που η νέα Διοίκηση του Οργανισμού έχει δρομολογήσει ολοκληρωμένες παρεμβάσεις με τμηματική και θεματική υλοποίηση, αναλόγως του μέτρου και της ροής χρηματοδότησης, το έργο της επισκευής και αποκατάστασης του προσήνεμου μώλου κρίνεται κατεπείγον καθώς ενέχει ο κίνδυνος της ολικής καταστροφής του.

Γι’ αυτό ο Πρόεδρος του ΟΛΑ Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ και ο Διευθύνων Σύμβουλος Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου μαζί με τους συνεργάτες τους, είχαν συνεργασία με τον ειδικό σε παρόμοια θέματα Καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εξετάσουν τις άμεσες παρεμβάσεις που πρέπει να υπάρξουν για να μην επιδεινωθεί και φτάσει στο απροχώρητο η κατάσταση στο λιμανάκι της Μάκρης.

Σήμερα η διοικητική ηγεσία του ΟΛΑ βρίσκεται στην Αθήνα και θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, για το θέμα του διαγωνισμού που αφορά το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αλλά και τα υπόλοιπα που η Κυβέρνηση προγραμματίζει να παραχωρήσει.