Δήμαρχοι Θράκης κατά Χατζηγιάννογλου: Θα “σπάσει” την κοινή γραμμή για καμιά δομή στην περιοχή;

Δήμαρχοι Θράκης κατά Χατζηγιάννογλου: Θα “σπάσει” την κοινή γραμμή για καμιά δομή στην περιοχή;

Ανησυχία προκάλεσε όχι μόνο στο Διδυμότειχο, αλλά και στον υπόλοιπο Έβρο και την Θράκη, το χθεσινό ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ δημοσίευμα του Evros-news.gr, ότι ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου συζητάει μυστικά με την Κυβέρνηση την δημιουργία δομής φιλοξενίας λαθρομεταναστών στην περιοχή του.

Η όλη μεθόδευση, με την συζήτηση “κεκλεισμένων των θυρών” στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης, όπου ζήτησε απ’ όλους τους παριστάμενους δημοτικούς συμβούλους να κρατήσουν μυστικά όσα συζητήθηκαν, η συνάντηση του χθες στο υπουργείο της οδού Κατεχάκη  στην Αθήνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη για το συγκεκριμένο θέμα, έκαναν τους πάντες καχύποπτους. Πρώτοι μάλιστα ανησύχησαν οι άλλοι δήμαρχοι όλης της Θράκης, αφού βλέπουν ότι υπάρχει περίπτωση ο κ.Χατζηγιάννογλου μπορεί να αποδειχθεί ο… αδύναμος κρίκος και να “σπάσει” την κοινή γραμμή τους για καμιά νέα δομή φιλοξενίας λαθρομεταναστών στην περιοχή. Για τους γνωστούς, εθνικούς λόγους.

“Είναι δυνατόν να συζητάει το θέμα, όταν υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις ότι στην Θράκη δεν πρέπει να δημιουργηθεί ούτε hot spot, ούτε κλειστή δομή; Σε όλους μας δεν προσφέρθηκαν από τα υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη ανταλλάγματα ως δέλεαρ αλλά τα απορρίψαμε; Τι πάει να κάνει τώρα αυτός” είναι τα σχόλια που έκαναν κάποιοι εκ των δημάρχων από χθες που βγήκε στον “αέρα” το ρεπορτάζ μας.

Να επισημάνουμε εδώ, ότι τα επιχειρήματα της Κυβέρνησης είναι ότι θα δημιουργηθούν αρκετές θέσεις εργασίες στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης (ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ) που θα είναι κλειστή δομή, όπως αυτή που υπάρχει στο χωριό Φυλάκιο της Ορεστιάδας εδώ και πάνω από 10 χρόνια. Όπως λένε όμως οι κάτοικοι του συγκεκριμένου χωριού και όπως έχει επανειλημμένα επισημάνει παλαιότερα ο επί χρόνια Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χρήστος Τυρμπάκης, καμιά από τις υποσχέσεις της Πολιτείας και των εκάστοτε Κυβερνήσεων δεν υλοποιήθηκαν. Μόνο πέντε-έξι άτομα του χωριού δουλεύουν εποχιακά στις δυο δομές που υπάρχουν εκεί, κανένα από τα αντισταθμιστικά δεν δόθηκε στο χωριό και γενικότερα στην περιοχή, ο βιολογικός που υποσχέθηκαν πολλές φορές δεν έχει γίνει και τα βοθρολύματα καταλήγουν μέσα στο χωριό και βρωμοκοπάει ο τόπος.

Εδώ η Πολιτεία και η Κυβέρνηση δεν έκανε το αυτονόητο για το Διδυμότειχο και την περιοχή τόσα χρόνια. Η Σχολή Νοσηλευτικής ακόμα δεν έχει καθηγητές για το 5ο και το 7ο εξάμηνο και τώρα θα… εκβιάσουν ή θα υποσχεθούν ότι θα βρουν λύση, με αντάλλαγμα να εγκατασταθούν λαθρομετανάστες στην πόλη ή την περιοχή. Δεν ντρέπονται κάποιοι ακόμα και αν πέρασε ως σκέψη από το μυαλό τους κάτι τέτοιο, όταν δεν κάνουν τα αυτονόητα διαχρονικά για τον περιοχή όλες οι Κυβερνήσεις;

Όσον αφορά κάποιες φήμες που κυκλοφόρησαν, για… εκβιασμό από την Κυβέρνηση προς τον δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου ότι αν δεν αποδεχθεί την δημιουργία κέντρου κράτησης, μπορεί να κλείσει η Σχολή Αστυφυλάκων, κάτι τέτοιο δεν υπάρχει και μόνο ως δική του… δικαιολογία για ενδεχόμενη θετική του απάντηση μπορεί να θεωρηθεί. Ο κόσμος πάντως της πόλης αλλά και της περιοχής είναι ήδη στα… κάγκελα κι ετοιμάζεται να αντιδράσει έντονα και δυναμικά, σε πιθανή απόφαση του δημάρχου Διδυμοτείχου να αποδεχθεί τις προτάσεις Χρυσοχοίδη. Να θυμίσουμε επίσης, ότι στο ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του διαμένουν χρόνια τώρα αρκετοί από τους Συνοριακούς Φύλακες που υπηρετούν στην περιοχή και ασχολούνται με την φύλαξη των συνόρων και τις συλλήψεις διακινητών και λαθρομεταναστών.

Ίσως αυτές οι έντονες αντιδράσεις από την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, να υποχρέωσαν τον βουλευτή Έβρου της Ν.Δ Τάσο Δημοσχάκη, που όπως γράψαμε ήταν αυτός που ανέλαβε λόγω των καλών προσωπικών σχέσεων να πείσει τον κ.Χατζηγιάννογλου να συζητήσει με την Κυβέρνηση το συγκεκριμένο θέμα, να προσπαθεί τώρα να υποστηρίξει ότι ο ίδιος δεν θέλει να αναμιχθεί στην υπόθεση.

 

 

Ένα σχόλιο

  1. Από χαζούς Εφιάλτες και 30 αργύρια γεμάτη η ιστορία μας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*