ΠΡΟΣΟΧΗ: Σοβαρός κίνδυνος από νεκρά ψάρια στον ποταμό Έβρο, από τοξικά απόβλητα βουλγαρικών εργοστασίων!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σοβαρός κίνδυνος από νεκρά ψάρια στον ποταμό Έβρο, από τοξικά απόβλητα βουλγαρικών εργοστασίων!!!

Σοβαρό πρόβλημα με νεκρά ψάρια που εκβράστηκαν στον ποταμό Έβρο στην βουλγαρική πλευρά, λόγω τοξικών αποβλήτων από εργοστάσια της Βουλγαρίας, προέκυψε τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr σήμανε συναγερμός στις βουλγαρικές αρχές και εκδόθηκε κατεπείγουσα ανακοίνωση-ενημέρωση προς τον τους κατοίκους των περιφερειών της Βουλγαρίας που βρίσκονται κοντά στην Ελλάδα, να αποφεύγεται το ψάρεμα και πολύ περισσότερο η κατανάλωση των ψαριών από τον ποταμό Έβρο, μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να διαπιστωθεί που οφείλεται ακριβώς το εξαιρετικά σοβαρό αυτό πρόβλημα. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν σήμερα μεγάλες ποσότητες από νεκρά ψάρια στον Έβρο από την περιοχή Σταμπολίισκι μέχρι και τη Φιλιππούπολη τουλάχιστον, από τοξικά απόβλητα, χωρίς να έχει γίνει γνωστό οτιδήποτε.

Η Περιφερειακή Δ/νση ασφάλειας των τροφίμων της Βουλγαρίας ζητάει από τους κατοίκους να μην καταναλώνουν ψάρια από το ποτάμι, να μην ψαρεύουν και να μην επιτρέπεται η πρόσβαση ανθρώπων και ζώων στο ποτάμι” αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της βουλγαρικής Κυβέρνησης.

Επικοινωνία του Έλληνα πρέσβη με Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο

Οι τεράστιες ποσότητες νεκρών ψαριών τα οποία εκβράστηκαν στις όχθες του ποταμού ήδη στην βουλγαρική πλευρά, προκάλεσαν την μεγάλη κινητοποίηση και μέσω της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σόφια ενημερώθηκε πριν λίγο και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Μάλιστα ο Έλληνας πρέσβης στη Βουλγαρία Δημήτριος Χρονόπουλος τηλεφώνησε στον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και τον ενημέρωσε διεξοδικά, ζητώντας να ξεκινήσει άμεσα ενημέρωση του κόσμου στο νομό Έβρου για το σοβαρό πρόβλημα με έκδοση ανακοίνωσης, προκειμένου να αποφευχθεί το ψάρεμα και φυσικά η κατανάλωση ψαριών.