Συνοριοφύλακες Έβρου σε Πέτσα: Καμιά δομή μεταναστών στην περιοχή. Να παραμείνουν οι αδαπάνως συνάδερφοι

Συνοριοφύλακες Έβρου σε Πέτσα: Καμιά δομή μεταναστών στην περιοχή. Να παραμείνουν οι αδαπάνως συνάδερφοι

Την κάθετη αντίθεση τους στη δημιουργία οποιασδήποτε κλειστής δομής για μετανάστες στο νομό Έβρου και να μην αποχωρήσουν οι συνάδερφοι τους που βρίσκονται αδαπάνως εδώ στην περιοχή τα τελευταία χρόνια και συνδράμουν στη συνοριακή φύλαξη, ζήτησε από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου.

Με ανακοίνωση της που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Δερβεντλής που βρέθηκε στις Φέρες και μαζί με τους συναδέρφους του συναντήθηκαν με τον κ.Πέτσα, αναφέρει:

“Στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, είχαμε την χαρά και την τιμή ως Ένωση Συνοριακών Έβρου, να συζητήσουμε με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Στέλιο Πέτσα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας. Χαιρετήσαμε τα κυβερνητικά μέτρα για το μεταναστευτικό, με ναυαρχίδα αυτών, τον Ενιαίο Φορέα Επιτήρησης των Συνόρων και αναπτύξαμε τις θέσεις μας για την ελληνική Συνοριοφυλακή.

Ενόψει των νέων προσλήψεων συνοριακών φυλάκων μετά από 20 χρόνια, τονίσαμε την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης σε ειδικού τύπου οχημάτων για το ανάχωμα και τα παραποτάμια σύνορα καθώς και την αναγκαιότητα προμήθειας σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων επιτήρησης αυτών.

Καταστήσαμε σαφές ότι η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου είναι αντίθετη στη δημιουργία οποιασδήποτε κλειστής δομής στο νομό.

Θέσαμε την ανησυχία μας για εκείνους τους συναδέλφους που βρίσκονται αδαπάνως εδώ στον Έβρο τα τελευταία χρόνια και συνδράμουν στη συνοριακή φύλαξη, να μην αποχωρήσουν με την πρόσληψη των νέων 400 συνοριοφυλάκων. Αυτοί οι συνάδελφοί μας έχουν αφομοιωθεί στο θεσμό της συνοριοφυλακής προσφέροντας σημαντικό και ουσιαστικό έργο. Είναι ανάγκη αύριο η δύναμη μας να γίνει +400 και να μην αρχίσουμε προσθαφαιρετικές μεθόδους που θα δημιουργήσουν ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ στη συνοριακή φύλαξη.

Αυτά ζητήσαμε ως Ένωση Συνοριοφυλάκων Έβρου και λάβαμε τη διαβεβαίωση από τον ίδιο πως η πολιτεία στηρίζει και θα στηρίξει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια που καταβάλλουμε, τόσο στη φύλαξη των συνόρων όσο και στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών”.