Διδυμότειχο: Δημοτικό δημοψήφισμα θα ζητήσουν πολίτες, αν κάποιοι επιμείνουν στην δημιουργία δομής λαθρομεταναστών

Διδυμότειχο: Δημοτικό δημοψήφισμα θα ζητήσουν πολίτες, αν κάποιοι επιμείνουν στην δημιουργία δομής λαθρομεταναστών

Αποφασισμένοι να ζητήσουν ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ αν η Κυβέρνηση επιμείνει στην δημιουργία δομής για εγκατάσταση λαθρομεταναστών στον Δήμο Διδυμοτείχου, είναι πολίτες μετά απ’ όσα αποκάλυψε το Evros-news.gr για συνάντηση του δημάρχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Συγκεκριμένα, υπήρξαν πολλές αντιδράσεις όταν έγινε γνωστό πως υπήρξε μυστική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη και ζητήθηκε από τον κ.Χατζηγιάνογλου να μην δημοσιοποιηθεί από κανέναν η συνάντηση του στην Αθήνα με τον κ.Χρυσοχοίδη για να συζητήσουν το ενδεχόμενο δημιουργίας δομής λαθρομεταναστών. Αν και είναι άγνωστο για ποια μορφή συζήτησαν, αν δηλαδή θα είναι ΚΥΤ (Κέντρο Υποδοχής Ταυτοποίησης) ή ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ (Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης) στα πρότυπα αυτού που υπάρχει στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου είναι αντίθετη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διδυμότειχο: Δημιουργία Κέντρου Κράτησης (ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ) λαθρομεταναστών, συζητάει μυστικά στην Αθήνα ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου

Μάλιστα αρκετοί επικαλούνται το Άρθρο 216 στο οποίο ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων – Ν.3463/2006 αναφέρει: “Το τοπικό δημοψήφισμα διεξάγεται μετά από απόφαση του οικείου συμβουλίου, που λαμβάνεται με την πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών”.

Οπότε θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τι ακριβώς θα πει ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου στους δημοτικούς συμβούλους, τους οποίους δεσμεύθηκε να ενημερώσει σήμερα για τα αποτελέσματα των επαφών και συζητήσεων του στην Αθήνα.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*