Χατζηγιάννογλου: Η Κυβέρνηση ζήτησε να γίνει Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης λαθρομεταναστών στην Καρωτή – Πανηγυρική επιβεβαίωση Evros-news.gr

Χατζηγιάννογλου: Η Κυβέρνηση ζήτησε να γίνει Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης λαθρομεταναστών στην Καρωτή – Πανηγυρική επιβεβαίωση Evros-news.gr

Πανηγυρική επιβεβαίωση-δυστυχώς-του ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΥ ρεπορτάζ που δημοσίευσε το Evros-news.gr την περασμένη Παρασκευή, αφού πριν λίγη ώρα ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου παραδέχθηκε ότι η Κυβέρνηση του ζήτησε να γίνει Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης (ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ) λαθρομεταναστών στην Καρωτή, στο πρώην στρατόπεδο.

Ο κ.Χατζηγιάννογλου που όπως αποκαλύψαμε βρέθηκε στην Αθήνα για μυστική συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη για το συγκεκριμένο θέμα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δ.Κολιό, παραδέχθηκε ότι του προτάθηκε να δημιουργηθεί Προαναχωρισιακό Κέντρο Κράτησης στο πρώην στρατόπεδο “Φυλιρίδη” του χωριού Καρωτή. Εκεί που και παλαιότερα είχε εξεταστεί αυτό το ενδεχόμενο, αλλά τότε είχε ξεσπάσει ξαφνικά πυρκαγιά και τελικά τα σχέδια δεν προχώρησαν. Δυστυχώς το ρεπορτάζ μας επιβεβαιώθηκε, αφού ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου φαίνεται ότι είναι ο “αδύναμος κρίκος” από τους δημάρχους του Έβρου και της Θράκης, που είχαν κοινή γραμμή να μην γίνει καμιά δομή στην περιοχή για ευνόητους λόγους και μπορεί αυτός να την “σπάσει”.

Αφού ο κ.Χατζηγιάννογλου ξεκίνησε με… επίθεση στο Evros-news.gr, στη συνέχεια επιβεβαίωσε πλήρως το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ρεπορτάζ μας. “Βγήκαν κάποια δημοσιεύματα τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Αυτό που έγινε ήταν να ενημερώσω την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο, ότι με κάλεσε ο υπουργός (εννοεί ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης) να κατέβω κάτω να μου μιλήσει για ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Τους είπα θα κατέβω, να με ενημερώσει, να γυρίσω πίσω, θα σας πω τι θέλει και να συζητήσουμε. Αν θέλουμε ή δεν θέλουμε Προαναχωρησιακό Κέντρο μεταναστών”.

Μα αυτό ακριβώς έγραψε το Evros-news.gr  την περασμένη Παρασκευή. Για να… φρεσκάρουμε τη μνήμη του δημάρχου Διδυμοτείχου, το παραθέτουμε:

-Διδυμότειχο: Δημιουργία Κέντρου Κράτησης (ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ) λαθρομεταναστών, συζητάει μυστικά στην Αθήνα ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου

Είπε ακόμα ο Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου πριν λίγο στον Δημήτρη Κολιό και τον Maximum Fm ότι: “Προαναχωρησιακό Κέντρο και όχι δομή ή κάτι ανοιχτό. Σε κάθε περίπτωση όμως, θεώρησα σωστό ότι καλό θα ήταν να κατέβω, να ακούσω ακριβώς τι θέλουν, πως το θέλουν, τι θέλουν να δώσουν, που θέλουν να το κάνουν, τι ακριβώς ζητάνε από μας. Όλο αυτό βγήκε μέσα από το δημοτικό συμβούλιο με διάφορους άλλους τρόπους πέρα από την αλήθεια. Δηλαδή διάβασα ότι κατέβηκα μυστικά, ότι κατέβηκα να διαπραγματευτώ. Διάβασα ότι κατέβηκα με έναν βουλευτή (σ.σ.Τάσο Δημοσχάκη), άφησα τους άλλους απ’ έξω. Διάβασα ότι θα πήγαινα στον Θεοδωρικάκο. Καμία σχέση με όλα αυτά, είπε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου.

Μόνο που όσα γράψαμε και προσπάθησε ευρισκόμενος φανερά σε δύσκολη θέση να διαψεύσει, τα επιβεβαίωσε. Γιατί μυστικά κατέβηκε στην Αθήνα και μάλιστα στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης η συζήτηση έγινε… κεκλεισμένων των θυρών και αφού ολοκληρώθηκαν τα άλλα θέματα, ενώ ζήτησε από τους δημοτικούς συμβούλους να κρατήσουν μυστική την κουβέντα τους. Μυστική παρουσία πάνω από 20 ατόμων ήταν δυνατόν να μείνει; Είπε επίσης ότι συζήτησε με τον κ.Χρυσοχοίδη τι θέλουν να δώσουν από την Κυβέρνηση σε περίπτωση που δεχθεί το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Μα αν αυτό δεν είναι διαπραγμάτευση, τότε τι είναι;

Επί της ουσίας τώρα, ο κ.Χατζηγιάννογλου είπε: “Ο υπουργός είπε ότι θέλουν να κάνουν ένα Προαναχωρησιακό Κέντρο στην περιοχή του Διδυμοτείχου και μάλιστα μου είπε για το στρατόπεδο της Καρωτής. Από το να θέλει ο υπουργός από το να εμφανίζομαι εγώ να έχω πει ΝΑΙ και να έχω πάρει ανταλλάγματα είναι κάτι άλλο (εμείς πάντως δεν γράψαμε κάτι τέτοιο). θα βρεθώ στην Καρωτή να μιλήσω εκεί με το χωριό και την Κοινότητα, να πάω να τους ρωτήσω κατά κάποιον τρόπο γιατί πιστεύω είναι κάτι που πρέπει να το κάνω, μετά να κάνω μια συγκέντρωση στο Δημαρχείο, να έρθουν όλοι οι φορείς του τόπου να εκφράσουν την άποψη τους και εφόσον το αποτέλεσμα θα είναι όχι, θα πούμε ΟΧΙ. Αν πούνε ναι τότε θα πούμε ΝΑΙ”.

Αντί δηλαδή ο ίδιος ο δήμαρχος Διδυμοτείχου να το… ξεκόψει από την αρχή στον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοίδη και στην Κυβέρνηση, όπως έκανε ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ο συνάδερφος του Παναγιώτης Καλακίκος του Σουφλίου, αυτός κάθεται και το συζητάει. Μετά κατηγορεί το Evros-news.gr ότι έγραψε πως διαπραγματεύεται για την δημιουργία Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης λαθρομεταναστών.