Χατζηγιάννογλου και Διδυμότειχο θα ανοίξουν την… κερκόπορτα για δομές λαθρομεταναστών σε Έβρο, Θράκη;

Χατζηγιάννογλου και Διδυμότειχο θα ανοίξουν την… κερκόπορτα για δομές λαθρομεταναστών σε Έβρο, Θράκη;

Οι εξελίξεις στο θέμα της πιθανής δημιουργίας Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης (ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ) στο χωριό Καρωτή Διδυμοτείχου, αφού αυτή είναι η πρόθεση της Κυβέρνησης όπως ενημέρωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης τον δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου στην συνάντηση τους την περασμένη Παρασκευή, είναι συνεχείς.

Το ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ του Evros-news.gr που παρουσίασε την συγκεκριμένη προσπάθεια να “σπάσει” η απόφαση που ισχύει εδώ και χρόνια και προέβλεπε καμιά νέα δομή σε Έβρο και Θράκη, επιβεβαιώθηκε πλήρως από τον ίδιο τον κ.Χατζηγιάννογλου σήμερα το πρωί μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Maximum Fm και την εκπομπή του Δημήτρη Κολιού. Είπε βέβαια ότι θα πάει σήμερα ή αύριο στην Καρωτή και θα συζητήσει με τους κατοίκους ποιά άποψη έχουν, ενώ θα υπάρξει και ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου παρουσίασε και εκπροσώπων φορέων την Πέμπτη, για τα όσα συζήτησε με τον κ.Χρυσοχοίδη.

-Χατζηγιάννογλου: Η Κυβέρνηση ζήτησε να γίνει Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης λαθρομεταναστών στην Καρωτή – Πανηγυρική επιβεβαίωση Evros-news.gr

Στο συγκεκριμένο θέμα, ενδιαφέρον έχει ποιά στάση και θέση θα εκφράσει ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του δήμου Παναγιώτης Γιαγτζίδης που κατάγεται από την Καρωτή, ενώ ο πατέρας του Γιάννης ήταν εκεί πολλά χρόνια Πρόεδρος. Θα δεχθούν να γίνει κάτι τέτοιο στο Στρατόπεδο “Φυλλιρίδη” του χωριού τους ή θα εκφράσουν την αντίθεση τους;

-Δήμαρχοι Θράκης κατά Χατζηγιάννογλου: Θα “σπάσει” την κοινή γραμμή για καμιά δομή στην περιοχή;

Όπως τονίσαμε ήδη, εκτός από τους κατοίκους του δήμου Διδυμοτείχου που είναι ανάστατοι και αντιδρούν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο στη συντριπτική τους πλειοψηφία, το ίδιο ισχύει και για τους δημάρχους του Έβρου και της Θράκης συνολικά. Όλοι τους… πνέουν μένεα κατά του κ.Χατζηγιάννογλου, γιατί σε αντίθεση με αυτούς δέχθηκε να πάει και να συζητήσει με τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Θεωρούν ότι αυτός είναι πιθανό να… ανοίξει την κερκόπορτα στο Διδυμότειχο και μετά θα ακολουθήσουν παρόμιοιες δομές φιλοξενίας λαθρομεταναστών και όχι μόνο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ αλλά και άλλου τύπου, σε όλο τον Έβρο και την Θράκη. “Αν μετά το Φυλάκιο της Ορεστιάδας δεχθεί το Διδυμότειχο Προαναχωρησιακό, πως μετά  στον υπόλοιπο Έβρο και την Θράκη θα μπορούμε να επιμείνουμε στην απόφαση που ισχύει εδώ και χρόνια για τους γνωστούς εθνικούς λόγους, αφού φαίνεται ότι “σπάει” η κοινή μας γραμμή” είναι το πιο… ήπιο που ακούγεται για τον Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, ο οποίος φαίνεται να αποδεικνύεται ο “αδύναμος κρίκος” στην συγκεκρικένη περίπτωση.