“Αναπαραστάσεις του προσφυγικού ζητήματος σε εικονογραφημένα παιδικά βιβλία” στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης

“Αναπαραστάσεις του προσφυγικού ζητήματος σε εικονογραφημένα παιδικά βιβλία” στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης

“Αναπαραστάσεις του προσφυγικού ζητήματος σε εικονογραφημένα παιδικά βιβλία – Η ρητορεία της  ενσυναίσθησης” της Δρ Βάσως Βασιλούδη, παρουσιάζει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 στις 18:30.

Β’ ΚΥΚΛΟΣ ΟΜΙΛΙΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Η Σχολή Επιστημών της Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης σε συνεργασία με την Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης , συνεχίζοντας την προσπάθεια για την ενημέρωση και επιμόρφωση του κοινού του Δήμου σας καλούν την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου και ώρα 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης προκειμένου να παρακολουθήσετε την 3η σε σειρά ομιλία του Β’ κύκλου ομιλιών με θέμα “Αναπαραστάσεις του προσφυγικού ζητήματος σε εικονογραφημένα παιδικά βιβλία. Η ρητορεία της ενσυναίσθησης”. Εισηγήτρια θα είναι η κυρία Βασιλική Βασιλούδη, βιογραφικό της οποίας ακολουθεί παρακάτω.

H Βασιλική Βασιλούδη είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει μεταπτυχιακό στην Παιδική Λογοτεχνία από το Πανεπιστήμιο του Reading, Βρετανία και διδακτορικό στο ίδιο αντικείμενο από το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία, ΔΠΘ.

Έχει εργαστεί στη δημόσια εκπαίδευση επί σειρά ετών και σήμερα εργάζεται ως μέλος ΕΔΙΠ στο ΠΤΔΕ του ΔΠΘ. Διετέλεσε υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση, του Κρατικού Ιδρύματος Υποτροφιών, της Διεθνούς Βιβλιοθήκης για τη Νεότητα στο Μόναχο και του Ιδρύματος Τσακόπουλος στο Σακραμέντο. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη λογοτεχνία για παιδιά και νέους και στην ιστορία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας. Έχει εκδώσει τη μονογραφία Εφημερίς των Παίδων (1868-1893). Προτεσταντικά Πρότυπα για την Παιδική Ηλικία. Αθήνα: Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, 2013 και σειρά άρθρων σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά.

Ένα σχόλιο

  1. Η ρητορεία της ενσυναίσθησης…. όποιος κατάλαβε, κατάλαβε….

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*