Δεύτερη πανελλαδικά με 75,4 εκατ. ευρώ  η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στα Επενδυτικά Σχέδια Βελτίωσης

Δεύτερη πανελλαδικά με 75,4 εκατ. ευρώ η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στα Επενδυτικά Σχέδια Βελτίωσης

Το πολύ σημαντικό γεγονός για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, η οποία είναι 2η από τις 13 Περιφέρειες με χρηματοδότηση 75.416.691 ευρώ των Επενδυτικών Σχεδίων Βελτίωσης, επισημαίνει με δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΑΜΘ Γιώργος Ζιμπίδης.

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ κατάφερε με τις κατάλληλες κινήσεις, να αυξήσει τα  28.824.929€ που είχαν κατανεμηθεί αρχικά από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στα 75.416.691€ και να είναι δεύτερη μετά από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ξεπέρασε έτσι Περιφέρειες όπως η Θεσσαλία, η Πελοππόνησος και η Στερεά Ελλάδα. Κι αυτό είναι η καλύτερη απάντηση στην προσπάθεια δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Χριστόδουλου Τοψίδη.

Η δήλωση του κ.Ζιμπίδη που βάζει τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση, αναφέρει:

«Για τη Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η στήριξη του πρωτογενούς τομέα αποτελεί βασική αναπτυξιακή προτεραιότητα.

Για αυτόν το λόγο δεχθήκαμε με μεγάλη ικανοποίηση την απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να αυξήσει τη συνολική χρηματοδότηση των Επενδυτικών Σχεδίων Βελτίωσης στην Περιφέρειά μας κατά 46,5 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας τη χρηματοδότηση για τους αγρότες μας από τα 28.824.929€, που μας είχαν κατανεμηθεί αρχικά από την προηγούμενη κυβέρνηση, στα 75.416.691€.

Με την αύξηση αυτή η Περιφέρειά μας πήρε τα περισσότερα χρήματα μετά την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο σύνολο των 13 Περιφερειών της χώρας.

Για να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν όλα τα Επενδυτικά Σχέδια Βελτίωσης που υποβλήθηκαν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, το Υπουργείο θα έπρεπε να εγκρίνει μόνο για την Περιφέρειά μας ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο ¼ των συνολικών πόρων που διατέθηκαν και για τις 13 Περιφέρειες. Κάτι που σημαίνει ότι οι υπόλοιπες 12 Περιφέρειες θα έπρεπε να μοιραστούν τα ¾ των κονδυλίων.

Η προσπάθεια που καταβάλλουν κάποιοι να μηδενίσουν το έργο που παράγεται στην Περιφέρεια ΑΜΘ είναι φανερή αλλά μάταιη. Γιατί πολύ απλά οι πολίτες της διαπιστώνουν ποια είναι η αλήθεια στην πράξη.

Δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε σε αυτό τον ολισθηρό και καθοδικό πολιτικό δρόμο. Γιατί να το κάνουμε άλλωστε.

Εμείς συνεχίζουμε μεθοδικά και αποτελεσματικά την υλοποίηση του έργου μας. Η προσπάθεια μας συνεχίζεται με σκοπό να μπορέσουμε να εντάξουμε όσο το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις.

Θερμές ευχαριστίες θέλω να εκφράσω σε όλο το εμπλεκόμενο προσωπικό των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων και της Επιτελικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας για την προσπάθεια που κάνουν με στόχο την έγκαιρη κι έγκυρη ολοκλήρωση των εργασιών ένταξης και υλοποίησης των προγραμμάτων του ΠΑΑ 2014-2020.»

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*