Κελέτσης: Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου κ.Χατζηγιάννογλου ξεκίνησε την ιστορία με το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ -“Αιχμές” για… Δημοσχάκη;

Κελέτσης: Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου κ.Χατζηγιάννογλου ξεκίνησε την ιστορία με το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ -“Αιχμές” για… Δημοσχάκη;

O δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου είναι αυτός που… άνοιξε την συζήτηση για τη δημιουργία Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης λαθρομεταναστών στην περιοχή του και συγκεκριμένα σε ανενεργό στρατόπεδο του χωριού Καρωτή, επεσήμανε ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ Σταύρος Κελέτσης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Δέλτα FM 102,3 και στην εκπομπή «οι Απέναντι» με τους Γιώργο Πανταζίδη και Κική Ηπειρώτου, ο κ.Κελέτσης καταλόγισε την ευθύνη για τον “θόρυβο” που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες με την πρόθεση της Κυβέρνησης να δημιουργηθεί ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ στον κ.Χατζηγιάννογλου, ενώ άφησε αιχμές και για τον συνάδερφο του βουλευτή Τάσο Δημοσχάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Είναι λίγο θολή η εικόνα για το πώς βρέθηκε ο κ. Χατζηγιάννογλου στην Αθήνα, κι αν συνοδεύονταν κι από άλλους παράγοντες της ευρύτερης περιοχής, της περιοχής του Διδυμοτείχου. Δημιουργήθηκε θέμα εκ του μη όντος, από κάποιους αφελείς χειρισμούς από την πλευρά αυτοδιοικητικών παραγόντων, ενδεχομένως και άλλων”. Κι επειδή όπως αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες που ο ίδιος ο κ.Δημοσχάκης δημοσίευσε, αυτός ήταν εκείνος που… ξενάγησε στην Αθήνα τον δήμαρχο Διδυμοτείχου, τα “καρφιά” μάλλον πηγαίνουν και προς αυτόν.

«Αν ο κ. Χατζηγιάννογλου συζήτησε με τον κ. Χρυσοχοϊδη, για αυτό το θέμα, συζήτησε με λάθος υπουργό, διότι, όπως ξέρετε, πλέον, υπάρχει αρμόδιο υπουργείο, με υπουργό τον κ. Μηταράκη» είπε ο βουλευτής και υπογράμμισε πως  αποτελεί πάγια θέση της κυβέρνησης ότι στον Έβρο και τη Θράκη γενικότερα δεν υπάρχει θέμα συζήτησης για δημιουργία οποιουδήποτε κέντρου που έχει να κάνει με το μεταναστευτικό.

«Άλλωστε, πρέπει να θυμίσω ότι στον Έβρο ήδη έχουμε ένα κλειστού τύπου κέντρο, στο Φυλάκιο, το οποίο ασφυκτιά, όμως, ήρθε η ώρα και στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα οι φορείς και θεσμοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να υποδεχθούν και να φιλοξενήσουν παρόμοια κέντρα. Άρα, δεν συζητούσαμε ποτέ τέτοιο ζήτημα. Τώρα, αν ένας δήμαρχος  θεώρησε ότι κάτι τέτοιο θα έφερνε οφέλη στην περιοχή και έθεσε το θέμα, το ξεκίνησε και άρχισε μία τέτοια συζήτηση, αυτό έχει να κάνει με τον ίδιο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι η θέση της κυβέρνησης».

«Είναι λίγο θολή η εικόνα πως βρέθηκε ο κ. Χατζηγιάννογλου στην Αθήνα, κι αν συνοδεύθηκε και από άλλους παράγοντες της ευρύτερης περιοχής, της περιοχής του Διδυμοτείχου. Δεν ξέρω, είναι θολό το πώς ανακινήθηκε το θέμα. Έχω την αίσθηση ότι ανακινήθηκε από την πλευρά του Δημάρχου πρώτα και όχι της Κυβέρνησης και πιθανότατα ο κ. Χρυσοχοϊδης, εφόσον είδε κάποιους πρόθυμους να συζητήσουν τέτοιο  θέμα, να άρχισε να το σκέφτεται. Η πάγια θέση της κυβέρνησης, η οποία εκφράστηκε και με τη δήλωση του Κυβερνητικού εκπροσώπου  και την ομιλία του στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ το Σάββατο το βράδυ, όπου είπε ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει τέτοιο θέμα. Μετά από όλο αυτό τον θόρυβο που έγινε, βγήκε και η ανακοίνωση από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ ότι δεν εξετάζει η κυβέρνηση τέτοιο θέμα. Εκτιμώ ότι το θέμα δημιουργήθηκε εκ του μη όντος, δημιουργήθηκε από κάποιους αφελείς χειρισμούς από την πλευρά αυτοδιοικητικών παραγόντων, ενδεχομένως και άλλων και από εκεί και πέρα πήρε αυτή τη διάσταση που πήρε, αλλά σε καμιά περίπτωση και αυτή είναι η πάγια θέση της ΚΛυβέρνησης και την μεταφέρω, ο Έβρος και η Θράκη δεν μπορούν να σηκώσουν και κάτι άλλο»,  είπε ο βουλευτής Σταύρος  Κελέτσης.