Προβλήματα και ελλείψεις του Κ.Υ.Σαμοθράκης έθεσε ο δήμαρχος Νίκος Γαλατούμος στον Υφυπουργό Υγείας Ν.Κοντοζαμάνη

Προβλήματα και ελλείψεις του Κ.Υ.Σαμοθράκης έθεσε ο δήμαρχος Νίκος Γαλατούμος στον Υφυπουργό Υγείας Ν.Κοντοζαμάνη

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, παρουσία του βουλευτή Έβρου της Ν.Δ Χρήστου Δερμεντζόπουλου, είχε στην Αθήνα ο δήμαρχος Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος.

Η συνάντηση κλείστηκε σε χώρο της Βουλής από τον κ.Δερμεντζόπουλο και ο δήμαρχος του νησιού ενημέρωσε αναλυτικά τον κ.Κοντοζαμάνη για τα θέματα του τομέα της υγείας στο νησί. Όπως είναι αυτό της στελέχωσης του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης με Παιδίατρο που δεν υπάρχει, αλλά και επιπλέον θέσεων γενικής ιατρικής, καθώς και το θέμα της οριστικής ανάκλησης της απόφασης κλεισίματος των αιμοληπτηρίων, την δυσχέρεια στις συνεχείς συνταγογραφήσεις για παθήσεις που γνωματεύουν ιατροί ειδικοτήτων και οι οποίες δεν διατίθενται στο Κ.Υ του νησιού όταν αυτές είναι επαναλαμβανόμενες.

Ακόμα, ο Νίκος Γαλατούμος τόνισε στον Υφυπουργό Υγείας την ανάγκη τοποθέτησης επικουρικών ή μόνιμων οδηγών ΕΚΑΒ, όπως και το θέμα της ανακαίνισης των εγκαταστάσεων του υπάρχοντος Κέντρου Υγείας. Ο κ.Κοντοζαμάνης δεσμεύτηκε για την άμεση επίλυση του θέματος της στελέχωσης του Κέντρου Υγείας με Παιδίατρο, με προσωρινή λύση και συγχρόνως την δρομολόγηση της μόνιμης επίλυσης του θέματος καθώς επίσης για την δρομολόγηση λύσεων στα υπόλοιπα θέματα.