Επιστολή των Επιμελητηρίων ΑΜ-Θ στον πρωθυπουργό για καταβολή του 12%

Επιστολή των Επιμελητηρίων ΑΜ-Θ στον πρωθυπουργό για καταβολή του 12%

Να δώσει άμεσα και οριστική λύση στο θέμα της επιδότησης του κόστους εργασίας( 12%)των επιχειρήσεων για τα έτη 2010-2015 το οποίο ανέρχεται στα 220 εκ ευρώ, καλούν τον πρωθυπουργό οι πρόεδροι των πέντε Επιμελητηρίων ΑΜΘ.

Σε επιστολή που απέστειλαν ζητούν συνάντηση μαζί του προκειμένου να βρεθεί άμεσα μια λύση στο μεγάλο αυτό ζήτημα που για αρκετές επιχειρήσεις θα οδηγήσει στην ασφάλεια της επιβίωσης τους.

Το θέμα έφεραν εκ νέου στην επικαιρότητα οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων μετά την πρώτη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο με την οποία δικαιώνεται επιχειρηματίας στην Καβάλα.

Το μέτρο της επιδότησης του εργοδοτικού κόστους σε ποσοστό 12% για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε παραμεθόριες περιοχές της χώρας, καταργήθηκε με υπουργική απόφαση τον Απρίλιο του 2016. Σύμφωνα με τον τότε υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, η εν λόγω επιδότηση διαπιστώθηκε ότι δεν συμβαδίζει με το ευρωπαϊκό δίκαιο και θα πρέπει να καταργηθεί. Παρά τις δεσμεύσεις ότι θα βρισκόταν κάποιος άλλος τρόπος στήριξης των επιχειρήσεων της ΑΜΘ, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι.

« Η κυβέρνηση πρέπει να δει το θέμα με σοβαρότητα και να αντιμετωπίσει την ιδιωτική πρωτοβουλία όπως πρέπει. Είναι υποχρέωση της να δώσει τα οφειλόμενα για να τονώσει την επιχειρηματικότητα,» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Συντάκτης: Όλγα Ορφανίδου