Στις 7 Φεβρουαρίου η συνάντηση με Βορίδη για τις αποζημιώσεις των αγροτών

Στις 7 Φεβρουαρίου η συνάντηση με Βορίδη για τις αποζημιώσεις των αγροτών

Δεύτερη συνάντηση, μετά από αυτήν του περασμένου Αυγούστου, θα έχουν στις 7 Φεβρουαρίου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη στην Αθήνα για το θέμα των αποζημιώσεων των αγροτών του Έβρου για τις καταστροφές σιτηρών και βαμβακιού, εκπρόσωποι των αγροτών, βουλευτές, δήμαρχοι.

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με αντικείμενο τις αποζημιώσεις αγροτών για τις καλλιέργειες των σιτηρών και του βαμβακιού που καταστράφηκαν το 2018 εξ αιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων και του σκουληκιού. Γίνεται έξι μήνες μετά την προηγούμενη τον περασμένο Αύγουστο για το ίδιο θέμα, αφού δεν σημειώθηκε ουσιαστική εξέλιξη. μια και ο κ.Βορίδης είχε τότε ζητήσει χρόνο για να εξεταστούν όλες οι παράμετροι και να βρεθεί τρόπος και χρήματα για τις αποζημιώσεις.

Θετική θεωρείται η θετική γνωμοδότηση που εξασφάλισε με παρέμβαση της η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ Μαρία Σπυράκη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ενεργοποίηση του κανόνα «De minimis», αλλά θα πρέπει ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης να δείξει ότι θέλει να βοηθήσει τον Έβρο και τους αγρότες του που από πέρυσι δυσκολεύονται να ξεπεράσουν τις μεγάλες καταστροφές που υπέστησαν. Οι αγρότες του νομού μέσω των εκπροσώπων τους θα απαιτήσουν να δοθεί οριστική απάντηση αλλά και λύση, αφού έχουν κουραστεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα και με την προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που επί μήνες δεν φρόντισε να δώσει λύση, αλλά και με την σημερινή που ήδη από τον περασμένο Ιούλιο ακόμα δεν αποφάσισε οριστικά.