Αλεξανδρούπολη: Η δυναμική απάντηση του επικεφαλής της “ΑΝΑΣΑ” Γιάννη Καρυπίδη στην πρόταση Λαμπάκη για Σύγκλιση

Αλεξανδρούπολη: Η δυναμική απάντηση του επικεφαλής της “ΑΝΑΣΑ” Γιάννη Καρυπίδη στην πρόταση Λαμπάκη για Σύγκλιση

Απάντηση στην επιστολή του Βαγγέλη Λαμπάκη προς όλες τις δημοτικές παρατάξεις για Σύγκλιση, έδωσε ο επικεφαλής της παράταξης “ΑΝΑΣΑ” Γιάννης Καρυπίδης.

Με ανακοίνωση του επισημαίνει ότι επί 9 χρόνια δημαρχίας του δεν έδειξε καμιά διάθεση σύγκλισης και συνεργασίας, ενώ επισημαίνει και όσα έγιναν μετά τις δημοτικές εκλογές:

“Κύριε Λαμπάκη, να σας ευχαριστήσουμε πολύ που επιτέλους αισθανθήκατε την υποχρέωση   να στείλετε επιστολή και στην παράταξη μας.Και γιατί το λέμε αυτό; Γιατί εγώ προσωπικά   όταν στηλίτευσα μέσα στο ΔΣ τη μεθόδευση που κάνατε για την συγκέντρωση του ” μαγικού” αριθμού των 21 υπογραφών για να συζητηθεί το θέμα του χρυσού αλλά και το θέμα  της απόλυσης των εργαζομένων στην καθαριότητα (οκτάμηνα), μου απαντήσατε ότι δεν ήσασταν      υποχρεωμένος να το κάνετε. Και άρα γεννάται το ερώτημα: μετανιώσατε και τελικά      αισθανθήκατε υποχρέωση να μας στείλετε αυτή την επιστολή-τελεσίγραφο ή η επιστολή-τελεσίγραφο στάλθηκε στην παράταξη καθαρά μόνο και μόνο για προσχηματικούς λόγους;

Και να μας συγχωρέσετε που την αποκαλούμε επιστολή- τελεσίγραφο γιατί πιστεύουμε στη συνέχεια του γραπτού μας λόγου ότι θα το αιτιολογήσουμε. Δεν σας κρύβω ότι προβληματιστήκαμε πάρα πολύ αν πρέπει να σας απαντήσουμε ή όχι. Επειδή όμως διατελέσατε επί 9χρονια Δήμαρχος και επί σειρά ετών πρόεδρος της ΠΕΔ και άρα είχατε θεσμικό ρόλο και επειδή εμείς σεβόμαστε τους θεσμούς, αισθανθήκαμε την υποχρέωση να   σας απαντήσουμε. Σκόπιμα δεν απαντήσαμε άμεσα στην επιστολή – τελεσίγραφο για τους εξής λόγους:

Πρώτον, δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα, δεύτερον δεν σερνόμαστε πίσω από υποδείξεις και ημερομηνίες για το πότε θα απαντήσουμε. Με λίγα λόγια δεν μπαίνουμε σε καλούπια. Και τρίτον, θέλαμε να δούμε μετά την λήξη του τελεσίγραφου (21/1/20) ποιοι θα ανέβουνε στο τρένο της σύγκλισης και της “ανάπτυξης”. Διαφωνούμε με τον χρόνο και τον  τρόπο που κάνατε το προσκλητήριο. Διαφωνούμε με το ύφος της γραφής. Δε βάζεις όρους όπως σε καταστάσεις συνθηκολόγησης όπου, όταν κάποιος έχει αριθμητική υπεροχή επιβάλλει στους άλλους τις θέσεις του. Κάθεσαι στο ίδιο τραπέζι με όλες τις παρατάξεις και συνομιλείς από μηδενική βάση. Δεν απαξιώνεις τις παρατάξεις. Δε ζητάς σύγκλιση όταν έχεις χάσει την “δεδηλωμένη”.

Την συνεργασία και την σύγκλιση την ζητάς και όταν έχεις την δεδηλωμένη, πράγμα που δεν είδαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δεν δεχτήκατε σχεδόν καμία πρόταση, καμία ένσταση , κανένα προβληματισμό, καμία εναλλακτική λύση από τις άλλες παρατάξεις. Στα προβλήματα που έχει ο Δήμος που είναι κοινά και τα ξέρουν  όλοι, δεν χρειάζεται σύγκλιση όπως ορίζει ο νομοθέτης αλλά απόθεμα , κατάθεση ψυχής και ανωτερότητα. Γιατί κανένας δεν περισσεύει από τους 41. Η πρόσκληση για σύγκλιση που μας στείλατε, προφανώς και δεν αφορά την παράταξη μας. Γιατί αυτό για μας κρίθηκε εδώ και πολύ καιρό στις 19/6/2019. Προφανώς ή το ξεχάσατε ή δεν σας ενημέρωσαν. Βέβαια εμείς  σας είχαμε ενημερώσει. Και για του λόγου το αληθές θα σας θυμίσω ότι κάποιος μετά τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές στις 2/6/19 και ενώ η πλειοψηφία των συμπολιτών μας είχε αποφασίσει ότι νέος Δήμαρχος θα είναι ο κύριος Ζαμπούκης, αρνιόταν να δει και να συνομιλήσει με τους εκλεγμένους της παράταξης του. Συνομιλούσε μαζί σας χωρίς να ενημερώσει τους 5 εκλεγμένους της παράταξης του για τις μυστικές επαφές που είχε μαζί σας.

Και μια ωραία πρωία μας πρότεινε την συνεργασία των δύο παρατάξεων (της δικιάς μας και της δικιάς σας) λέγοντας ότι έχει εξασφαλισμένες 2 θέσεις για την παράταξη μας. Η μια θέση ήταν εξασφαλισμένη για τον ίδιο και μιλάμε για την θέση που ήθελε διακαώς ο ίδιος, αυτήν δηλαδή την θέση δίπλα στην θάλασσα και στον ήλιο.Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος τη θέση του Προέδρου της ΤΙΕΔΑ που έχει σχέση με όλο το παραλιακό μέτωπο και τα Ιαματικά Λουτρά. Και άρα έχει σχέση με την θάλασσα και τον ήλιο. Με την μόνη προϋπόθεση όμως ότι η παράταξη μας θα υπέγραφε με συμβολαιογραφική πράξη υπέρ της ένστασης σας στο Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης για την ακύρωση της εκλογής του υρίου Ζαμπούκη. Και η απάντηση ήταν αρνητική και από τους  5 εκλεγμένους της παράταξης μας. Και όπως είπαμε η κακή παρένθεση που ξεκίνησε το 2014 έκλεισε εκείνη τη μέρα με τις γνωστές εξελίξεις στην παράταξη μας.

Τους προβληματισμούς σας ,τα οράματα και τις προτάσεις στην επιστολή που μας στείλατε θα προτιμούσαμε να είχαν κατατεθεί την ημέρα της Ειδικής Συνεδρίασης που κράτησε πάνω από 3 ώρες όπου η παράταξη μας κατέθεσε μια σειρά από 28 προτάσεις και τις παρακολουθήσατε με μεγάλη προσοχή. Και μετά το τέλος της απαντητικής μας επιστολής θα σας τις ξαναστείλουμε για να τις μελετήσετε. Μια  όμως και μας την στείλατε θα μας επιτρέψετε να σας υποβάλλουμε κάποιες ενστάσεις και κάποιες απορίες που έχουμε.

1) Λύκειο Φερών, εννιά χρόνια χωρίς μελέτη, ενώ το Λύκειο άλλαξε δύο φορές στέγη

2) Σφαγείο Φερών, καθυστέρηση 9 χρόνων

3) Αποχέτευση Φερών. Έχουν περάσει 10 χρόνια και ακόμα οι συνδημότες μας ταλαιπωρούνται 4) Κυκλοφοριακό Αλεξανδρούπολης το θυμηθήκατε μετά από 10 χρόνια.

5) Θέσεις παρκαρίσματος, το ίδιο

6) Διεκδίκηση του χώρου κάτω από τον φάρο, από τον ΟΛΑ και το ΤΑΙΠΕΔ. Απορίας άξιο είναι πως ένα μήνα πριν τις εκλογές θυμηθήκατε να διεκδικήσετε τον χώρο αυτό, από τον ενοικιαστή που το νοίκιαζε για 5 χρόνια, αφού      προέκυψε η επίσημη υποψηφιότητά του με τον κύριο Ζαμπούκη.

7) Τώρα θυμηθήκατε ότι πρέπει να πιέσουμε την Περιφέρεια ώστε να μεταφερθούν από το κέντρο κάποιες             υπηρεσίες και να πάνε στο χώρο του παλιού νοσοκομείου;

8) Μεταφορά του ΚΤΕΛ καμία  εξέλιξη

9) Καμία σοβαρή επένδυση στα Ιαματικά Λουτρά Τραϊανούπολης

10) Αγροτική οδοποιία σε όλο τον Δήμο, σχεδόν μηδαμινή όλα αυτά τα χρόνια.

11)” Ακύρωση” των τοπικών συμβουλίων

12) Περιφερειακή ανάπτυξη Μάκρης, Χιλής, Λουτρών, Άνθειας, Φερών λόγω LNG, καμία μέριμνα.

13) Τηλεθέρμανση Φερών, καμία ενημέρωση για ένα τόσο σημαντικό έργο.

Θα μείνουμε σε αυτά γιατί δεν θέλουμε να κουράσουμε άλλο. Ίσως αναρωτηθεί κανείς γιατί τα λέμε  αυτά τώρα. Εννοείται ότι αυτά δεν τα λέμε τώρα αλλά τα έχουμε αναδείξει μέσα στο ΔΣ κατά καιρούς.

Κλείνοντας θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι τα ίδια θα λέγαμε για οποιονδήποτε είχε ασκήσει διοίκηση με τον ίδιο τρόπο (τον δικό σας τρόπο). Επίσης δεν ήταν τυχαίο από την ημέρα που η παράταξη  άλλαξε  σελίδα δηλώσαμε μέσα στο ΔΣ  τρία πράγματα

α) ότι δεν θα χαριστούμε σε κανένα γιατί δεν χρωστάμε σε κανένα

β) ότι το ήθος  και η αξιοπρέπεια θα είναι πάνω από όλους και πάνω από όλα . Είναι αυτονόητο πως η      αλαζονεία,η έπαρση και ο εγωισμός από όπου και αν προέρχονται είναι ο χειρότερος σύμμαχος για αυτούς που ασκούν διοίκηση

γ) ότι θετικό έρθει θα το στηρίξουμε και ότι αρνητικό θα το πολεμήσουμε ή θα προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε. Αυτά τα τρία πράγματα θα σας παρακαλούσα να μην το ξεχάσετε ποτέ. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο σε όσα σας    αναφέραμε στην απαντητική μας επιστολή. Εμείς πιστεύουμε ότι έτσι έχουν τα πράγματα και αυτή είναι η αλήθεια και η αλληλουχία των γεγονότων. Πιθανώς κάποιοι να διαφωνήσουν.Θα κριθούμε και εμείς και αυτοί.

Ο επικεφαλής της Παράταξης ΑΝΑΣΑ

 Καρυπίδης Γιάννης